yaran sokak diyalogları 

adana çık aradan

1. nişantaşında yürümekte iken şahit olduğum diyalog.
    oynayanlar: 4.6 lt dediler yalan olabilir kırmızı mustangin içinde oturmakta olan jiks beyimiz.
    also starring: 2 yaya abimiz ki ikisi de cabbar cevval atakan

nişantaşının günlük trafiğidir. olağan götüm götüm ilerlersiniz. arabayı parkedecek yer zor bulunduğu için yayayım. abimiz sol cam açık sigarasını yakmaya çalışmaktadır.
    derken:
    yayalardan biri: araba kimin? diye seslenir bizim mağrur delikanlımıza
    bizimki hiç sesini çıkarmaz amerikan filmlerinden alışık olduğumuz benim jestini yapar.,
    diğer yaya genç: kıyakmış valla der.
    arabalı: eyvallahh
    derken yeşil ışık yandı. araba patiyle kalktı ki normal kalkamıyo o arabalar, ve benim caddeden yürüyen ve caddeden arabayla geçen insanlar arasında yaşadığım takdire şayan bir eserdir. kendilerine selam ederim.
    (ahmet karaca, 18.09.2006 14:29 ~ 23.09.2006 20:11)

2. maia, maia'nın ikizi, ben ve köpeğim** yürümekteyiz.

kendi aramızda konuşup eğlenirken, karşıdan her halinden aptal olduğu belli olan bir sarışın gelmektedir ve köpeği son anda fark ederek kenara çekilir ve ekler;

- ayyy, beyazzz kangaaaaalll.
    (guenhwyvar, 17.11.2006 17:49 ~ 17:50)
  3. gece konur sokak... 4 abi içmiş, güzelleşmiş yürüyolar yavaştan. aralarında konuşup gülüşmeler... yanlarından da çöplerde işe yarar, para eder bişiler aradığı belli olan adam, arabasını iterek geçiyorken, bu 4 abiden biri adama seslenir, "abi şunu da al götür, senin olsun..." yanındaki arkadaşını o yöne doğru itmektedir bu sıra... "yok abi!" der çöp toplayan adam gülerek, başka bi abi sonlandırır olayı, "lan olm çöpcü bile almıyo seni, düşün artık!". gülüşmeler...
    (steinmetz, 27.12.2006 22:14)
  4. 98 dünya kupası abiler kritik yapıyor. biri diğerlerine gördünümüz mü kardeşleri helal olsun üçüde muhteşem oynuyor diye işkembeyi kübradan sallamakta. ordan hemen bir sazan arkadaş atlayıp "kimler" diye soruyor. anlatan tüm cahilliğiyle başlıyor saymaya italyada oynayan roberto baggio, dino baggio ve di biaggio kardeşler.
    (riatricks, 25.04.2007 15:18)
  5. güzel bir mayıs günü.. hava hafif kapalı, ne soğuk ne de bunaltıcı sıcak. yağmur yağdı yağacak.. misuf ve charlienin dorduncu melegi beşiktaş vapur iskelesinin önünde akbil kuyruğunda hafif hafif çiselemeye başlayan yağmur eşliğinde sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar. ortam romantik.. boğaz kenarında, hafif yağmur.. aniden yağmur hızlanmaya başlıyor. denize düşen damlalar eşliğinde boğazın eşsiz manzarası, yeşili mavisi doğanın her rengi birbirine karışıyor. aniden arkadan gelen sesle irkiliyor bu çift;

-gökyüzünün götü delindi amına koyiim!!!

(bkz: yarılmak)
    (bkz: romantizmin amına koymak)
    (misuf, 18.05.2007 18:58)
  6. kırmızı ışığa yaklaşırken yavaşlanır, öndeki arabadan kolları sarkmış, alkol aldığı kesin olan bir öküz, bu yavaşlama esnasında yan tarafında bulunan arabadaki kadın sürücüye hitaben (h= laf atan hıyar, a= cevap veren kadın):

h- ablaaaa, arabanın tekerlekleri dönüyooorr!
    a- o krank mili sana girse sen de dönerdin götoğlanı!
    (contrails, 06.07.2007 00:11)
  7. +s.a sümbül sokağı arıyorum.
    -evet burası.
    +peki nerden gidebilirim??
    -ananıda al git ne diyim ben sağa.
    (shade, 06.07.2007 01:51)