bahsi geçen tezahüratlar hakikaten humor (=taşak) geçilicek nitelikte..fakat bu tezahüratlardan rahatsız olan sarcastic (=alaycı) yazarlar, "bağıra çağıra rerererarara gassay gassay cimbombom" ya da "kartalgolgolgol" (makam bilemedim cahilliğime verin) isimli sanat eserlerini yüksek desibellerle icra ederler her hafta..ironiktir..
komplo teorileri konusunda kurtlar vadisine taş çıkartacak seviyede bir yaratıcılıktır. fenerli bir arkadaş gs nin uefa kupasını almasını şöyle yorumlamıştı:
o dönemde türkiye siyasi olarak avrupa da sesini duyurmak istiyordu. bu nedenle sporda böyle başarı yakalanması için bazı odaklar birlik oldu. galatasaray da bunun sonucu olarak içerde 4 sene hakemlerle falan şampiyon yapıldı. moral ve özgüven kazanmaları sağlandı. uefada da şenes erzik in falan yardımıyla da avrupa uefa başarısı geldi.
mehmet ağar ın gs ye olan yakınlığı bu teorinin onaylanmasına yeter gibi gösteriliyor.
bugun ise türkiye kupası nı fb alırsa kupanın değeri kalmaz diye kupayı fb ye kazandırmıyorlar teorisini yürütmekteler. sponsorlardan falan da bahsediyorlar ki teorinin gerçekçiliği artsın.
hep ahmet çakar izlemekten oluyor bunlar. uefa nın şl kuralarını çekerken hile yaptığından, chelsea manu finali yerine barca man u finali ayarlandığına inananlar hemen muadil olarak tsl için benzer yorumlarda bulunuyorlar.
oysa bir salın yahu kendinizi kazanamadık amk deyin. beşiktaşı tebrik edin. yeri gelir bir gün siz kazanırsınız onlar sizi tebrik eder. nedir yani.
"ketçabın yanına hardalı koyanın shell'den benzin alanın mc donoald's da yiyenin karpuzun yanına kavunu koyanın ulusoya binenin suadaya gidenin kırmız giyenin , kırmızı giyenin kırmızı giyenin anasını si.eyim.... "temalı şiirler yazıp şarkılar söyleyen taraftar topluluğu.
futbol konusunda çok fazla söz söylemenin anlamsız olduğunu düşünenlerdenim ancak fenerbahçe taraftarı için 'yaratıcı' sıfatlaması kullanılmasını da pek garipsedim açıkçası.
fenerbahçelilerin yegane başarısı galatasaray'ı kadıköy'de uzun süredir yeniyor olmaları. bunun dışında diğer takımlara özellikle galatasaray'a nazaran ekstra bir başarısı varsa ben bilmiyorumdur. galatasaray galibiyeti üzerine yapılan espriler her sene fenerin türkiye kupası alamaması üzerine yapılan esprilerle paralellik gösteriyor. ve bence her ikisi de artık kabak tadı vermeye başladı.
aslolan meseleye dönecek olursak 'yaratıcılık' payesi fenerlilerin üzerinde eğreti durur aybalam. misal ercan saatçi, misal meriç tunca, antu.com, aziz yıldırım vs. ben fener taraftarını galatasaray maçı öncesi gece yarısı operasyonuyla ali sami yen'in önüne bi kamyon tezek döküp bunu da videoya çekip internete vermeleriyle tanıdım. sanırım yaratıcılık buradan geliyor. bi kamyon tezek.
harikulade bi yaratıclığa sahip taraftar kitlesidir.çağla şikelin çağla şikel olduğu zamanlarda manken şenol ipek`e çektiği idda edilen tostumu yedim bekliyorum furyası vardı.klasik bir fenerbahçe-galatasaray derbisinden haftalar önce bu magazinsel olaydan etkilenen zeki galatasaray taraftarları,tostunuzu yiyin geliyoruz diye kocaman bi pankart yaptırmışlardı.fenerbahçe taraftarıda `tostlar iptal oldu.55 bin sosisli sizi bekliyor` diye mükemmel bi ayar vermişti.ve 6 kasım 2002 gecesi görüldüki tostlar hakikaten iptal edilmiş,55 bin sosisli hali hazırdaydı.