geçtiğimiz sene
odtü kkk bkft den bir grubun oynadığı oyundur ki (ben seyirciydim):
üç kişilik bir party, bir
mage, bir
warrior, bi de hatırlamadığım bi eleman,
karanlıkaltı na bir görev için dalarlar. yolları onları
duergar şehrine götürmüştür, görev için
duergarlardan bilgi isterler.
duergarlar da der ki: "şehrin dışında 12 yüzlü bir
trap mevcut. bizim üst düzey görevli bir elemanımız o trap e yakalanmış, onu sağ salim getirin, istediğiniz bilgiyi verelim."
*ara bilgi: bahsi geçen trap, 12 yüzlü zar şeklindedir, her yüzünde bir kapısı vardır, eğer o bölme boşsa, önünden geçen ne olursa olsun içine çeker, kapı dışarıdan açılmadan da salıvermez. trap in kapısını açmak için ekstrem bi duruma da gerek yoktur, gelip pıt diye açılabilir.*
bizim gençler "e hadi gidelim alıp gelelim arkadaşı o zaman" gazıyla ortama dalarlar, trap in rastgele bir kapısını açtıklarında karşılarına bir
umber hulk çıkar, kesiverirler bi güzel. derken, zaten gaza gelmiş oldukları için akıllarına salak bi fikir gelir: "abi
mage ortama
fog of war atsın, biz de bütün kapıları bi seferde açalım, çıkan elemanlar nasılsa ortalığı göremez, biz de
duergarı kapar kaçarız." şeklinde. ama dedim ya, salak bir fikirdir kendisi.
dm in "olm bak, yapmayın bunu, tek tek açın kapıları paşa paşa, salaklık etmeyin. bak emin misiniz?" şeklindeki ısrarlı uyarılarına aldırış etmeyen muhteşem üçlü, "yok abi biz iyiyiz bu planla, hadi baba dalalım" şeklinde olaya girişir.
akabinde,
fog of war ı sallayıp bütün kapıları açan üçlünün iki tanesi aynen yatar aşağı, diğeri de g.tü son anda kurtarıp bi kayanın arkasına saklanır. sebep ne midir? babacan dm imiz o trap tan bir tane level 24
lich çıkarmıştır röaah diye.
*tekrar ara bilgi: sonradan öğrendiğimiz şekliyle, trap açıldığı sırada olanları anlatıyorum. trap açılır,
lich çıkar. yanı sıra bir adet yüksek levelli
black dragon ve bilumum toşaklı yaratıklar da dışarıdadır.
lich imiz etrafına bakar,
fog of war yüzünden bişey göremez ve "nooluyo amuaoyim" nidasıyla ortama
time stop çakar. sonra bi bakar ki alem var, üstüne tatlı niyetine bi de
wail of the banshee koyar, kim var kim yoksa alır aşağı. aslında bizim sağ kalan elemanın da kurtulma şansı sıfırın altında bilinmeyen bir rakamdır, ancak dm bi kıyak geçmiş, oyun bitmesin diye yırttırmıştır en büyük zarı atanı.*
bizim eleman duergar şehrine doğru kaçmaya başlar,
lich te bunu farkedip bi
lightning sallar arkasından. yine dm in kıyağıyla lightningden de yırtan eleman duergar şehrine dimdik beyaz saçlar ve korkudan tutulmuş bi dil ile ulaşır ve bayılır. kendine geldiğinde bir sığınaktadır, duergar şehrinin de yarısı yoktur, kalan yarısı da yanmaktadır.
bu olaydan sonra o dörtlü bir daha aynı oyun masasına oturmamıştır, iyi de olmuştur sanki.