|
|
- milliyet'in köşeyazarı ve washington temsilcisi. "hudson senaryosu" ismiyle bilinen skandal haberi ortaya çıkaran kişi. atılma ya da istifa gibi bir durum olmamasına rağmen şu an nedense yazmıyor artık milliyet'te. bir internet sitesinde, türkiye'ye geri dönerek ahmet altan ve arkadaşlarının çıkaracağı gazetenin genel yayın yönetmenliğine başlayacağı yazıyordu, ne kadar doğru bilinmez. ama olur yani.
- milliyet'ten ayrılıp taraf gazetesi genel yayın yönetmeni yardımcısı olan, murat karayılan'la yaptığı röportaj yüzünden de hakkında dava açılan ikinci cumhuriyetçilerin washington temsilcisi.
- taraf gazetesi genel yayın yönetmen yardımcısı, eski çalıştığı gazetenin washington temsilcisiyken müthiş bir başarıyla patlattığı hudson senaryosu ismindeki skandal haberinden sonra gazetesi tarafından korunmadığı için ayrılmış ve ahmet altan, alev er, etyen mahçupyan, alper görmüş gibi yazarlarla taraf gazetesini çıkarmaya başlamıştır. halen gazetenin genel yayın yönetmen yardımcısı olup son derece başarılı haberlere imza atmaktadır. en son ahmet altanla birlikte kandil dağına gidip pkk liderleriyle yaptığı görüşmeden ötürü hakkında soruşturma açılmıştır.
- washington'un türkiye temsilcisi.çok başarılı işlere imza atmışlığı vardır.
- (bkz: yüksek yargı mensuplarının vicdanları rahat mı)
(cemre, 08.04.2008 20:20)
- tsk yı yıpratma çabaları oalrak da bildiğimiz sürecin aktörlerinden pardon piyonlarından biri olduğu vatan yazarı yiğit bulut'un bugünkü yazısında üstü kapalı da olsa vurgulanmış abula.
http://www9.gazetevatan.com/...
- yıllar önce george w. bush ırak ve saddam için nasıl bir profil çizmişse bugün aynısını ergenekon için çizen bebek. bush ne demişti?
"terör örgütlerine destek veriyor, biyolojik, nükleer silahlara sahip. müdahale etmeliyiz."
yasemin fıstık ne diyor?
"aynı şekilde, pkk’nın, ibda-c’nin, dhkp-c’nin, hizbullah’ın ergenekon’la dirsek temasında olduğu, ergenekon tarafından yönlendirildiği, kullanıldığı, hatta kontrol edildiği yönündeki iddialar da sürpriz olmayacak benim için."
"iddianameyi enine boyuna incelediğimizde, karşımızda silaha ve teröre uzak durmayan bir çete bulacağız. sadece ümraniye’den, cumhuriyet gazetesi saldırısından, danıştay cinayetinden tanıdığımız türden el bombaları, fünyeler, tabanca ve tüfeklerden söz etmiyorum. örneğin, nükleer, kimyasal, biyolojik silah geliştirme planları yapmış bir çete çıkarsa karşımıza, çok şaşırmayacağım. “nükleer silah üretmek zor ama kimyasal ve biyolojik silah üreterek birçok terör örgütünü kontrol altına alabiliriz” diye plan yapmış ergenekoncularla karşılaşırsak ürkeceğim... ama şaşırmayacağım."
allah şaşırtmasın dicem ama, şaşırtmış şaşırtacağı kadar. yıllardır bir türlü yokedemediğimiz pkk, ve bunun üstüne hizbullah, dhpk-c'yi bir şekilde kontrol edeceksin, biyolojik kimyasal hatta nükleeer silahlara sahip olacaksın ve 13 aydır bir iddianameyi bekleyeceksin. hakikaten uzun bir süre. ben terör estirmesini beklerdim açıkcası. bu da bir şeytir allahtan el-kaide'yi hamas'ı kontrol etmiyorlar.
http://taraf.com.tr/...
- gazeteciliğin hakkıyla yapılabildiğini, bağımsız v özgürce gazeteci olunabildiğini gördüğüm sevdiğim bir gazeteci.
kolayı varken "gücü alkışlamak" varken doğruyu yapmakta olan sevgili güzel insan.
ilk kez 35 yaşında israile gittiği halde 21 yaşında israil askeri olduğu iddia edilmiş insan.
- memleketi amerika' yı çok seven kişi.
- (bkz: second republicans)
(bkz: ben bu filmi daha önce görmüştüm)
(bkz: second republicans reloaded)
- bir an önce memleketini özleyip dönmesini bir daha hiç gelmemesini dilediğim basın etik anlayışında sorunlar oldugunu düşündüğüm taraflı taraf gazatesinin genel yayın yonetmen yardımcısı.
- iyi ve kaliteli habercilik yaptığını düşündüğüm bir gazeteci. köşe yazılarında ise habercilik yapmıyor. kendi yorumlarını paylaşıyor bizimle. ve ibda-c, pkk, hizbullah, dhkp-c, kimyasal silahlar ve nükleer silahlar ile ilgili yorumlarını okudukça gaza gelmiş, ne yaptığının farkında olmayan bir köşe yazarı izlenimi uyandırıyor bende.
- eşi amerika'da cia ve pentagon tarafından yetiştirilmiş amerikan bir diplomattır. bu ablanın her senaryosunda bizzat abd etkilerini görmek bu yüzden zor bir şey değildir.
bu arada fethullah gülen için referans yazısı verenler arasında da 2 tane emekli cia mensubu* *vardır.
edit büdüt: işbu giriden yasemin hanımın nurcu olduğunu sanan sivrizekalar çıkmış, onun için tekrarlıyorum, liboşlar ve nurcuların cia bağlantılarını göstermek için bu girileri yazıyorum yasemin çongar'ın nurcu olduğunu iddia etmiyorum.
- bu hudson'daki* abd patriotları ile de arası iyidir yaseminciğimin. işi gücü felaket senaryoları yazmak, bunlarla da prim yapmaktır.
http://yenisafak.com.tr/...
- resminde nereye baktığını merak ettiğim hatun yazar.bi de böyle sinirli bakıyo.
neye sinirlendin kardeşim?yılın gazetecisi mi seçilemedin?maaş mı yatmadı?
enterasan oluyo bu gazeteciler.hiçbi sorunları olmasa,kürt sorununu,pkk'yı,ermeni meselesini,aleviliği falan düşünürler yine depresyona girmeyi başarırlar.
hayır küresel ısınmayı düşünüp te depresyon girsen helal sana diycem.hatta dedim bile.(helal sana.)
aman neyse ya bize ne.
- bir hukuk fakültesi bitirebilseydi yasemin apla, daha güzel olacaktı. yazılarından anladığım kadarıyla kendisini hakim veya savcı sanıyor hem de lahey adalet divanı'ndaki gibi. kocası ile de arası kötüymüş üzülüyorum kendisine. ama ona güveniyorum illa cia mensubu olması şart değil, biraz yaşlı gestapo adayları da bulunur eğer istenirse. bugünki yazısından bir örnek vereyim;
http://www.taraf.com.tr/...
" okudukça, kendilerinin “vatansever”, kendilerinden olmayanlarınsa “vatan haini” olduğuna inanmış bir güruhun yaptığı “yüce gönüllü” planların siyasi suikastlara, cinayetlere, terör örgütleriyle işbirliğine, soygunculuğa, uyuşturucu kaçırmaya, ulusalcı mafya oluşturmaya, kitle imha silahları üretme hevesine, kara para aklamaya, karalamacılığa ve darbe projelerine kadar binbir türlü kötülüğü barındırdığını anlıyorsunuz "
yasemincim seni okudukça ben de sizin tarafdan olmayanı, senin gibi düşünmeyenleri hemencecik çeteci, darbeci yaptığını, insanlara faşist gibi etiketleri kolaylıkla yapıştırdığını görüyorum. belge belge diyorsun da, şu çetecilerin atom bombaları, kimyasal ve biyolojik silahları hakkında hÂla bir açıklama yapmadın. bilmiyorum ama kamuoyu bir açıklama bekliyor senden.
- yasemincim " dört nala " kelimesini kullanmaya bayılır yazılarında. ister askerler hakkında olsun, ister savcılar hakkında böyle kritik zamanlarda " dört nala " koştuklarını, ellerinden gelen her şeyi ortaya döktüklerini ifade eder. yasemincim de esasında " dört nala " takılır, önemli belgeler bulur, buldurur bunları okurları ile paylaşır.
bu arada kendisi büyük bir fethullah gülen hayranıdır. türkiye'de onun rahatça yaşaması için yazılar bile yazabilmektedir. tamamını anlatmayayım, sizler okuyun.
http://www.taraf.com.tr/...
edit büdüt: işbu giriden yasemin hanımın nurcu olduğunu sanan sivrizekalar çıkmış, onun için tekrarlıyorum, liboşlar ve nurcuların cia bağlantılarını göstermek için bu giriyi yazdım dayanak noktası olarak da kendi yazısını gösterdim.
- zamanında canlı yayın olduğunu hatırladığım bir programda zeyno barandan ayarın allahını yemiştir. zeyno barana samimiyiz gibisinden birşeyler söylemiş zeyno baranda aralarında samimiyet olmadığını, yasemin çongarın tsk ya bok atmak için kendisini kullanmaya çalıştığını ancak söylediklerinin hepsinin yalan olduğunu belirtmiştir. şimdi, siz konunuzda haklı olsanız sizinle bu şekilde konuşan birine nasıl cevap verirsiniz? yasemin başını öne eğip gülmüştü. ilginç....
- (bkz: voice of america)
- "fethullah gülen dahil herkesin rahatça yaşayacağı bir türkiye" arzuladığı için bir anda fethullah gülen hayranı oluvermiş gazeteci.
günde 3 saat okuma-anlama egzersizi yaparsak, 367 günde bu tarz sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum.
bizim ulusalcıların hal-i pür melalini anlamak için şu röportajı okumak lazım:
http://www.zaman.com.tr/...
edit:
yasemin çongar "iran'da islamcılarla solcular ittifak yaptı, sonra islamcılar başa geçince solcuları kıtır kıtır kestiler. dikkat et, senin akıbetin de onlarınkine benzeyebilir, yaaaa yaaaa" minvalindeki kırk yıllık tecrübeden damıtılmış birikimleri gelecek nesillere aktarır tarzda, akıl veren, zeka fışkıran, bilgelik dolu tavsiyeleri üç milyon kez işitmiştir muhtemelen. bir de bunu söyleyen öyle bir eda ile söylüyor ki, duyan da "islamcılar sizi keseceeeek!" argümanını o buldu zannedecek. aşın artık bunları evladım, yasemin çongar'ı "imana getirmek" bu yolla mümkün değil. ha belki de kendisi bu zeka küpü tavsiyeleri dikkate alır, "gördün mü ahmet, iran'da islamcılar solcuları asmış, ben daha ilk defa duyuyorum, aman allahım!" der, istifayı basar ve imana gelerek cumhuriyet gazetesinde çalışmaya başlar. ahah, güzel senaryo ama, haksızlık etmeyelim.(küller, 18.08.2008 14:29 ~ 22.08.2008 18:57)
- mesela azcık faideli şeyler okursak daha bi anlayabiliriz bu kadını.
örneğin yakın iran tarihi. biliyorsunuz (?) şahı devirmek için komünistlerile şeriatçılar bir dönem kanka olmuşlardı. tabi tamamen safça kullanılmıştır iran komünistleri. şahın devrilmesinden sonra da hollandayı aratmayacak bir liberallikle yaşamıştır iran halkı ki birinci ağızlardan dinledim bir sene kadar sürmüştür bu halet-i ruhiye. daha sonra tabi komünistler kıtır kıtır kesilmiş kalanların da hali şu an ortada.
işte bu hatun kişi zamanında iranda olsaydı komünist falan olurdu. ne bileyim ayetullah humeyni'nin (ki o zamanlar fransadaydı) özgürce yaşayabileceği bir iran hayal ederdi. sonra zamanı gelince tecavüze uğrayıp kellesi uçurulurdu. zira islam dini de bunu emreder değil mi (?)
günde 3 saatten hicri takvime göre 354 gün iran tarihi okumanıza da gerek yok zira normal bir insan şu yazdığım giriyi değil 3 saat, 3 dakikadan az bi sürede okur zaten.
kızmayalım bu kadına zira aptalları tecrit etseydik duvarların uzunluğunu hayal edebiliyor musunuz?
sadece merak edenleriniz için ayrıca (bkz: @2526960)
edit: hobilerim arasında benim içimizdeki irlandalılar dediğim bizim türkiye gerçeklerinden uzak liberallerimizden eksi almak da vardır. tabi bir sorunları varsa ve gerçekten fikirlerinin anında çürütülmeyeceğindan korkmuyorlarsa: pm...
- amerikalı ''ünlü'' köşe yazarı.türkiye'de ikamet ettiği zamanlarda taraf gazetesinde konuk yazar olarak köşe yazıları yazmaktadır.seviyoruz kendilerini.
(bkz: türklerin sevdiği amerikalı köşe yazarları)
|