yardımcı olmuyor   

adana çık aradan

1. yardımcı olmuyor
    yeni başlayan bir gün yardımcı olmuyor
    uykusuz geçen gece yardımcı olmuyor
    aldığım ilaçlar,gittiğim doktorlar,
    vücudumdaki yaralar yardımcı olmuyor

gittiğim şehirler, tatiller
    yeni yüzler yardımcı olmuyor
    aldığım kararlar,bozduğum kurallar
    kendime yenildiğim günler yardımcı olmuyor

şırıngayla çekip alsınlar seni, tüm vücudumdan ruhumdan,
    kırıntın bile kalmasın beynimde
    ki ben yine ben olayım...

yeni yüzler yardımcı olmuyor
    geçen aylar,geçen zaman
    hayatına uzaktan bakmak yardımcı olmuyor
    olmuyor,yardımcı olmuyor...

söz-müzik: aslı gökyokuş

bu albümden* en sevdiğim şarkılardan biri..
    (bosvermis bunye, 17.04.2007 00:55 ~ 00:56)
  2. çok güzel şarkı olmuş aslının sesi süper gerçekten bu şarkıya tam oturmuş.

(bkz: şiddetle tavsiye etmek)
    (josephine, 07.05.2007 21:22)
  3. dinledikçe dinleten, içe işleyen şarkı.
    gerçekten de bazen hiçbir şey yardımcı olmuyor alınan kararlar, bozulan kurallar, kendi kendimize yenildiğimiz günler...
    (karamelize ekmek, 25.06.2007 20:58 ~ 23.08.2007 19:29)
  4. dün klibi izledikten 5 dakika sonra başıma gelen olayla kendimi şarkıyla bütünleşmiş hissettiğim klibi göksu evlerinde devrim usta yönetmenliğinde çekilen bu hafta yayına giren şarkıdır.ah aslı başıma gelecekleri nereden bildin de yazdın.
    (obsession7, 15.08.2007 10:11)
  5. arka vokallerde bir yerlerde koray candemir'in sesini duyduğumu sanmışlığım da vardır.
    neyse çok güzel bir şarkı.
    (sos, 30.08.2007 20:48)
  6. hayatına uzaktan bakmak yardımcı olmuyor..

öfke bile kâr etmiyor...

dört duvar arasına sıkışmış bir kaplan gibi oradan oraya dön dur her düşünceyi ezberle her anıyı binlerce kez tekrar tekrar yaşa aynı soruları yüzlerce kez sor sor cevapsızlıktan aklını oynat sigaralar biriktir üstüste alkole vur bileklerine dadan ilaçlar iç küfret ağla cenin pozisyonunda kendi omuzlarını sarmaya çalış uykusuz gecelerce düşün ağla sızlan dur asla yollamayacağın mailler mektuplar resimler biriktir evde okulda sokakta sürünürcesine yaşa görmeden bak herşeye
    ömrünü adadığın herşeye sakin bir "neyse.." çekmeye çalış olmuyor, kendini projelere ver başını kaşıyacak vaktin kalmasın insanlarla kaynaş konuş delicesine güldür eğlendir bir show yarat herkes inansın içinde bir yangın yerinde ölü ruhlar gezinirken makineleş klasik müziğe sar nefret etmeye çalış edeme içinde kırıklar biriksin aynaya bak neyin eksik olduğunu düşün ağlamaktan yorul sürün sürün düş yerlere rol yap herkese

yardımcı olmuyor

olmuyor!

lanet olsun iyileşmiyor asla
    (sirona, 09.10.2007 18:43)
  7. şahaneötesi bir aslı parçası. hala dinlemeyen varsa hatanın neresinden dönerse kardır, koşsun dinlesin. ama en kısa zamanda klibini de izlesin.
    (endoplazmik retikulum, 09.10.2007 19:57)
  8. bi sike benzetemediğim aslı parçası.
    (bkz: tribal enfeksiyonda bazı ibneler)
    (joe dalton vs dartagnan, 09.10.2007 20:06)
  9. dinlerken yardıma ihtiyaç duyulan şarkı.
    (faceofsun, 09.10.2007 22:11)
  10. (bkz: belki bu hatırlamana yardımcı olur)
    (keshuri, 15.10.2007 22:59)
  11. buram buram depresyon kokan bir şarkı.
    (bosvermis bunye, 15.10.2007 23:01)
  12. ''gittiğim şehirler, tatiller, yeni yüzler yardımcı olmuyor'' kısmıyla beni anlatan şarkı. ve öğrendiğime göre aslı'nın 4 yıl önce biten aşkına yazılmış. aslı'nın bunalımın dibine vurduğu klibini izlemeye de yüreğim el vermiyor hani.
    (nymphe, 16.10.2007 17:03)
  13. ayna karşısında saçı başı dağıtıp makyajı akıtma klişesinin kullanıldığı klibi olan aslı şarkısı.. ayrıca gene aynı şahsın keşf-i alem şarkısından sonraki en güzel şarkısıdır. dinle ağla dinle ağla bir kısır döngüye sürükler gider .
    (satine, 27.10.2007 10:16)
  14. yürürken üzerinize düşen yağmur damlalarından kaçmak ne kadar anlamsızsa, bu şarkının yüreğe verdiği sızıdan kaçmak da o denli anlamsız. koyverin acı kaplasın yüreğinizi, yaksın; bir sigara da siz yakın üstüne. http://www.youtube.com/...
    (celibon, 04.11.2007 01:18)
  15. vokale fazla efekt verilmiş şarkıdır. summer dance havası bozuyor feratkar havayı.
    (yedinin yedincisi, 04.11.2007 01:30)
  16. babama ithaf ettiğim, ancak onun bu ithaf edilen şarkıyı ne mahiyette ithaf ettiğimi anlayacak kadar bile beni önemsemediğini düşündüğüm şarkı. şarkıyla babamın ortak noktası ise ikisinin de bana acı vermesidir.

geçen aylar, geçen zaman
    hayatına uzaktan bakmak
    yardımcı olmuyor.
    (elifabeth, 16.11.2007 16:32)
  17. "şırıngayla çekip alsınlar seni, tüm vücudumdan ruhumdan,
    kırıntın bile kalmasın beynimde
    ki ben yine ben olayım... "

diyerek hislerime tercuman olmuş şarkıdır. sarhoşken dinlenmemesi gereken şarkılardandır ayrıca...

yardımcı olmaz hiç bir şey ne uzaktan hayatına bakmak ne yenilerine bakmak ne ayların ne yılların geçmesi ne senin acımandan bile olsa benle yalandan konuşman ne bana arkadaşımsın dostumsun demen ne benim bunları bitirdim artık demem ne de senin kendine nefret ettirmeni sağlamaya çalışman yardımcı olmuyor olamıyor....
    (sinisterer, 20.11.2007 00:53)
  18. sürekli aynı şeyi tekrar eden, bayan sözlü baygın, bunalım gereksiz bir şarkı.
    (venom, 01.01.2008 20:40)
  19. uykusuz geçen geceden ve vücudundaki yaralardan nasıl bir yardım bekledeğini aslı ya sormak istiyorum.müziği hakkında yorum yapmayacağım ama sözler zorlama yazılmış gibi durmuyor mu?
    (a perfect tool, 01.01.2008 20:49)
  20. bahsi geçen yaralar fazla antidepresanın yan etkisiyle çıkmış yaralar olabilir, olmayabilir de. ne idüğü bir türlü belirlenemeyen yaralardır bunlar.

o değil de bu "ben şebnem ferah olucam" hırsı nereye götürüyor bu hanım kızımızı merak etmekteyim. "şırıngayla çekip alsınlar seni" gibi zorlama, ucubik bir cümlenin başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyorum öyle kendi çapım eşliğinde.
    (nvr ws a crnflk grl, 18.02.2008 21:04)
  21. aslı'nın en depresif şarkısı.
    (pincir, 10.09.2008 17:05)
  22. pek bi şebnem ferah tarzına benzettiğim, melankolik notalarla bezeli aslı şarkısı. güzeldir lâkin.
    (silversilver, 15.11.2008 20:06 ~ 20:06)