görseller
yaran sınav kağıtları 

belki ilginizi çeker
  1. · paul simon
  2. · sınavlarda verilen komik cevaplar
  3. · magirüs
  4. · ibrahim bakırtaş
  5. · kol gibi sınavlar
  6. · kağıt kesiği
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · okan bayülgen
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · aşık olunan kişinin başkasıyla öpüştüğünü görmek
  9. · leon

yaran sınav kağıtları  

sayfa  / 3
  1. bilgisayara giriş dersi final sınavı

soru: word ve excel programlarının uzantılarını yazınız?
    cevap: ben böyle bişey görmedim hocam. tüm derslerinize girdim. anlatmadığınız şeyi niye soruyosunuz?

sonuc: tam puan
    (stay away, 28.02.2007 15:03)
  2. sinx = 6n
    n'ler sadeleşir.
    six=6
    (kaleci oyuncu, 05.04.2007 16:51)
  3. tripten tribe kosuyorum iktisat vizesine girmektedir, bazı problemlerinden dolayı hiç çalışmamıştır. boş kağıt vermektense biraz sallayım istemiştir.

soru: gsyh hesaplarına ara mallar dahil edilir mi? niçin? açıklayınız. (5 puan)
    cevap: gsyh hesaplarına aram mallar katılmalıdır fakat katılamazlar. zaten bu ara malları hep hor görmüşlerdir. herkes "ahah, adam mısın oğlum seen?" şeklinde üzerine gitmektedir bu ara malların. en yakın dostları, arkadaşları, sevdiceği (!) bile bu ara malları hor görmektedir. şahsen benim görüşüm bu malların da hasıla hesaplarına katılmasıdır. zaten bilirsiniz, sınıflandırmaya karşı olan bir yapım vardır. fakat iktisat dünyası benim bu düşüncemi ne kadar benimser bilemem tabii ki de...

soru: düşük gelirli ekonomiler niçin hızlı büyüme gösteremezler? başlıklar halinde belirtiniz. (10 puan)
    cevap: düşük gelirli ekonomiler niçin hızlı büyüme gösteremezler demişsiniz, ve sonunda başlıklar halinde belirtiniz demişsiniz fakat şimdi başlıklar halinde belirtmeye gerek yok; çünkü gayet akıcı bir üslupla tek seferde hepsini açıklayacağım..

insanoğlu çok gariptir. var oluşundan beri hep çevresi ile iletişim ve alışveriş içerisinde olmuştur. bu alışveriş ilk zamanlarda "al birader sana 5kg elma, sen de bana 6kg armut ver" şeklinde gelişmiştir. fakat zaman içerisinde paranın bulunması ile bu sistem biraz değişikliğe uğramıştır. (takas sistemi halen devam etmektedir, az da olsa..) paranın ortaya çıkışı ile herkesin görüşleri değişmiştir. herkesin dini imanı para olmuştur. kimse kimseye hayrına bir iş yapmaz olmuştur. (mesela sizin bu soruya x puan vermeyeceğiniz gibi)
    sorarım size, herkesin dini imanı para olmuşken, parasız hiçbir iş yürümez olmuşken, parası olmayan, düşük gelirli ekonomiler nasıl gelişme göstersinler?
    gösteremezler azizim... biz elimizde olan şeyleri değerlendiremiyoruz, yerine göre imkanlarımızı değerlendirmemize izin vermiyorlar. kotalar, madenlerin değerlendiril(e)memesi (bor madeni gibi mesela.) her neyse, şimdi bor madeni hakkındaki düşüncelerime girersek bu kağıt yetmez, ek kağıt almam gerekir. zaten yazmışsınız ikinci bir kağıt verilmeyecektir diye.. umarım yeterli cevap olmuştur.

soru: toplam talep ile toplam harcamaarasindaki temel farkı belirtiniz. (5 puan)
    cevap: toplam talep istenilen toplam miktardir, toplam harcama ise ortaya çıkan toplam masraftır. aralarındaki en temel fark bu olsa gerek. evet.

soru: tüketim harcamalarının düzeyini belirleyen faktörleri sıralayınız. (10 puan)
    cevap: çok basit, hemen birkaç madde halinde belirteyim..
    * tüketicinin ruh hali.
    * tüketilen şeyin fiyatı.
    * çevre.

soru: bir ekonomide işsizliğin maliyeti neler olabilir? başlıklar halinde belirtiniz. (10 puan)
    cevap: kanayan bir yaraya parmak bastınız, bilmem farkındamısınız.. işsizliğin maliyeti ölçülemez, ölçülemeyecek kadar çoktur, aynı zamanda bu kağıda sığmayacak kadar da çoktur. ama yine de birkaç şeyden bahsetmeden geçemeyeceğim..
    işsizlik mi var? diğer ülkelerin gözündeki prestijiniz düşer. kişiler mutlu olamaz, mutlu olmadıklarında da ülkede huzur olmaz..
    peki ya o işsizin sevdiceğinin gözlerinin içerisine bakarken düşündükleri, onun ruh hali?
    ölçülemez. ölçülemez azizim.

soru: çoğaltan nedir? çoğaltan değerini belirleyen faktörler nelerdir? belirtiniz. (10 puan)
    cevap: çoğaltan, çoğaltan şeydir. çoğaltan değerini belirleyen faktörler de tahmin edersiniz eminim, çoğaltan şeye bağlıdır. çoğaltan şeyin faktörleridir. evet, budur.

-
    dipnot: 15 almıştım bu sınavdan. ortalama 22 gibi bir şey gelmişti. finale eşşek gibi çalışmıştım. devamsızlıktan bırakmış sayın ibrahim bakırtaş. neyse, önümüzdeki maçlara bakıcaz.
    (tripten tribe kosuyorum, 21.06.2007 12:31)
  4. lise 1 din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı

soru: ilk cuma namazı nerede kılınmıştır?
    verilen cevap: küba
    doğru cevap: kuba mescidi.

(din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin ağzından)
    (pulmoll, 21.06.2007 12:49)
  5. (acayip biri, 21.06.2007 20:43)
  6. en yaranlarından bir tanesini yengemin öğrencilerinden biri vermiştir.
    cevap 1: bilmiyorum
    cevap 2: bilmiyorum
    cevap 3: bilmiyorum
    cevap 4: bilmiyorum
    cevap 5: bilmiyorum
    cevap 6: bilmiyorum
    cevap 7: bilmiyorum
    cevap 8: bilmiyorum
    cevap 9: bilmiyorum
    cevap 10: biliyordum ama unuttum.
    her yönüyle takdir edilesi bir uğraş, zahmet etmiş o kadar uğraşmış. yazık günah.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (bkz: öldürür müsün sabaha mı bırakırsın)
    (i am a man who walks alone, 07.10.2007 02:47)
  7. lise 2 de bir tarih sınavı.
    cevabı "matbaa" olan bir soru.
    sınavdan önce hiç çalışamadığını ve sınavdan yüksek not almak zorunda olduğunu söyleyen bir arkadaşımıza yardım edeceğimize dair söz verdik. ve sınav anı..
    bu arkadaş bu cevabı matbaa olan soruyu ilk bana sordu ben söyledim ama anlamamış. daha sonra başka bir arkadaşa sormuş o da söylemiş fakat küçük sesle konuşulduğundan bu arkadaş yine anlamamış. sınav sonu kağıdımı vermez üzere ayağa kalktığımda tekrar ettim "matbaa" diye. çok ilginçtir yine anlamamış. ve kağıda aynen şöyle yazmış:
    "pat bağı"
    (aynen yazdığım gibi ayrı ayrı -pat bağı- yazmış ya.. biliyorum inanması güç ama bu gerçekten oldu. hala şaşıyorum ve yeri geldikçe soruyorum çok sevgili arkadaşıma bir insan matbaa yı nasıl pat bağı anlar diye..)
    (nes, 07.10.2007 02:47)
  8. efendim, lisede mi ortaokulda mı ne, sınıfça okunmuş bir kitaptan edebiyat quizi olunacak. bir sürü soru var. yok “bu kitabı başkasına tavsiye edecek olsanız hangi kelimeleri kullanırdınız?”, sonra yok “kitabın dili, anlatım bilmemnesi nedir” falan torba.

kitabı tavsiye ederken “al oku lan benimkini, valla, güzel kitap, alma boşuna yenisini. elizabeth’le sergey’nin aşk hikâyesi. seversin sen aşkı meşki, ulan allahsız” şeklinde tavsiye ettikten sonra geçtim yorum sorularına. “kızla adamın çocukları oluyor… lily teyze’nin kocası evden kovuyor elizabeth’i… sergey yakışıklı ama fakir ve sürekli yeşil mont giyen bir adam, samuel zengin ve züppe, elizabeth sergey’e âşık oluyor…” diye bana anlatıldığı gibi, kelimesi kelimesine anlattım bir güzel.

sınav kağıtları dağıtıldı, arkadaki notu okudum, kaynar sular başımdan aşağı aşağı döküldü.

“kitapta böyle kişi ve olaylar yok! okuduğun kitabın adını merak ettim.”

ulan ibne gülbahar. aklı sıra komiklik yapacak. kıçından hikaye uydurmuş! feysbuk’ta atmam mı yastıkları kafasına kafasına! içimde yer etmiş, gocunmuşum baya.
    (63, 03.12.2007 01:44 ~ 01:53)
  9. 7. sınıf sosyal bilgiler sınavı:

soru:yazılı ve görsel basın yayın organlarına genel olarak ne denir?
    cevap organ mafyası.
    (amedian, 03.12.2007 19:12)
  10. (bkz: a4)
    (obi two kenobies, 03.12.2007 19:16)
  11. inglizce sınavlarından birinde sözlü kopya sanatını kullanan bir arkadaş sınav kağıdına,
    -ay vaz...
    ile başlayan bir cevap yazınca bayan hocamız ağlamaklı bir şekilde,
    -ben size i was yazmayı bile öğretememişim...
    ile başlayan duygusal bir konuşma yapmıştır. tabi arkadaş disipline sevk edilmekten kurtulamamıştır.
    (abdkl, 03.12.2007 19:20)
  12. (recai pengül, 03.12.2007 20:11)
  13. biraz anonimleşmiş bir hadise.

fizik sınavında soruları yapayan öğrenci arkadaşımız, öğretmenine "boş kağıt verip rezil olacağıma, şiir yazar karizma yaparım" düşüncesi ile sınav kağıdına şu dörtlüğü yazar:

yürü boş kağıt yürü,
    öğretmeni gör de gel!
    zayıf iki taneydi,
    üç oldu mu sor da gel!

bu dörtlüğü yazıp öğretmenin kalbinde sağlam bir taht kazanacağını sanan çakal öğrenci cevap olarak şu dörtlüğü alır öğretmeninden.

şiirin hoş bir şiir,
    böyle bir şiir yine yaz!
    sen de bu kafa varken,
    ayrılmayız biz bu yaz. *
    (amedian, 10.12.2007 22:30)
  14. marmara işletme de gerçekleşen olay
    1-.
    2-..
    3-...
    4-....
    her nokta 0,5 puan almıştır...
    (zwonderl, 20.04.2008 13:49)
  15. soru: kıbrıs'ın yer altı kaynakları nelerdir?
    el cevap: susam.

sınav sonuçları açıklanırken...

hoca: hüseyin, sen mi ali cemal'den kopya çektin, yoksa ali cemal sen mi hüseyin'den kopya çektin?
    ali cemal: ben çektim hocam da nasıl anladınız?
    hoca: al da yorumunu sen yap.
    (paleface, 20.04.2008 13:54)
  16. 8. sınıflar trafik ve ilkyardım sınavı:
    soru: karayollarında hareket halinde bulunan araç türlerine örnek veriniz.
    el cevap: magirüs
    (bkz: magirüs)
    (amilo pro, 20.04.2008 16:58)
  17. üniversite hazırlık. klasik kitap okuma ve kitaptan sorular sorulan sınav. bütün intermediate kuru aynı kitabı okumuş, sınav ortak yapılmaktadır.

soru: can you describe john ?
    cevap (bütün okul sözleşmiş gibi neredeyse hepsi aynı cevap): yes i can
    (holyshit, 04.09.2008 15:03 ~ 07.09.2008 13:37)
  18. öğrenci bölüme dikey geçiş sınavı ile gelmiştir. 1. sınıf derslerini (calculus vs.) almadan intibak derslerinin tamamını 2. sınıf derslerinden almıştır.haliyle complex calculus, differential equations gibi derslerde zorlanmaktadır. intibak senesinde tek dersten bile kalsa atılacaktır.

sınav kağıtlarının tamamına yazılmış dip not:

i am a dgs student. i didnt take calculus. please help me.

edit: kendisi atılmamış, intibak senesini geçmiştir.
    (holyshit, 04.09.2008 15:08)
  19. soru, istanbul üniversitesi işletme fakültesinin işletme matematiği kitabından gerçek bir alıntıdır.
    hiç dokunulmadan ve yorumsuz şekliyle şöyledir;

kitap adı: işletme matematiği

yazar: prof. dr. müh. yılmaz tulunay

sayfa: 173

soru :
    amerika'ya lisansüstü çalışmalar yapmak üzere giden mehmet, iki kız arkadaş
    edinmiştir. bunlar mary ve nancy'dir. mehmet'e göre;

a-) mary olgun bir kızdır ve klasiklerden zevk almaktadır. böyle bir yerde onunla 3
    saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadır. diğer taraftan nancy daha çok popüler
    eğlenceleri yeğlemektedir. onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanın maliyeti
    de 8 dolardır.

b-) mehmet'in bütçesi gönül işlerine ancak ayda 48 dolar ayırmasına olanak vermektedir.
    ayrıca, derslerinin ve çalışma koşullarının ağır oluşundan dolayı, kız arkadaşlarına
    en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40.000 kalorilik enerji ayırabilmektedir.

c-) mary ile her buluşmasında 5.000 kalori enerji harcayan mehmet, nancy için bunun
    iki katını harcamaktadır. eğer mehmet'in mary ile buluşmaktan beklediği mutluluğu 6
    birim ve nancy ile buluşmaktan beklediği mutluluğun da 5 birim olduğunu biliyorsak,
    mutluluğunu maksimize etmek isteyen mehmet'in sosyal yaşamını nasıl planlaması
    gerekecektir?

grafik ve cebirsel yoldan bulunuz.
    ........................................
    bizim süperzeka arımızın cevabı;

sayın hocam, bu mehmet şerefsizi buradan amerika'ya lisansüstü çalışma yapmaya
    gitti de herifin s...nin derdi bize mi düştü? biz burada tahsili bırakıp karıya, kıza dalsak bizi de böyle ballandıra ballandıra kitaplara yazar mısın? neyse geçelim sorduğunuz sorunun cevabına;

a-) bi kere bu mehmet ibnesinde iki hatuna ayrı ayrı zaman harcayacak g.. de, para
    da yok, sıkarrrr. ayrıca dünya piyasalarında saati 100 dolardan açılıp minimum 50
    dolara kadar düşen tarifeler göz önüne alındığında, 3 saati 12 dolarlık ya da 3saati
    8 dolarlık karılardan hayır gelmez. muhtemelen mary 68, nancy 79 yaşındadır
    ve ikisinin de bu güne kadar yattıklarının haddi hesabı yoktur. bu durumda mehmet'in
    hem vakit darlığı, hem kadınların hali, hem de para yokluğu sebepleriyle bu iki
    orospuyla grup seksi yapması gerekir.

b) mehmet'in bütçesi (bu gönül işi tabirini ben anlamadım)sevişmek için ayda 48
    dolara yetiyorsa zaten bu o.....çocuğunun mastürbasyon yapması daha uygun olur.
    böylelikle iki ay para biriktirip bu çuvalların yerine doğru dürüst bir karıya zıplar ve ayırdığı 40.000 kaloriyi hakkıyla harcar. ama siz bu cevabı kabul etmeyeceğiniz için şöyle cevap verelim; mehmet'in bütçesi 48 dolara yettiği için ancak grup seks yapılacağından pazarlıkla miktar iskontosu alınır ve bütçe rahatlatılır.böylelikle ayda ayırdığı saati 3 saate bölersek 6 kez yapmış olur ve her sevişmede 40.000/6= 6700 (yaklaşık) kalori harcar. bu hayvan bir seferde kesintisiz 3 saat zıplayabiliyorsa zaten amerika'da kalması ve buralara
    dönmemesi hepimiz için hayırlı olur.

c-) mehmet mary ile her buluşmasında 5.000 kalori harcıyorsa yukarıdaki hesaba göre
    nancy'ye sadece 6.700 - 5.000 = 1.700 kalori kalır ki bu da nancy gibi falafoş bir motoru sadece gıdıklar. bu durumda birinden 6, diğerinden 5 birim zevk alan mehmet'in mutluluğunu maksimize etmesi için kendisini de birilerine d..dürmesi gerekir.
    sonuç olarak:

bu işe alışan mehmet'in bundan sonraki sosyal yaşantısını kaşarlı bir ibne olarak planlaması gerekir. bu sayede ayda 48 dolar tasarruf sağladığı gibi üste para da kazanarak bütçeyi de düzeltir.

saygılarımla arz ederim.

not: sınıfta bir tek bu çocuk geçmiştir.
    (badangel, 23.10.2008 14:39)
  20. orta 1 , sivil savunma dersi sınavı:

soru: insan hakları nedir?

cevap: insan hakları , bizim haklarımızdır.bazı haklarımız vardır , bazı haklarımızda yoktur.mesela gece sinirlenip beyaz sarayı yıkmak hakkımız değildir.(belli ki çok amerikan filmi izlemiş bu çocuk.he aq , gece karınla kavga ettin sinirlendin , bi beyaz sarayı yıkıp geleyim , rahatlayayım diceksin.)ayıptır zaten.gece yüksek sesle müzik dinlemekte hakkımız değildir.ama gündüz dinlersek bişey olmaz.üst komşu murat abi bazen kızıyo televizyonun sesini çok açıyom diye.aslında kızması hakkı tabi de , çok fazla kızması hakkı değil.benimde murat abiyi babama söylemeye hakkım var.bunlar insan hakları işte.
    (örümböcük, 30.10.2008 19:55 ~ 19:58)
  21. bir ilkokul öğretmeni çocuğuysanız bolca görmeniz mümkündür bu kağıtlardan.

ilkokul 2. sınıf öğrencisi

soru: saatin kısa koluna ne ad verilir?
    cevap: yengeç.

kıskaçlardan karıştırdı herhalde.* annemi ne kadar tam puan vermeye ikna etmeye çalıştıysam da başaramadım. üzgünüm burak, ama sen benim gönlümde sınf birincisisin.
    (salazar, 19.11.2008 00:29)
  22. sınav: ağ bağlantıları.
    soru: atm nedir. açıklayınız vs tarzı bir şey.
    şahşımın verdiği cevap: istediğimiz saat de para çekme kolaylığı sağlayan makine.
    (sickthread, 19.11.2008 00:32)
  23. lise 1'de tarih sınavı sırasında...sınav kağıdımdaki bütün soruları cevapladıktan sonra etrafımdaki arkadaşlarım ne yapıyor diye bakarken sağ tarafımda oturan arkadaşım ki tarih sınavında verdiği akıl almaz yanıtlarla ünlenmiş bi kişidir kendisi,gözüm bu arkadaşımın kağıda odaklanmıştır o sırada...

soru: hz. ebubekir kur'an-ı-kerim'i neden toplatmıştır?

cevap:elle tutulur bir şey olsun diye.

bu yanıtını gördüğümde gözlerimi kapayıp 'öyle yazmamıştır' diyerek tekrar tekrar okuduğum sonrasında da dün gece sabaha kadar kafayı çektiğine kanaat getirdiğim,tarih sayfalarında bi yeri bulunduğuna inandığım şahsiyet.

not: tarih sınavlarımız okunurken sınıf ölüm sessizliğine bürünürdü çünkü tarih hocamız notları açıklarken sınav kağıtlarını karışık değilde en yüksek nottan en düşük nota göre dizmesinden mütevellit notlar okunurken içten içe ölüm marşı'nın melodisinin beynimizin bi taraflarında at koşturmasının önüne geçemezdik...herkesin sınav kağıtları birer birer dağıtılırken sonlara doğru sınıfımızın değerli şahsiyetinin kağıdında ise sadece 15 puan yazması sanatının bazı insanlar tarafından algılanamaması olarak değerlendirdiğim bi durumdu.
    (arcanel, 02.02.2009 17:51)
  24. makine elemanları sınavı:
    taksimat yarıçapı verilmiş ama ders hakkında ne ufak bir bilgiye sahip olunmadığından ne anlama geldiği anlaşılmaz, sınava girmeden önce akılda bir kaç çap üzerine söylenen formüller kalmıştır. sorunun bu formüllerle ilgili olduğu düşünülür ve eldeki kaynaklarla sonuca gitme çabaları yapılmaya çalışılmaktadır.
    önce bilinen formüller diş sayısı cinsinden yazılır ve taksimat yarı çapı bu iki formülün toplamıysa diye fikir yürütülür, sonra çözünce soruyu dişli sayısı tam sayı bulunmaz ve yana not düşülür: demek ki taksimat yarı çapı böyle bulunmuyormuş.
    sonra tekrar sallanır diş sayısı tam sayı çıkana kadar aramaya devam edilir. eğer çıkmazsa sınav kağıdının altına kısmet değilmiş başka zamana yazılır.
    (hayatsız, 02.02.2009 18:07)
  25. soru:organ bağışı nedir?
    el cevap:bizde fazla olan organımızı hiç olmayana vermektir.
    (yerçekimli karanfil, 02.02.2009 18:27)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil