|
|
- aka polyannacılık yapmak
- (bkz: bu başlık çok yakıştı bana)
- o kadar klişe bir durum olmuştur ki bu. eğer o soruya cevaben karşınızdaki kişi "dolu" diyorsa korkun ondan. çakaldır ve yalan söylüyordur.
-bu bardak dolu mu boş mu?
-hangi bardak?
(hah tam oldu)
- ileri derece iyimserliktir, ruh doktoruna başvurulmalıdır.
- üçüncü psikolojik danışman denemenizdir. kısaca anlatırsınız. söz sırası danışmana gelince bir bardak alır önüne önce sonra sürahi, aklınıza gelir ama yok canıım, herhalde susadı, su içecek diye kendinizi avutursunuz ama işte o söz öbeği gelir:
danışman: işte, önemli olan bardağın dolu tarafını görmek. bak canım, polyanna haklıydı. bla bla bla
cherryblossomgirl: mavi ekran
- gereksiz tartışmalara yol açan ikilemdir. sonuç itibariyle bardağın yarısı dolu olsa bile, o bardak bir müddet sonra boşalacaktır. eğer yanınızda sürahi ya da matara yoksa, o bardağı ancak işeyerek doldurabileceksinizdir. polyannacılık oynamayı bırakıp gerçeklerle yüzleşebilmektir önemli olan.
- bardağın alt kısmına bakmayı gerektiren durumdur.
- susuzluk sonucu oluşan yaygın bir görme bozukluğudur.
belki yarım bardak, belki bir bardak, belki beş bardak bira yahut su ile düzeltilebilir.
- iyi herkesin yarı dolu yarı boş bir bardağı var; benim bardağım nerde ulan!!????" diye isyanlara gark eden, birilerinin yapmayı başardığını gördüğüm eylem.
- birşeyler içme ihtiyacı hissediyorsanız hiç zorlanmayacağız eylem.
(rahip, 03.12.2007 03:21)
- bardağın ne ile dolu olduğuna bağlıdır.
mesela, bardağındaki şarabın olması gereken seviyeden az olduğunu farkeden ben, "bu niye bu kadar dolu" diye gayet kafa yorabilirim sarhoş anlarımda.
gözün baktığı kısım, gönlün istediği kısımdır o an için. beyninse istemediği.
zira beyin "yeter hayvan herif! bak ne kadar içmişsin ne kadar kalmış" diyerek sürekli bardağın boş kısmını işaret edecek, gönlümse onu siklemeyecek, allahım bitmesin, bitmesin bu rüya" nidalarıyla bardaktaki kırmızılığa tapacaktır.
polyannacılık? hiç sanmıyorum.
- elde bir bardak dahi yoksa bardağın boşluğunu görmüşsün dolusunu görmüşsün ne fark eder.
bu da karamsarlık teorisinin doruk noktası.(seu, 05.03.2008 17:20 ~ 17:21)
- -abla çayını tazeliyimmi.
-görmüyormusun evladım bardağın yarısı hala dolu.
- aynı zamanda boş olan tarafını da görebilenler için sakıncası olmayan durumdan ibarettir. dolu olan kısmı bardağın alt tarafı olduğu için genellikle boş kısmı da görürler zaten.
- (bkz: iyimserlik)
|