|
|
- uçan memeli.
- ses dalgaları ile hareket eden gözleri görmeyen bir kuş
- (bkz. batman)
- demin evime tecavüzde bulunmuş hayvandır. şehrin ortasında yüksek bir binanın içine nası girdin güzelim sen? o değil giricek başka bi yer yok muydu?
sevimli bir şey gerçi..
- (bkz: sözlük yarasaları)
(lethe, 17.11.2004 04:27)
- mağaralarından çıktıklarında daima sol yöne giderlermiş.
(viola, 30.04.2005 23:25)
- eve girdiği anda sağa sola çarpan, insana "kör müsün" dedirten hayvan
- (bkz: gecenin köründe eve yarasa girmesi)
- dünyada uçan tek memeli
- ekürisi için (bkz: hezarfen ahmet çelebi)
- insanlara radar ve haliyle navigasyon sistemi hediye eden hayvan.
- inanılmaz değişik bir forma sahip hayvandır. çok estetiktir ve resmen karizması vardır. "hayvanında karizması mı olurmuş" dediğinizi duyar gibiyim. evet olur. o kanatlar, o renk, herşeyiyle baya gizemlidir. vücudunun birçok yerinde sivri formlar göze çarpar. korkutucudur.
- (bkz: yalasa)
- kedilerin akşamüzeri avladığını gördüğüm hayvan. yazlık yerlerde çok sık rastlanan bir durumdur. kedi bi yere gözlerini dikip yarım saat bakar ve devamında havaya zıplayıp pençesiyle yere siyah bir karartı indirir. ondan sonra sabah aynı kediye sıkıyosa yemek vermeyin...havada karada gözünüzü oyacağına emin olabilirsiniz.
- (bkz: bacardi)
- hiçbir hareketi ve detayı kaçırmayan sonar tarama sistemleri günümüz radar sistemleri teknolojisini kıskandırmaktadır..görme duyuları olmadığı için evrimsel süreçten geçip böyle bir duyu sistemine sahip olmuşlardır..geceleyin avlanmaya çıkarlar, genel kanı iğrenç hayvanlar olduğu üzere..
(bkz: uçan fare)
- kalp kütlesi/vücut kütlesi oranı en büyük memeli olmasıyla 'titanyum şasi ve ferrari motoru takılmış, camları olmayan, farları yanmayan ve sürekli korna çalan bir fiat bis'e benzettiğim hayvandır.
- dünya üzerinde kemikleri son derece esnek olan tek memelidir.
- antalya'da gece vakitleri bulunduğunuz otele bol bol düşme girişiminde bulunabilen uçan memeli hayvanı.
çirkin,iğrenç filan derler böyle diyenleri ayıplamak istiyorum böyle alıp eve beslenesi,hasmter kılıklı,uçan şeker bir şeydir bu aslında.*
- gecenin bir yarısı uyandığımda 12 yaşındaki kuzenimin elinde sineklikle öldürmeye çalıştığına şahit olduğum memeli hayvan. ne alakaysa ara sıra yollarını şaşırıp penceresi açıksa odanıza girebiliyorlar. kuduz virüsü taşıyıcısı* olduklarından tırsmak lazım.
(bkz: ben öyle yapıyorum)
- odama girmiş olan yaratık.
öyle saf saf televizyona bakarken tepemde birşeyin uçtuğunu farkedip tavana doğru baktım ve ilk 2 saniye kadar böcek sanarken bir böceğe göre gayet iri olduğunu farketmemle yorganın altına girip apartman sakinlerini çığlığımla ayağa kaldırmam bir oldu. ablam da odadan kaçıp beni o şeyle yalnız bırakınca can havliyle yorganla beraber kendimi yere atıp sürünerek kapıya kadar gittim ve hala çığlık çığlığa bağırıyodum. yaklaşık 5 dakika sonra odadan gittiğini farkettim ve saygısızlık mı ettim acaba diye düşündüm, yazık hayvana belki ölmüştür benim yüzümden...
- (bkz: ikinci öğretim öğrencisi)
- gece hayatı olan uçan memeli.sanıyorum! hiç bir boka yaramadığı için temenni anlamında ''yarasa ''adı verilmiştir.yarasa da kodum yaramasa da kodum
- tepetaklak asılı halde ölürlerse, ayakları kilitlenir ve asılı halde kalırlar. düşmezler.
- hande yener'in hipnoz albümünden resmen "güzel" bir şarkı. şöyle başlıyor:
"ne zaman, söyle, ne zaman anlarsın beni
kaç gün sonra başını sallarsın?!"
|