ahmet togo giz ve hüceste giz'in köpeklerinin ismi olan rıdvan buna örnek olabilir. ama hüceste hocamın* önerileri de yaran cinsten: çıt çıt,hav hav, köpek, mıç mıç (evet mıç mıç..)
balık(beta): muhammet ali (zıplayıp yem kaptığı için: kelebek gibi uçar arı gibi sokar)
muhabbet kuşu: ibiş & miniş
kedi: ramo (ramazanın kısaltması; ramazanda bulunduğu için)
1992-1993 seneleri arasında beslediğimiz kaplumbağaların birinin ismi; cafer'di.
1995'de gri jago papağanımız vardı. adı; hasan'dı.
yaklaşık; dört senedir hint bülbülleri besliyoruz. şu anda ikinci nesili beslemekteyiz. birinci nesilde dişinin adı; hanım'dı. onun yavrusunun adı; saliha.
ayrıca; şaziye ve düdük isimli kedileri olan arkadaşlarımda mevcut.
2 kardeş olan su kaplumbağaları: mutlakiyet-meşrutiyet
erkek köpek : safinaz (çok zayıf olmasından mütevellit konulmuş)
apartman görevlimizin köpeği: kezban
benim rahmetli köpek: vicdan (rus finosu idi)
arkadaşın kedileri: domestic ve sülo
henüz pompalanmaya başlanmış hormonların etkisiyle sürekli kısa devre yapan, hayat çömezi iki adet metalik seksomanyağın ikamet ettiği öğrenci evindeki kedinin ismi: bızır.
rahmetli tavşanım başta hüsnü'ydü. daha sonra kız olduğunu anlayıp hüsnügül olarak modifiye ettik. ardından eve bi iran kedisi getirdim. annem kapıda kucağına alır almaz "iran'lı bu, adı zeynep olsun" dedi. sallamadım, sonra bakarız diye düşündüm. öyle kaldı. apartmanda zeynep diye kardeşim olduğuna dair dedikodu bile çıktı.