|
|
- hayata;
ne olumlu tarafından ne de olumsuz tarafından bakmaktan kurtulmak.
hayatı artık kuşbakışı yaşamak, ama kuş gibi bakmadan.
- (bkz: yarısı dolu bardağı tükürerek tam doldurmak)
- olaya pragmatik yaklaşma durumudur.
- "eeh yeter ulan!!!" diyerek, bir nevi hayata bir "fuck you!" çekmektir.
(bkz: içmişim suyunu)
- eğer pesimist bir insansanız gözünüz aydın,artık bardak tamamen boştur.
yok eğer pollyannaysanız üzülmeyin, tekrar doldurursunuz
- elbette ki dünyanın en yüzeysel adamı'na yakışır bi harekettir.
- yarım bardak su içmekten farklı olmayan eylem.
- bir susuzluğun sonu, diğerinin başlangıcı olan durum. döngü içerisinde 2 ya da 3 saniye sürebilen bir eylemdir. tekrarlanmaması olanaksızdır. nasıl ki bu durumda ardı arkası kesilmeyen ahkâmlar gibi.
(arion, 09.12.2007 20:54)
- diğer yarısını kimin içtiğini bilinmiyorsa içilmemelidir. şahsen ben içmem.
- tamamı boş bir bardağınızın olmasına yol açan durumdur. üzerine felsefe yapılacak bir doluluk oranından kurtulmaktır.
- abi bak şimdi, sence bu bardağın yarısı boş mu yoksa dolu mu?
+ polemiğe girmem direk içerim.
- yanlış bir önermedir. doğrusu yarısı boş olan bardağın suyunu içmek olmalıdır. lütfen.
gördüğünüz üzre öyle suyu içmekle falan kurtulamazsınız bundan.
- - abi bak şimdi, yarısı ne bu bardağın söyle bakalım?
- dolu görüyorum yarısını, çünkü olaylara pozitif yaklaşıyorum senin gibi değilim..
aaaa napıyosun sen? içme lan o dedemin diş suyu bardağıydı..
- teknik bir yaklaşımdır. sorunsalı daha basit bir modele indirgeyerek çözer.
- doymayıp bir bardak daha doldurup içmeye kadar gider.
- yarısı neyle dolu olan bardağın suyunu içmek diye soru sorulası tümcedir.zira yarısı dolu olan bardak o suyu nerde bulmuştur;bu suyu kim doldurmuştur;yarısını suylamı yoksa başka şeylemi doldurmuştur;doldurup nereye kaçmıştır;içen kişi neden o yarısı dolu olan bardağı ve içindeki ne idüğü belirsiz olan şeyi içmiştir;neden boşaltıp yeni şey doldurmamıştır;bu kadar mı kafası çalışmıyodur;ayrıca bardağın suyunu neden içeyim kendi suyumu içerim bardağın suyunu içmekinderegalliye girer.
- şu bardağın dolu olan kısmına bakıp hoş görülü mü olsam, yoksa boş kısmına bakıp karamsarlık mı yapsam sorunsalından sıkılıp, .mına koyarım böle işin lan deyip bardakta ki suyun tamamını lukur lukur mideye indirmektir. şüphesiz bunu yapacak olan yurdum insanından da başkası değildir.
- msn'de:
yarısı dolu olan bardak:
olum yarın uğra bi ara müsait olunca, bi suyumu iç.
bizim için nicki önemsiz olan kişi:
siktir cimri ipne kahve der insan. ayı...
olur mu olur.
- hemen içmek yerine biraz ısıtıp, bir yemek kaşığının yarısı kadar nescafe classic konduğu takdirde, "oooh sefam olsun, felsefenede hayata da kolum girsin!" mesajı adrese iadesiz ulaşır.
(ymcher, 09.12.2007 23:48 ~ 03.02.2008 00:44)
|