1995 yılında levent yüksel,1997 yılında da kubat söylemiştir..
söz müzik sezen aksu, düzenleme onno tunça aittir.
bir new york konserinde sezen aksu'dan duyulmuştur bu şarkı, bizim ne eksiğimiz var bize de söyle demek istiyorum sözlük aracılığı ile.
freud'un tanımına göre; bir kural olarak sevilen bir kimsenin ya da vatan, özgürlük, ideal gibi onun yerini alan bir soyutlamanın yitişi üzerine verilen tepkidir.
sendense bu ceza
razıyım, yanarım
son sözüm sen ol da
düşünüp, avunayım
uzaklar benim olsun
ben yoluna bakayım
sevmek günahım olsun
kor olup kavrulayım
bağladı yollar beni
şimdi gör ne haldeyim..
ne gecem var ne gündüzüm
kederlerdeyim..
kan tutar gözlerim
yas tutar ölürüm
gül kurusu günlerim
yok olur görürüm..
babaannemin ölümü ile içinde bulunacağımı sanmıştım ki babaannemin son zamanlarda yaptığı seçimler, iki oğlunu atması [ki birisi babam oluyor] birlikte yaşadığı oğlunu kayırıp onu dinlemesi gibi sebeplerden dolayı kendisine olan sevgimin azalmasıyla birlikte gözümden tek damla yaş bile düşmedi. [kırk kat yabancı birinin ölümüne bile günlerce ağladığımı biliyorum]
yakın bir aile dostumuz ise; hayatın bir şekilde devam ettiğinden ve birkaç gün sonra en fazla bir ay sonra hayata dönüldüğünden bahsedince beni şaşırttı ama birçok kimseden de bunu duyduğum vakit ömür boyu yas tutulamadığı gerçeği de ortaya çıktı. tabii kişiden kişiye de değişse de can yakıcı taraflarının bulunması yadsınamaz gerçektir.