|
|
- rte’nin “en az üç çocuk yapın” tavsiyesine itici güç olması bakımından,önümüzdeki günlerde söylemlerine eklemesi muhtemel olan sözler.
üç çocuklu ailelere devlet kasasından yapılacak özendirici teşvikler de uygulama aşamasında kusursuz bir lokomotif güç oluşturacaktır şüphesiz.
lakin her türlü siyasi söyleme karşı iflah olmaz bir şüpheci yaklaşımı bulunan şahsımın buna da ekleyeceği bazı şeyler var:
bu söylem,hesaptan anlamayan bendenizin,yine büyük bir cüretle yaptığı hesaba göre 33.000.000.000 (yazıyla otuzüç milyar ytl)’lik bir gelir hesabına denk gelmektedir.
şöyle ki:
>akp’nin son genel seçimlerde aldığı oy sayısı:14milyon(yaklaşık)…
>türkiye’nin nüfusu/aile sayısı(75 milyon/17 milyon):her aile yaklaşık 5 kişi…
>akp’ye oy veren aile sayısı:yaklaşık 3 milyon.
> 3 milyon ailedeki toplam çocuk sayısı:9 milyon
şimdi de bu verilerden yaralanalım:
9 milyon çocuk hergün 1 cola turka,bir de ülker bisküvi yerse bunun yaklaşık tutarı çocuk başına 1ytl yapar;o da 9 milyon çocuk için günde 9milyon ytl yaparsa 10 yılda da 33milyar ytl yapar! (10 yıl hesaplaması, çocuğun bu tüketimleri 8 yaşından 18 yaşına kadar yapacağı öngörüsüyle bulunmuştur)
bu 33milyar ytl’nin vergiler ve maliyetlerden sonra elde kalan net karı yaklaşık 6milyar ytl’dir.
yukarıda tesadüfen(?) örneklediğim markaların bu ürünler içindeki pazar payının %20 olduğunu varsayarsak kimin cebine gideceğiyle gerçekten(?) ilgilenmediğim yaklaşık 1.2milyar ytl ya da 1milyon doları kazananların da helal kazançlarını afiyetle yemelerini…….
……..yazının başında da belirttiğim gibi:hesaptan anlamam. eğer anlasaydım akp’ye verilen 14 milyon oyun yetişkin oyu olduğunu…bu oyları verenlerin de çoluk çocuk sahibi olabileceğini..dolayısıyla 5 katsayısına böleceğim rakamın daha fazla çıkması gerektiğini gerektiğini ve sözkonusu gelir hesabının katlanacağını falan ortaya çıkarmam gerekiyordu.
not:az daha unutuyordum: bu üreme faaliyeti sırasında yatak firmalarının da satacakları ek yatak ve çocuk odası takımlarından kazanacakları parayı hesaba dahil etmedim.sebebini bilmiyorum. onu da başkası yapsın.dedim ya:hesaptan anlamam.
|