yaran diyaloglar   

adana çık aradan

1. mekan: odtü minübüsü, kampüs girişi

starring: otomatik kapı (o.k.)
    otomatik kapı'nın ev arkadaşı (a)
    kimlik kontolü yapan güvenlik görevlisi (o.ç.)

-------------- flashback --------------------
    otomatik kapı'nın arkadaşı, odtü'de okuyan kız arkadaşını ziyaret edebilmek içün, bilgisayar başında 'nası yaparım da odtü kampüsüne girebilebilirim' konulu bir araştırma yaparken ekşi sözlük'te 'odtü kampüsüne giriş taktikleri' başlığında iki entry okur. http://sozluk.sourtimes.org/... http://sozluk.sourtimes.org/... kafasının üstüne bir ampul yanar.
    ------------- /flashback --------------------

o.k. : olm kesin yakalancaz lan yemiycekler bu sefer bak. zaten adam gel git tanıdı bizi mk, görür görmez inin diycek bakmıycak bile kimliklere...
    a : abi heycan yapma tamam.. adamlar boşuna mı yazmış o entrileri oraya, bir bildikleri var heralde.
    o.k. : nası lan? sen ekşi'de mi okudun bu salaklığı? aha geldik işte nizamiyeye.. allahım sen soktun sen çıkar yarabbim..

........

o.ç. dolmuşa biner; "evet hanımlar beyler kimlikleri görelim, hadi hobaa" der. olaylar gelişir

........

a : (ben her akşam odtü'ye girerim, kimlik kontolü benim için sıradan bir mevzudur ayaklarında) işte abi şöyleydi de böyleydi de bıdıbıdıbikbik
    o.k. : hadi ya vay anasını be abi be kılyüntüy
    o.ç. : (ön tarafın kimliklerine baktıktan sonra arkaya döner) evet hocam kimlikler lütfen
    a: (aa, çıkarmamış mıyım ben kimliği. neyse hemen çıkarayım da göstereyim sen de git bari tadında) tabi hocam

.........

der ve cüzdanının siyah şeffaf plastik kaplı bölümüne yerleştirdiği 'top kek' (evet bildiğimiz eti top kek) ambalajını görevliye gösterir. aynı anda otomatik kapı da (yine cüzdanın şeffaf bir bölümüne yerleştirilmiş kupa sekizlisini uzatmaktadır. görevli biraz bakar, sonra içeri doğru bir adım atar. yakından bakar..

.........

o.ç. : ne bu?
    a (yüzü kırmızıdan mora, eflatundan yeşile değişen renklerdee) : eööö
    o.ç. : ne bu ?!?
    a : top kek..
    o.ç. (mavi ekran) : ?!?
    a (içinde bulunduğu durumun garipliğine ilaveten, battı balık yan gider diyerekten) : ister misiniz? (der ve çantasından top kek çıkarır, adama uzatır)
    o.ç. : ?!?!?!?!?!?!!! (yavaşça otomatik kapı'ya döner. hala mal gibi kupa sekizlisini göstermekte olan otomatik kapı'ya bakar. kupa sekizlisine bakar. otomatik kapı'ya bakar)
    o.k. : ?!?
    o.ç. : giremezsiniz (der ve elinde top kek uzatmakta olan embesile döner)
    a : (dibe vurmanın verdiği rahatlık, rezilliğin getirdiği ne yapacağını bilemezlik ve ezelden gelipp ebede giden 'espri yapayım komik olayım' şımarıklığıyla diyaloğa son noktayı koyar) bi biskrem versem?
    (otomatik kapı, 06.01.2006 00:55)

... toplu gösterim ...