kötü söz nedir bilmeyen 3 yaşındaki kuzen ikizine:
- eşşekoğlu eşşek azracıımmmm
sinirlenen 3 yaşındaki erkek kuzen:
- hepinize lanet olsun şerefsizleerrr !!! bak kafamı yere vururumm verin o arabayıııı !! .ınıza koyucam hepinizin...
edit: valla bi kız küfür etmez bu kadar, ben sadece elçiyim zeval olmaz...
3 yaşındaki kuzen parka gezmeye götürülür, yolda giderken bi kız arkadaşa rastlanır, tabi kız arkadaş çocukları çok sever ve başlar kuzeni mıncırmaya, 2-3 çimdik attıktan sonra kuzene sorar "sevdin mi bakim beni?", kuzenin cevabı "yok" olur, "aaaaa neden?" der hatun kişi, kuzenin "memen çok büyük" diye verdiği cevapla orda bulunan logar kapağını açıp içine atlayasınız gelir.
alışveriş merkezinde oturduğum esnada bir hışımla yanıma 3-4 yaşlarında, lüle lüle saçları olan kumralcana bir kız çocuğu gelir. nerden geldiğini bile anlamadan, seri ve yerinde duramayan hareketlerle adeta içini dökmek istercesine şöyle bir girizgah yapar.
- herkesten neflleeeet ediyoyummmmm!!!!! ( bu esnada elinde mağazanın birinden aldığı askılıkla ' bam bam bam' diye uzak menzilli atışlar yapmaktadır ) seniiii deee vurucaaam
+ aa, niyee?? ( şaşkın ve onu anlamaya çalışır bir ifadeyle) ama bu yaptığın çok kötü bir şey, insanları neden vuruyorsun?
+ ama misafir onlar? senin gibi güzel bir kız bunları yapmamalı bence.
- istemiyoyummmmmmmmmmm, hepsini vuruucaaam, bam bam bam ( tezgahtar kıza doğrultmuştur kolpa silahını ve ardından bana döner ve ekler ) seni vurmıcaam
+ niye, sevdin mi yoksa beni?
- (mağrur bir ifade ile soruyu ustalıkla geçiştirip, gevrekçe ekler) seniiiin adıııın neeee??
+ muğlak, peki seninki ne?
- bilmiyorum!
+ insan adını bilmez mi??
- abla, adım ablaa (diye hiç olmadığı kadar sessizce yanıtlar)
daha sonra gözüme annesi çarpar ve bu cimcimeyi götürmek için yanımıza yaklaşır. evet, kadın hamiledir ve bu küçücük çocuk şimdiden yoldakini kıskanmaya başlamıştır bile. belki de dünyaya olan öfkesi sevgi arsızlığından mütevellittir. ona verilen sevgi bölünecektir. adı yoktur, ona ' artık sen abla olacaksın' lar aşılanmıştır. o artık sadece ' abla ' dır.
sokakta oğlumla kendi halimizde yürümekteyiz;daha doğrusu ben kendimdeyim de beşbuçuğundaki oğlumdan emin değilim. iki kız gelmektedir karşıdan 15-16 yaşlarında,alımlı yürüyüşleriyle. oğlum tam gözgöze geldikleri anda ünlü spiderman hareketini yapar;eliyle "phıiğşşk!" çekerekten güya ağ atmıştır kızlara. kızların şaşkınlığı bitmeden yapıştırır lafı:"kızlar! artık benimsiniz"
yatma vakti gelmiştir, anne ve baba odalarına çekilirler. biri 8, biri 6 yaşında olan çocuklarını çoktan yatırmışlardır. odalarının kapısını kilitlerler ve yatağa geçerler.
bir süre sonra kapının dışından 6 yaşındaki kızın sesi gelir:
-anneee napıyosunuz??
+ yatıyoruz kızım, git uyu sen de...
- yatıyo musunuuzzzzzzzz? o sesler ne o zamannn, ohh -ohh?
+ şey ımh.. dışardaki köpeklerden geliyo kızım, cam açık ondan... hadi git yat.
- peki anne neden çıplaksınız???
+ sen bizi mi gözetliyosun????! çok terledik ondan. doğru yatağaa hadi dedim!
- anne o kadar terlediyseniz, neden babam senin üstünde?
- bilgisayarda bilmediğin şeyleri niye kurcalıyon?
+ şaka yaptım.
...
- meyve suyunu niye yatağa döktün?
+ şaka yaptım
...
- (o kadar para verdiğim) kitabı niye fırlatıyon sağa sola
+ şaka yapmıştım
...
- kaç kere dedim böyle yapma diye! şlakk!!
+ ş. şa... ühüüüüü
- şaka yaptımm!!
kim bu ,kime yazmış bunu küçük aşık derken tabi zanlıyı köşeye çektim sordum:
+kime aşıksın, kim bu :)?
-yazdım iştee ya (utanır)
+kime yazdın söyle hadi.
-dedim yaaa.üffff spaindustrial abi utanıyorum ama
(aklıma cümledeki "ay" kelimesi gelir gülerim)
+ hadi utanma kim bu
-aybenn diyorum aybeeenn
meğer ayben diye kız varmış, bu da sıra arkadaşı ayben defterini görür de, bizimkine küser diye ayrı ayrı yazmış "ay" ve "ben" i,kısmi ilanı aşk bizimkisinin yaptığı.*
arkadaşımın daha hiç makas görmemiş, lüle lüle sapsarı saçlı 2 yaşındaki küçücük sevimli mi sevimli bir kız çocuğu var. eve yeni alınan plazma televizyonun yetkili servis tarafından kurulması ardından, ekrana ilk görüntünün gelmesi ile o cocuğun o incecik ses tonu ile "sinema gibi oldu amına koyayım" demesi.