22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1511 tane
günün başlıkları: 1511 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·carlos arroyo (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·din (3)
- ·
- ·
- ·
- ·oğlum bak git (97)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·drama yolları (2)
- ·
- ·
- ·
- ·aşk (3)
- ·
- ·
- ·
- ·gecenin şarkısı (8)
- ·
- ·
- ·
- ·house md (22)
- ·
- ·tifa lo (2)
- ·
- ·kıskançlık (2)
- ·
- ·hayali arkadaş (2)
- ·
- ·gerçek nedir (7)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
videolar
yarim senden ayrılalı
- yarim senden ayrılalı
hayli zaman oldu, gel
gözlerimden akan yaşlar,
ab-ı revan oldu gel, gel
kul aşık ever varmaya
varıp da haber sormaya
yetiş namazım kılmaya
seni seven öldü gel gel
böyle m'olur küsüp gitmek,
seni seveni terk etmek.
haram oldu yemek içmek,
işim figân oldu gel gel. - neşet ertaş 'ın da seslendirdiği erzincan türküsü.
- erkan oğur da pek güzel seslendirmiştir.
- erkan oğurdan duyulunca daha bir güzel olan türkü. sevgililerinden uzak olan insanların dinlememesi gereken şarkı, bir kere dinledikten sonra esrar gibi vücüdunuzu sarar ve bırakamazsınız. en vurucu kısmı kanımca
" böyle m'olur küsüp gitmek,
seni seveni terk etmek.
haram oldu yemek içmek,
işim figân oldu gel ge"
keşke gidebilsem dersiniz sadece içinizden. - erkan oğur-ismail hakkı demircioğlu, neşet ertaş dışında birde, grup çığ'ın mevsim albümünde oğuz aksaç seslendirmiştir. oğuz aksaç'ın sesiyle de dinlenesidir
- rahmetli turan engin'den dinlendiğinde ayrı bir hüzün verir. erzincan yöresine aittir yani turan engin'in memleketinin türküsüdür. sanırım işin sırrı burada.
kronolojik bir anlatım vardır sözlerde; sevgili önce ağlar, gözyaşları ab-ı revan olur, sonra yemekten içmekten kesilir, feryat figan eder, en sonunda da ölür.
acıdır, acıtır vesselam. - buram buram aşk kokan, içtenlikle yazılmış ve aynı içtenlikle söylenen türküdür. hoştur, güzeldir, dinletir kendini gözden bir damla yaş akıtırken...
- gel der tüm acısına, içindeki yangına ve yorgunluğuna rest çekip; seninle herşeye razıyım der gibi. ayrılığın açtığı yaraları o gelirse saracakmış gibi, oysa her gelişin bir gidişi olur ve her giden eskisinden daha büyük acıları ardında bırakır.
bağlama ağlar, türküyü söyleyen ses ağlar, dinleyen hem hayran hem ağlayandır. - dünkü konserde beni benden alan türküdür.
daha önce bilmiyordum lan, ayıp benimmiş... - "yetiş namazım kılmaya
seni seven öldü, gel gel"
burada bir şey kırılıyor. sevdiğinin yokluğundan ölmüş olan bu adam/kadın, en ince sitemden bile uzak çağırıyor hala sevdiğini; gel gel..
kırılmışlığın ucuna başka bir türkü ekleniyor; nefesim nefesine. o ise diyor ki;
"sağ olsam gelmezidin
öldüm yasa mı geldin?"
sonra yeniden, yarim senden ayrılalı.. iki türkü, zihnimde, birbirinin peşi sıra dolaşıyor. ayırt edemiyorum, aradaki, sitemi, özlemi, teslimiyeti. sevda hepsi oluyor, biz sevda oluyoruz. - ''yetiş namazım kılmaya
seni seven öldü gel gel''
kısmı değişik bir şekilde acı verir. - ayrılık yaşayan bünyelerin kesinlikle dinlememsi gereken türkü.
- şu saatte yapılabilecek en büyük hatanın nesnesi.
"işim figan oldu gel gel". - bu türküyü dinleyip, yaşattığı bütün acılara rağmen gel denilip de gelmeyen sevgilinin allah cezasını vermesin. vermesin dedim kıyamadım yine ama neyse utansın insanlığından.
- insanı feryat figan moduna sokup ,gözyaşlarımızın saklandığı yerden çıkmasına sebep olan türküdür
- şu saatte yalnız yalnız dinlemeyin.
- ayşegül'ün sanırım ilk güzelleme albümü sayesinde tanıdığım türkü. ilk duyulmasından sonra, kaderin bana hazırladığı bütün melankolik gecelere, buhran fırtınalarına eşlik edip beynimin kıvrımlı tünellerinin içine hapsolmamın nedenidir.
- pek bir güzel türküdür, erkan oğur'dan dinlenilmelidir.
- saat 3.30 itibariyle, karanlık bir odada çalındığında tüyleri dikleştiren ruh acıtıcı türkü.
- efkar basınca dinlemeyin. ağlatır. hele hele erkan oğur'dan dinlenildiği zaman of ki ne of...
http://www.youtube.com/... - erkan oğur'un sesinden dinlenince ayrı etkileyen türkü.
her ayrılığın yerine ağlar bir de bu.
öldürülmüş tüm güzellikler için , her şey için dinlenir.
"kul aşık bekler varmaya
varıp da haber sormaya
yetiş namazım kılmaya
seni seven öldü gel gel...." - kubatın yorumuyla yeniden can bulmuş olan intihar sebebi türkü. çini dağlıyor insanın.