yarın finali olmak ama hiç çalışmamak   

adana çık aradan

1. bir de efsanevi "yarın öyle finali olmak ki hiç çalışamamak" vardır. var mıdır? belki...
    (giberling, 11.01.2005 00:14)

2. fianli olup çalışmamak bir yana, çakmayı göze almış bünyenin şuursuzca sözlüğe girip yazı yazması,belki azcık kassa geçebileceği dersi bir başka bahara bırakması.işin bir de çalışmayıp da geçmek boyutu vardır ki tadına doyum olmaz...
    (famenoth, 11.01.2005 02:19)
  3. şu an içinde bulunduğum durum.
    (kornish, 23.01.2005 16:39)
  4. cümle içinde örneklemek gerekirse:
    kapı çalar...
    - kim o?
    + ben yarın finali olmak ama hiç çalışmamak
    - çıplağım geronimo, az bekle..

farklı boyutlarda bir muadili için:
    (bkz: ulan rooniyy fener ananı mı sikti lan orospuevladı)
    (wolfshade, 30.05.2005 01:36)
  5. (bkz: ugh)
    (telperion, 30.05.2005 02:28)
  6. kitap defter açık olan final nedeniyle vuku bulacak olan olgudur (bkz: ne dedim lan ben)
    (bkz: selected topics)
    (lord andurien, 30.05.2005 02:30 ~ 02:31)
  7. notların açıklanma dönemi geldiğinde, her sis'e girişin ardırdan "hay kafama sıçmak" dedirten durum.
    (vishnu, 30.05.2005 03:57)
  8. fizik dediğin nedir ki,geçer gider diyip daha sonra gelecek finaller için de aynı cümleyi kuracak olmayı bilmek ama finallerden sonrası için de "hay kafama sıçayım" tümcesini de hazırda bulundurmak durumu
    (ecologist, 30.05.2005 04:04)
  9. (bkz: ulu manitu)
    (eksiksizuyum, 27.02.2006 01:18)
  10. son derece pis bir geronimo hissiyatıdır

öncelikli sonucu; "global civil society" tanımı isteyen soruya "global civil society is a romantic, sweet and useless organization, whose main duty -and all capability- is throwing eggs to politicians" gibi işkembe mahsülü cevaplar vermektir.

daha kesin sonuçlar bilahare bu giri altında sizlerle paylaşılacaktır. bizden ayrılmayın

daha kesin sonuç editi: b1 düştü lan. şu durumda: yapılmasında sayısız faide bulunan süfersonik bir atratsiyondur bu. herkese tavsiye ederiz. .
    (otomatik kapı, 01.06.2006 19:10 ~ 20.06.2006 23:00)
  11. sen var mastar hali kullanmak için bir garip cümleler kurmak. oysa yok gerek böyle kasmaya, bir kural bu konuda yok olmak ben sanmak. rahat olmak sen, üstüne rahat bir şeyler almak. ben sana bir ilaçlı gazoz doldurmak...
    (xix, 15.01.2007 01:57)
  12. (bkz: az bi rahat ol yaa)
    (rafael, 15.01.2007 02:13 ~ 02:13)
  13. üşeniyorum öyleyse yarın zihniyetinin son halkasıdır. genelde türklerde görünmekle birlikte bunu anlatan bir diğer özlü özdeyişimiz yumurtanın kapıya dayanması ile ilgildir.
    (kazandibi, 15.01.2007 08:02 ~ 10:04)
  14. son gün dışındaki günler bi şekilde akıp geçmiştir.
    yumurtayla çıkıcan çıkmıcan pazarlığı artık başlamıştır.
    öğlen vaktini biraz geçince gerinerek uyanır öğrenci insanı,
    mecidiyeköy veya bir yerde işte ilk öğün adına bir şeyler yenip okula gidilir,
    yarınki finalin notları yoksa, önce notlar bulunur varsa direk ve artık gidilebilir huzurla merkez kantin veya spor salonuna.
    kahve ortamı yaşandıktan sonra
    artık derse giren arkadaşlarınızla beraber saat 5 sularında eve dönme vakti gelmiştir.
    bu arada çalışma arkadaşınızla birlikte saat 8 e sözleşmişsinizdir.
    arada geçen 3 saat özel hayatıma girdiği için anlatamıyorum.
    tam saatinde 9 da buluşulur okulda yarım kalmış geyikler tamamlanır,
    ev sahibi tarafından yeni indirilmiş kaka filmler quick scan formatında sunulur,
    msn fasilitelerini içeren kısa bi sunum yapılır,
    saat 10 a gelmiştir artık arapsaçı kıvamındaki notlar birleştirilir
    o sırada kapatılacak tvdeki açık kalmış ucube kanalda
    euroleague,şampiyonlarligi,uefa,fortis vs.. maçı farkedilir ansızın
    otsporla bokspor oynasada çok caziptir artık o maç
    ve 12 ye bağlanır saat,
    bünye yoğun çalışmadan yorulmuş ve acıkmıştır
    maç esnasında söylenen dürümler gelir
    evdeki turşu kola su ile birlikte tüketilir (ki zaten dolap alkol dışında bunlardan oluşur)
    sigaralar gece yarısı haberleriyle birlikte yanar ve
    kaçınılmaz türkiyeyi kurtarma operasyonu haberlerinde tetiklemesiyle birlikte başlar
    bi süre sonra ev halkından sınavı olmayanların uyuma vakti gelir çatar
    ders çalışıcaklar acı gerçekle yüzleşmeye hazırdır artık
    kahveler hazırlanıp oturulur masaya nihayet
    yarım saatlik ıkınmanın ardından olmıycak yapamıycam galiba nidaları yükselir yavaş yavaş
    son bi nafile efor gösterilir vicdan azabıyla
    bir sonraki sınav için söz verilir
    bir sonraki dönem..
    bir sonraki sene..
    böyle böyle gerçekleşir işte..
    (pabuçsuz joe jackson, 27.01.2007 16:02 ~ 29.01.2007 13:43)
  15. telefonlara sarılıp çalışan arkadaşlardan bana banko çıkıcak 3 soru versene bari onlara bakiim demek.
    (moment of truth, 30.07.2007 02:45)
  16. tarafımdan bu dönem finallerinde on bir kere denenmiştir gerçekten(abartmıyorum acı gerçek bu!).henüz sonuçlar belli değil ama on bir dersin en fazla üçünden kalacağım.bu benim için büyük bir başarı...
    paylaşmak istedim...
    (ağır hasarlı, 21.01.2008 12:19)
  17. (bkz: ben var sıçmak) akabinde geleni için;

(bkz: abi yazın istanbul güzel oluyormuş)
    (thisrock, 21.01.2008 12:26)