yaprakla popo silmek   

adana çık aradan

1. öncelikle kibarlığım için kendimi kutluyorum. zira nice kitleler okuyor her yaştan bu sözlüğü. neyse... göt de diyebilirdim, ama popo daha kitlesel.

efendim, bu eylem etrafında tuvalet bulunmayan bir mevkiideyseniz ve yanınızda selpak ve türevi silecekler yoksa başvurduğumuz bir eylemdir. şahsen halen yapmamış olsam da, tecrübe edinmiş kimseleri etrafımızda bolca bulabiliriz. büyük abdestini yapan kahramanımız, poposunu temizlemek için tek şansı olarak genişçe temiz bir yaprak bulur ve işini görür.

ben yakın zaman kadar bu eylemi sadece türkiye'ye özgü bir şey olarak bilirdim. lakin stephen king abimizin on writing adlı kitabındaki komik tecrübesini okuduktan sonra global bir olay olduğunun farkına vardım.

insanı doğayla bütünleştiren süper bir aksiyon hakikaten. lakin yaprağı seçerken dikkatli olmak gerek, doğada bolca zehirli yaprak mevcut zira.
    (sycrone one, 11.08.2007 15:01 ~ 15:04)

2. (bkz: ısırgan otu ile popo silmek)
    (comex, 11.08.2007 15:25)
  3. insanların ceplerinde steril yapraklarla dolaşmadığı göz önüne alınırsa muhtemelen daha önce bir kedinin işediği ve üzerinde tonla belirsiz mikroorganizma olan bir yaprakla yapılacak işlemdir.
    (aggressive, 11.08.2007 15:29 ~ 15:30)
  4. (bkz: daşla göt silmek)
    ben bunu yaparım.
    (albiceleste, 11.08.2007 15:30)
  5. (bkz: üç deniz kabuğu)
    (badi, 11.08.2007 15:31)
  6. taşa silmeye göre daha az can yakıcı bir yöntem olacağı kesindir. tabi yukarıda da belirtildiği gibi yaprağın cinsine de bağlı bu durum. ısırgan olur palmiye olur bunlar tehlikeli yapraklar, dikkat edilmezse nereye kaçacağı belli olmaz.
    (universalmind, 11.08.2007 16:13)
  7. yakında ankaralıların mecbur kalıp yapacakları eylem. zira halen en lüks semtlerden bazılarında su akmamakta. sular 2 gün önceden verilmeye başlandı denmesine rağmen. ancak bu yöntemde de sorunlar var. sonbaharda da yaprak sıkıntısı çekilir kesin. belediye düşen yaprakları parayla satmaya başlar sora onu da ellerine yüzlerine bulaştırırlar suda olduğu gibi.
    (afacan, 11.08.2007 17:47)
  8. (bkz: lost) dharma initiave'in tuvalet kağıtları tükenmiş olmalı.
    (una guitarra, 11.08.2007 22:21)
  9. afet zamanları hiç de önemsenmeyen eylemdir.
    (bkz: '99 depremi)
    (ven, 11.08.2007 22:24)
  10. adem ve havva için rutin işlerdendir. onlar için asıl marjinallik tuvalet kağıdı kullanmaktır.
    (rahmetli baskan kennedy, 24.03.2008 03:40)
  11. seçilen yaprağa göre değişen bir etkiye sahip hadise. mazallah ısırgan yaprağı falan gelir elinize, yazık olur.
    (hayri potur, 24.03.2008 03:46)
  12. büyük ihtimalle medeniyetin girmediği ortamlarda yapılmak zorunda kalınan eylemdir. belki bir kamptasınızdır ya da yolculuk esnasında da yapılabilir benzin istasyonu bulunamazsa. bu yüzden tavsiyemiz tuvalet kağıdını yanınızdan ayırmayın. yoksa isteseniz de istemeseniz de eliniz mahkum bu işlemi tiksine tiksine gerçekleştireceksiniz.
    (artı1, 24.03.2008 05:28)