yaran frp diyalogları   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. frp oyuncularının gerçek hayatlarındaki zeka seviyelerini oyuna kattıklarında ortaya çıkan, oyuncuların teker teker iptal olarak oyunun bir noktada kilitlenmesine sebep olabilecek büyüklükte etkileri olabilen karşılıklı konuşmalar serisi. *
    (whopper, 18.10.2004 03:00)

2. +abi silahımı atıp kurdun boğazına sarılmak istiyorum.
    -zar at.
    +attım 20 geldi.
    -ee tuttun. ne yapacaksın kurda?
    +evcilleştircem bunu ben.
    -lan nasıl evcilleştircen kurdu öyle!!
    +öldürmeyecem evcilleştirecem alla alla!!!
    -peki zar at
    +attım abi 16.
    -ben de kurt için attım 20. critical yedin. kurt boynundan ısırdı. öleceksin muhtemelen. ölmeden önce diyeceğin son bişey var mı ?
    +abi kurt evcilleşmez mi yani anlamadım ben?
    -!!!???
    (peng, 29.09.2005 00:21 ~ 00:22)
  3. (bkz: frp anıları)
    (zeus, 29.09.2005 00:29)
  4. vampire the masquarade oyununda iki vampirin konuşmasıdır.
    +ne yapacaz lan ?
    -valla bilmiyorum durum kötü.
    +neyse ya boşver sabah ola hayrola
    -hö??!!
    (peng, 29.09.2005 13:13 ~ 13:13)
  5. dm : üzerine doğru geliyor...çok kızgın görünüyor..ne yapacaksın?
    adam : kılıçla karına giriyorum...
    dm : oha yavaş..karımı karıştırma...ona benden başkası giremez...
    adam : abi şey öyle değil yani...
    dm : yıldırım düştü kafana öldün..git yat şimdi...
    adam : peki abi..
    (quantum, 23.11.2005 01:56)
  6. hırsızlığı ortaya çıkan rogue, kankası olan fighter'ın evinde saklanmaktadır. (ikisi de 16. leveldir.)
    eve bir muhafız gelir ve rogue'u sorar.

muhafız: nerde o pislik?
    fighter: bilmiyorum
    muhafız: biliyorum burada, saklamayın! onu bana verin!
    fighter: (muhafıza bakar, ölçer biçer, ani bir hareketle kafasına yumruğu indirir) al

***muhafız ölür***
    (mavio, 23.11.2005 02:32)
  7. dm: knight ile karşılaştın şimdi
    priest: o zaman şu büyüyü yapıyorum!
    dm: olmaz o büyü, knightlara işlemiyor
    priest: o zaman hedeyi yapıyorum!
    dm: o da olmaz
    priest: o zaman hödöyü yapıyorum!
    dm: o da olmaz ya, doğru dürüst bir şey bulsana
    priest: o zaman knightın kulağına bir şey diyebilir miyim?
    dm(şaşırarak): ee peki, de bakalım!?
    priest(knightın kulağına eğilir iyice): kafa atıyorum uleynnn!!

oyun biter...
    ayrıca (bkz: adanalıyık allahın adamıyık)
    (assyrian, 10.06.2006 14:42 ~ 15:35)
  8. kahramanlarımızın karşısına bir kapı çıkar.

fighter:dalalım abi.
    thief:önden sen dal
    priest:* ya önce bi kontrol etseydik tuzak falan var mı? bi' içeriyi falan dinleyelim yaw, amma gaz adamlarsınız.

kapıda tuzak bulunmaz. kapıyı dinleyen kahramanlarımız içeride 3 tane goblinin kendi aralarında konuştuklarını işitirler.

fighter:abi dalalım keselim hepsini.
    thief:dal abi sen önden
    fighter:iyi haydi bismillah kapıya omuz koyup içeri dalıyorum.
    dm:eh at bakalım zarını
    [atılan 20lik zardan gele gele 1 gelir]
    dm:puahahaha omuz atarken dengeni yitirdin, duvara kafa attın, ama bir şey olmadı.
    thief:olm bak böyle omuz atılır: [zarı thief atar, bu sefer 2 gelir. +2 str bonus da kapının kırılmasına yetmez]
    dm:zuahahaha. [priest'e zarı uzatarak] sıra sende
    priest:kapıyı açıp içeri dalıyorum.
    dm:goblinler, yaptığınız gürültüden dolayı sizin farkınıza varmışlar, bir tanesi sen kapıyı açar açmaz bir mızrak fırlattı hede hödö...
    thief:bi dakka kapı açık mıydı?
    dm:eveet
    thief:e biz niye açamadık
    dm:siz omuz attınız abicim, kapının kolunu çevirmeyi denediniz mi ki?
    fighter&thief: $@#½i ordan, a.k. senin.
    (tuygun, 10.06.2006 15:43)
  9. odtü bkftcenek vampire the masquerade oynanmaktadır. grup ise son derece saçmasapan olup içeriği bir adet setite* , bir assamite, bir tzimisce:, bir brujah, bir toreador ve bi ne idüğü belirsiz iyilik timsali true faith i falan olan katolik 10 yaşında bir çocuk vampirdir. (bkz: ortaya karışık) burada dikkat edilmesi gerekenler ne idüğü belrsiz çocuğun humanity sinin 10* olup öyle milletin kanının emilip öldürülmesinden hoşlanmaması, ayrıca true faith inden dolayı herbirimizi bir haç göstererek ossurtabilecek kapasitede olması; setiteın son derece yılan olup 1metre uzunluğunda çatal dil çıkartabilmesi ve hatta brujah ın yılan fobisi flawının olmasıdır...

öncelikle oyunun başında masquerade falan sallamayan setite üzerinde eski mısır kıyafetleri ve elinde bir asayla karargah binasına girer, henüz diğerleri onunla tanışmamış olduğundan aralarından assamite ve çocuk bunu takibe girişir. karargahtaki bekleme salonuna giren arkadaşımız bir süre sonra çocukla karşılaşır. assamite se saklanarak gelmeyi tercih etmiştir. bekleme salonunda ise setite beslensin diye ona sunulmuş bir yarı baygın kadın ve setite ın tiryakisi olduğu türk kahvesi vardır. ve olaylar gelişir:

çocuk: öldürmiceksin dimi o kadını? yazık ona...
    setite* : *kadından bi ısırık alır, tabi infectious bite flaw ı olduğundan kadın çığlık çığlığa bağırmaktadır*
    ç: yapmasana canı acıyo...
    s: *bi daha ısırır*
    c: canını yakma...
    s: iyi tamam acılarına son veriyim *der ve hatunun boynunu kırar*, ama bu kadar ısrar etmeseydin öldürmicektim onu...

bir anda kapı açılır, ve içeri brujah girer, ancak içerde saklanmış olan assamite a çarpar ve ikisi yere yuvarlanırlar. diğer yandan çocuk da ağlamaya başlamıştır.

tabi kaderin cilvesi setite ı bunlarla aynı gruba koyar ve bunlar birtakım sebeplerle 6 adet mage* in olduğu bir binaya girme kararı alırlar. kapıda oyun dışı yarım saat nasıl girsek naapsak şeklinde planlar yapıldıktan sonra şirin çocuğu salmaya karar verirler. çocuk kapıyı çalar kapı da gizemli bir şekilde açılır. ne olduysa içeri girerken noctis in dilini uzatmasıyla olur. zira dili uzamış 1 metre olmuştur ve havadaki kokuyu alabilmek için noctis mütemadiyen dili yılan gibi ağzından bir içeri bir dışarı oynatmaktadır. yılan fobisi olan brujah ımız çıldırır ve yapma öyle tarzı bir ültümatom vermeye girişir. zaten sapıtmış olan setite ise pek ahlaklıca olmayan bi hareketle dilini brujah a doğru sallar. brujah buya, buna cevaben setite a bir el ateş eder ve birkaç saniye sonra sahne şöyledir:

üst katında 6 mage in olduğu eve 6 vampir girmiştir. tzimisce olanı brujahla bir psikolog edasıyla konuşarak çocukluğuna inmeye, yılan fobisini yendirmeye çalışmaktadır. bu arada brujah ve setite birbirlerine "ebeni s.kicem senin" bakışı atmakta, çocuk ise güçlerimi kullanarak acaba bunları sakinleştirebilirmiyim diye düşünmektedir. ha bu arada toreador ise kendi başına evin bacasından aşağı doğru olan bitenden habersiz süzülmektedir.

bir anda noctis bu saçma sahneyi gözünde canlandıracak ve 5 dakikalık bir gülme krizine girecektir...

edit: tzimisce aslında kendini tzimisce sanan bi malkavian mış efendim. tam oldu memleket.
    (noctis, 12.07.2006 00:23 ~ 20.01.2007 13:29)
  10. grubun dwarfu elf thiefe:

-lan narin (elfin adı başka garip bi şeyler dwarflar olarak biz kendisine narin diyorduk) sakallı elf yapak mı la? güzel olur.
    (ford prefect, 14.07.2006 18:24)
  11. @879947 da bahsi geçen oyunun devamı olaraktan;

gm kişisi eiric adlı velet vampirin oyuncusuyla konuşmakta, ortamı tasvir etmektedir:

gm: abi binanın yarısı çökmüş, fbi, ambulans falan gelmiş oraya sizin elemanlardan bi iz yok...
    e: hmm... bizim koordinatör eleman da mı gözükmüyo?
    gm: su geldi...
    e: hönk?
    gm: su geldi abi...
    e: cozzz... (cpu yanma efekti)

aslolan ise odaya* sipariş edilmiş olan damacana suyun gelmiş olmasıdır. ancak gm in bunu oyuna dalmış oyunculara oyunun içindeymiş gibi belirtmesi masanın kopmasına sebep olmuştur.
    (noctis, 17.07.2006 23:26 ~ 23:30)
  12. yine bir odtü bkft oyunu. bu defa sorcerer's crusade oynanmaktadır. gruptan birtakım kişi cadı bahanesiyle yakılmak istenirken * grubun verbanaumbra ya geçmek ister, botch atar, olaylar gelişir:

gm: abi karanlık bi yere geldin sen, sanırım burda biraz duman var genzini yakıyo. gözlerin karanlığa alışınca görüyosun ki oralarda bi yerde hırıltıyla nefes alan, boynuzlu, siyah kanatlı bi arkadaş var.
    v: oyşh...
    demon: hmm... hoşgeldin... buraya bilerek mi geldin yoksa yanlışlıkla mı?
    v: ehm.. kem küm... bilerek geldim buraya ben, bilerek ve isteyerek...
    demon: o zaman ne olacağını da biliyosun? saldırın arkadaşlar...
    v: hass... kanat abi... kanat çıkartıyorum.... (bkz: bir bkft klişesi olarak kanat çıkartmak)
    gm: tamam abi...
    v: yukarı... yukarı... daha yukarı...
    gm: tamam yükseldin. ama bu sırada demon amca izliyo seni... fena diilmiş dedi kendi kendine, röööşs diye eliyle aşağı doğru bi hareket yaptı.... düşüyosun... zbam... yere çarptın...
    demon: sen buraya yanlışlıkla geldin dimi?
    v: ee... evet...
    demon: baştan söylesen daha kolay olurdu...
    v: ama şimdi sizin bu... boynuzlar var ya?
    demon: eee? *sinirle*
    v: ehm... yakışmışlar ama boynuzlar... güzel olmuş...
    (noctis, 03.11.2006 11:11)
  13. bilmemkaç sene önce bir odtü bkft technocracy oyunu için karakter yaratılmaktadır. ek bilgi olarak xxx yyy kişisi kolay kolay geçirmeyen bir odtü makina termodinamik dersi hocasıdır.

oyuncu: abi karakterim makina mühendisi. odtüyü bitirmiş mit* de master yapmış. şimdi sürtünmesizlik üzerinde araştırma yapıyo. mit yi 4.00, odtüyü 3.96 ile bitirmiş.

gm: niye 3.96 abi?

oyuncu: .rospu xxx yyy termodan dc vermiş abi...
    (noctis, 16.12.2006 03:14)
  14. dm: bi koridordasınız karşınızda bir kapı var.
    oyuncu: kapıyı açıyorum.
    dm: karşına burnunda duman tüten bir dragon yavrusu gelio.
    oyuncu: kapıyı kapıyorum.
    dm: kapı eriyo.
    oyuncu: eee ne bu be dragon yavrusu kapıyı açıp içeri girmiş bizi mi beklio lan sikiiim ben senin oyununu!
    (pedagojik formasyon, 01.05.2007 11:20)
  15. dm: bir köydesiniz. sizin aradığınız önemli kişinin bir hafta sonra köye geliceeni öğreniosunuz. ne yapıosunuz?
    oyuncu1: dinlenelim.
    oyuncu2: ben acıktım yemek yiyelim handa.
    oyuncu3: harbi dinlenelim sıkıldım zaten.
    dm: arkadaşlar isterseniz hemen oyunun sonunu söliim bitsin!!!!!
    oyuncu3: gerçekten de kasma bizi işte söle bitsin.
    oyuncu2: tamam dışarda pide yeriz o zaman.
    (pedagojik formasyon, 01.05.2007 11:21)
  16. normalde frp ile ilgisi olmayan bir arkadaş arkadaşlarını kırmamış ve oyuna başkasının mage karakteri ile dahil olmustur. olaylar şöyle gelişir:
    (playerlar tartışır ama magemiz tartışmadan sıkılmıştır) - abi ortama shut the fuck up atıyorum.
    (pedagojik formasyon, 01.05.2007 11:22)
  17. oyunda level 21 priest of lathander vardır. bu priest aynı zamanda chosen of lathander 'dır. ortama durup dururken büyücü cüppesine sahip bir elf ışınlanır. partideki sharpshooter elf ile konuşmaya başlar. lathander rahibi ne oluyor arkadaş öyle ışınlanıyorsun diye atlar.olaylar gelişir;

dm:ortama biri ışınlanıyor.bu kişi bir elf .
    lathander rahibi:hayrola arkadaşım kime bakmıştın?
    elf:sanane lan sana mı sorucam?
    dm: bu arada üstüne bir korku bir üç buçuk havası esiyor.
    lathander rahibi:höst lan ne alaka. kim lan bu elf.
    dm:orasını sen düşün.
    lathander rahibi:heaaa.pardon abi ben seni başka biriyle karıştırdım bir isteğin mi vardı?
    elf* :akıllı ol alırım aklını.
    lathander rahibi: alırsın abi.
    (dark elven, 01.05.2007 11:33)
  18. dedektif olan karakter * frp'yi henüz tam olarak kavrayamamışken oynanan oyundan bir kesit:

dm: şimdi sen otobüse bindin, zaten araban bozulmuş olduğu için sinirlisin, otobüste biri sana dayıyo.

karakter: ohaa abi ben silahımı çıkartıyorum.

dm: öehh bi yavaş ol kızım.

karakter: e madem silah yok, o zaman ben bi streetwise check atiyim.
    (chikusho, 11.06.2007 20:32 ~ 20:33)
  19. +elime de iyi durdu haa...

tüm skillere +5 veren hayvani bir kılıç bulunduğunda paladin arkadaşın tepkisi.
    (obi two kenobies, 27.09.2007 18:01)
  20. parti oyuna hapiste başlar,orda tanışırlar niye içeri düştüklerini konuşurlar falan..

keşiş: ben kuzey kabilesinden güney kabilesine mesaj götürürken tutuklandım.
    mage: sebep?
    keşiş: bayır aşşağı fazla hız yapmışım radara yakalandık.
    grup:...
    (yata yata paslandık, 21.10.2007 19:10)
  21. grup bir centaur kampı bulur,yüksek int ve charisma sahibi mage* bir plan kurar ve sonuçta kötü gözle bakılsa da centaur kampına kabul edilirler. ''gelin ama yarın hemen gidin'' tadında kabul etmiştir dm. aradan gerçek hayatta 5 dakika geçer,dm konuşur,grup yarılır:

centaur chief*: bütün umudumuz size bağlı,siz tanrının bize gönerdiği bi işaret olmalısınız..
    (yata yata paslandık, 21.10.2007 19:13)
  22. oyuna başlanacaktır, ilk zarları dark elf mage oynatan bendeniz atarım. son dönen settingde 2hp ye sahip bir mage oynadığımdan ve bütün skill zarlarında sıçtığımdan,daha zarları atmadan diğer elemanlar dalga geçmeye başlar;6lık zarlar yuvarlanır:

6
    6
    6
    4
    6
    4

(sessizlik) akabinde grup kopar gülmeye başlar bendeniz int ve charismanın tavan yaptığı lider konumunda bir karakter yaratmışımdır. oyundışı attığım bütün 6lık zarların hepsinde yine 6 tutturarak diğer elemanların kıllanmasına sebep olmuşumdur. sonra olay gelir yine hp zarına. 1z4 sallarım ve 2 gelir. neyse ki süper skill zarlarımla +1 hp modifier almaktayımdır ve bu kez kendimi geliştirmişcesine 3 hp ile oyuna başlarım. oyun başlar ilk sataştığım npc bana yumruğu çakar ve baygın düşerim.. gülmekten oynayamayan fighterlar yüzünden oyuna ara verilir..
    (yata yata paslandık, 21.10.2007 19:18 ~ 19:18)
  23. (bkz: @2027861)

sonunda hücresinden kurtulan cüce karakter diğer elemanları da kurtarır ancak dark elf*e güvenmediği için onu kurtarmaz. sonra içeri dalan npclere saldırır ama kimse yardım etmez buna. cüceyi oynatan arkaşımız truva çorum versiyon'a atfen sesini benzeterek seslenir:

-hadieea!! destekleyin beniea!! destek istiyorum sizdeaan!

bunun üzerine hücresinde bekleyen dark elfin ''haaamzaaa haaamzaa'' diye tezahürat yapmasıyla grup yeniden yarılır.

zaten dört saatte ilk görevi ancak alabildik...

edit: truva çorum'u izleyip girinin sizin için biraz daha anlamlı hale gelmesini istiyor olabilirsiniz: buyrun link

http://www.youtube.com/...
    (yata yata paslandık, 23.10.2007 03:34 ~ 03:38)
  24. geçtiğimiz sene odtü kkk bkft den bir grubun oynadığı oyundur ki (ben seyirciydim):

üç kişilik bir party, bir mage, bir warrior, bi de hatırlamadığım bi eleman, karanlıkaltı na bir görev için dalarlar. yolları onları duergar şehrine götürmüştür, görev için duergarlardan bilgi isterler. duergarlar da der ki: "şehrin dışında 12 yüzlü bir trap mevcut. bizim üst düzey görevli bir elemanımız o trap e yakalanmış, onu sağ salim getirin, istediğiniz bilgiyi verelim."

*ara bilgi: bahsi geçen trap, 12 yüzlü zar şeklindedir, her yüzünde bir kapısı vardır, eğer o bölme boşsa, önünden geçen ne olursa olsun içine çeker, kapı dışarıdan açılmadan da salıvermez. trap in kapısını açmak için ekstrem bi duruma da gerek yoktur, gelip pıt diye açılabilir.*

bizim gençler "e hadi gidelim alıp gelelim arkadaşı o zaman" gazıyla ortama dalarlar, trap in rastgele bir kapısını açtıklarında karşılarına bir umber hulk çıkar, kesiverirler bi güzel. derken, zaten gaza gelmiş oldukları için akıllarına salak bi fikir gelir: "abi mage ortama fog of war atsın, biz de bütün kapıları bi seferde açalım, çıkan elemanlar nasılsa ortalığı göremez, biz de duergarı kapar kaçarız." şeklinde. ama dedim ya, salak bir fikirdir kendisi.

dm in "olm bak, yapmayın bunu, tek tek açın kapıları paşa paşa, salaklık etmeyin. bak emin misiniz?" şeklindeki ısrarlı uyarılarına aldırış etmeyen muhteşem üçlü, "yok abi biz iyiyiz bu planla, hadi baba dalalım" şeklinde olaya girişir.

akabinde, fog of war ı sallayıp bütün kapıları açan üçlünün iki tanesi aynen yatar aşağı, diğeri de g.tü son anda kurtarıp bi kayanın arkasına saklanır. sebep ne midir? babacan dm imiz o trap tan bir tane level 24 lich çıkarmıştır röaah diye.

*tekrar ara bilgi: sonradan öğrendiğimiz şekliyle, trap açıldığı sırada olanları anlatıyorum. trap açılır, lich çıkar. yanı sıra bir adet yüksek levelli black dragon ve bilumum toşaklı yaratıklar da dışarıdadır. lich imiz etrafına bakar, fog of war yüzünden bişey göremez ve "nooluyo amuaoyim" nidasıyla ortama time stop çakar. sonra bi bakar ki alem var, üstüne tatlı niyetine bi de wail of the banshee koyar, kim var kim yoksa alır aşağı. aslında bizim sağ kalan elemanın da kurtulma şansı sıfırın altında bilinmeyen bir rakamdır, ancak dm bi kıyak geçmiş, oyun bitmesin diye yırttırmıştır en büyük zarı atanı.*

bizim eleman duergar şehrine doğru kaçmaya başlar, lich te bunu farkedip bi lightning sallar arkasından. yine dm in kıyağıyla lightningden de yırtan eleman duergar şehrine dimdik beyaz saçlar ve korkudan tutulmuş bi dil ile ulaşır ve bayılır. kendine geldiğinde bir sığınaktadır, duergar şehrinin de yarısı yoktur, kalan yarısı da yanmaktadır.

bu olaydan sonra o dörtlü bir daha aynı oyun masasına oturmamıştır, iyi de olmuştur sanki.
    (evilmaddox, 14.03.2008 21:49)
  25. bir cleric bir rogue ve bir fighter bir kasabanın lordluğunu yapmaktadırlar. hancı koşarak elemanların yanına gelir.

hancı: ey lordlarım, yardımınıza ihtiyacım var. hanıma kurtlar saldırıyo, başım büyük dertte
    fighter: hemen yardım edelim. nerde buluruz senin hanımını?
    hancı: napıcaksın ki benim karımı?
    fighter: bilader kurtlar saldırıyo demedin mi?
    hancı: han diyorum han, han'ıma saldırdılar benim. yardım istediğimiz adama bak anasını. vazgeçtim lan kendim hallederim.(söylenerek uzaklaşır)
    (sedürt, 24.03.2008 19:28)
 sayfa  / 2