|
|
- ayırmak, kırmak, parçalamak, patlatmak.
hayvan komik esprilerin insanlar üzerinde bıraktığı anlık etkiyi anlatır fiil.
(bkz. yaran giriler)
- çok şaşırtmak
- 'yarıldım', 'yardın beni', 'yaran bilmemneler' vs. şeklinde duyduğumuz gerçek anlamıyla pek kullanılmayan sözcüktür.
- alternatif bir sürü eylem varken niye bu kadar çok tutulduğunu merak ettiğim kelime.
ben mükemmel ve komik bi insan olabilir tamam kabul ediyorum ama hiçbi zaman espri yaptığımda insanların yarılmasını istemem.yarılan insan güler, yarılır ve biter. daha ötesi yoktur. muhahahhaha yarıldım abi yaa dersin ve orda kalır.
halbuki oymak eylemi böyle midir? oyulmanın geleceği vardır üstüne katabileceğiniz aşamalar vardır. oyulanın yerini başka bişeyle doldurabilme şansı vardır.yarılan insan yarıldım kaldım diye üzüm üzüm üzülürken oyulan insan oyuğu en güzel biçimde kapatmaya çalışır kendine yeni bir şeyler katar. muhahahha oyuldum abii ama şmdi orayı einstein teorileriyle doldurucam der bu insan.
ayrıca yaptığım araştırmalara göre içinde yaran kelimesi geçen başlıklar 254 tane iken oyan kelimesine sahip sadece bir başlık vardır. oyanı kullanmak sizi açık ara sözlük yazarları içinde öne geçirecek ve bir sürü aday adayı nı baştan elemenizi sağlayacaktır.
bunu bi düşünün bence. bunu bi düşünün..
|