madem içinde
yardım ve
yanlış anlamak geçiyor şöyle bir anımı anlatayım.
kadıköy bahariye'de bir arkadaşımla
koton(reklam değil maksat yer beyanı) mağazasından(yanlış hatırlamıyorsam) çıkılmıştır çıkmamızla önümüzde iki tane yapışkan pardon önce bir tane yapışkan genç yardım için kitap ayırgacı(adını hatırlayamdım böyle söyledim) sattıklarını dile getirirler.önceden tecrübeli ve en son bir ayırgaca 10 ayırgac parası veren ben çocuğa "hayır teşekkür ederim" diyip geçmişimdir.arkamdan gelen ve bu konuda tecrübesiz arkadaşım çocuğun uzattığı ayırgacı elinden çekmiş sanki bedavaya veriliyor gibi alıp gitmek istemiştir(ilan dağıtanlar gibi birşey sandı herhal).bu durumu gören ben durup (n'yapıyorsun x sana onu hediye etmiyorlar." deme gafletinde bulundum ve olduğumuz yerde kaldık.bu arada arkadaşım durumu anlamaya çalışıyor bu ne, niçin, neden muhabbeti.bende arkadaşıma gerek olmadığını anlatmaya çalışırken baktım kurtuluş yok bozuk para aramaya koyuldum.baktım bozuk paranın "b"si yok. "gerçekten bozuk param yok teşekkür ederiz" dedim.bu arada bu densiz gençler (o arada bir arkadaşı daha geldi)yok bütünde olur filan muhabbetine girdiler.o arada arkadaşımda baktı ve yanında hiç para yok.
neyse "ne bukadar bıdı bıdı ettin." diceksiniz geliyorum sonuna.ben harap ve bitap olmuşum cıvıklıklarından sinir basmış halde biraz sert konuştum.tam bu esnada bizim densiz, amacından sapmış gençler işi iyice utanmazlığa vurup, almak istemediğimizi düşünüp yalan söylediğimizi mi (para konusunda) sandılar bilmiyorum ki zaten bizi yargılamak ,kızmak hakkına sahip olacak en son kişiler.
ben arkadaşımı kolundan tutup gitmeye başlarken içlerinden biri "telefon numaranı versene, hadi gelin bir yerlere gidelim , eğleniriz." demeye başlayınca sinirden buz kesmiş ben hiç bir şey söylemden ordan uzaklaştım.şimdi olsa hiç birşey söylemezmiydim? doğduklarına pişman ederdim.fakat o kadar bunalmıştım ki kimseyle sokak ortasında kavga edecek saygısızlığı bulamadım kendimde.
velhasıl ı kelam yardım isteğiyle başlayan burda çok uzun gibi görünen fakat 10-12 dk süren bu diyaloglar bundan sonra yardım için yaklaşanı yanlış anlamaya meyilli bir bünye yaratıyor.başka bir açıdan yardım ve yanlış anlama...