genellikle yatakla duvar arasındaki bir kaç santimlik boşluktan fırsat bulup düşen kitap,toka,cep telefonu gibi objelerdir. sinirden saç baş yoldururlar. "nasıl alıcam lan ben sizi şimdi" dedirtirler.
gecenin bi vakti küt pat çat sesleri eşliğinde uyanmanıza sebep olan objelerdir.
hayır bırak kırıl parçalan git.. beni niye uyandırıyorsun dedirten objelerdir.
neyse sabah alırım denilen ama sabah asla hatırlanmayan, nerede nerede diye aratan, ev ahalisini gereksiz yere suçlamamıza sebep olan objelerdir.
lanet objelerdir, nefret ederiz
iyi yanlarıda vardır, örneğin almak için yatağı çektiğinizde 'ulan hakkaten var mı ki yaa' diye düşündüğünüz hayali pena ülkesini görürsünüz, çok ta hayali değilmiş dersiniz, bak orda işte hepsi.
yinede lanet objelerdir, nefret ederiz
çorap. yatarken, ayaktaki kirli çoraplarlarla sakız gibi çarşaflara temas etmek istenmez, temiz çorap giyilir, kirli çorap yatağın ayak ucuna top yapılıp atılır. amaç yarın kirliler sepetine atmak olsa da, haftalar sonra anne (veya siz) yeni çarşafları koyarken, araya sıkışmış, kokuşmuş top çorabı bulur.
erkek öğrenci evlerinde genellikle peçete bulursunuz dağ gibi olmuşlardır.ama neden orda olduklarını ve ne için kullanıldıklarını açıklamak istemiyorum.
toz,bozuk para,çorap,sigara paketi,kağıt vesaire gibi bilumum objelerin bulunduğu ulaşılması güç olan mekan.işin acıklı yanı ise temizlik yaparken fark edilir.bir de duvar ile kalorifer peteği arasındaki objeler bulunmaktadır.
duvarda asılı posterler, düştükleri yetmediği gibi bir de kıvrılıp yatağı altına altına sokulurlar, toz içinde kalırlar, adamı sinir ederler. dalgın bir şahıs ise odanın sahibi, ulan bu odada bir değişiklik var ama acaba ne, bir şey eksik galiba burada, gibi düşünür de düşünür sonra..
duvara terlikle çakıp öldürdüğünüz kalorifer böceği ceseti. sonra düşen yastık altı kitabınızı almaya çabalarken ele gelir, bu ne lan derken, keşfedersiniz.
duvardaki pano ve üzerindeki raptiyelerin düşmesi, gecenin bir saati toplayabildiğin kadarını toplamak, bir hafta sonda çarşafı değiştirirken kalan raptiyenin eline batması.