|
|
- bir amaç çevresinde toplanmış veya aynı amacı güttükleri için bir araya gelmiş olanların tümü.
- (bkz: yaren)
- yaran şey.
- (ara: yaran)
- yârân. dost, arkadaş.
(selenge, 02.02.2005 20:44 ~ 21:14)
- sözlük sınırları içerisinde ve arkadaş çevresinde "güldüren, insanı gülmekten altına sıçırtan" anlamında kullanılan sözcük.
- yâren sözcüğünün çoğulu.
- http://www.ahiyaranmeclisi.com/...
(venom, 16.03.2007 02:13)
- (bkz: azer yaran)
- yolculuk boyunca sizi kırıp geçiren host ve hosteslere sahip şehirlerarası otobüs firması. otobüste bulunan televizyonlardan yolculuk boyunca comedy max kanalı ve türlü komedi filmleri yolcularla buluşur. ortaklarından birisi cem yılmaz'dır.
(bkz: varan)
- böyle olacağını bilseydi kesinlikle yapmazdı.
- yara sözcüğünün ikinci tekil şahıs iyelik eki almış biçimi.
- "dedirten" kelimesinin süt kardeşidir.
- çok güldüğümüz, çok eğlenceli durum, olay, kişi anlamında kullanılan sıfat.
çok düşündüm bu yaran sözcüğüne ilişkin. bugün vaktim vardı daha bir düşündüm. kısa bir iki şey demek isterim.
içinde yaran geçen bir başlık gördüğümde toyken atlardım "neymiş dur okuyayım da güleyim" derdim. ama artık pek temkinliyim. çünkü sıradan, alelade bir seyler oldumu içinde yaran sözcüğünün geçtiği başlıklarda bulmak son derece olası. hal böyle olunca kendimce komik olan olayları bile içinde yaran sözcüğünün geçmediği başlıklara yazmaya gayret ettim. benim gibi düşünen ve hayal kırıklığı yaşaması mümkün insan sayısını artırmamak adına.
ha çok mu önemli derseniz, cık derim. ama ota boka yaran sıfatı ekleniyorsa çüş demek gerekir diye düşünüyorum ben.
|