|
|
- yapmacık, sahte, suni
- yapmak fiiliniz olumsuz. ayrıca bir emir cümlesi. (bkz: tek kelimelik cümleler)
- çok lezzetli bir antep yemeğidir. genellikle içli köftenin artan dış malzemesinden yapıldığından dolayı içli köfte ile beraber yapılır.
simit(ince bulgur), ıslatılmış ekmek, tuz, ince kıyılmış sarımsak, soğan, kırmızıbiber, karabiber, yenibahar, un, az suyla karıştırılıp makinada çekilir(elle de yoğurulabilir). oluşan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. elimizi suya batırarak önce top gibi yapıp, sonra avuç içinde yassılaştırarak 3mm kalınlığında ve 6cm çapında köfteler hazırlanır. kenarlarını düzeltip tam daire şekli vererek, yapmaların hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra tavada ısıtılmış zeytin yağında kızartılıp, servis yapılır.
not1: ekmek yerine 6-7 adet haşlanmış patates konulabilir.
not2: malzemelerin miktarı için mesaj atarsanız yardımcı olurum*
- gereksiz yere ikinci sarı kartını görüp kırmızı kart ile oyun dışında kalacak olan milli takım oyuncusu için kullanılan ilker yasin repliği.
- (bkz: yapma bülent)
(bkz: yapma hayrettin)
(bkz: yapma rüştü)
- metin kemal kahraman'ın 90'ların başında çıkmış renklerde yaşamak adlı albümünde bulunan kendi müzikal seyirleri içinde kısmen mugayir addedilebilecek 'göndermeli' bir şarkı.
sözleri de şöyleydi yanılmıyorsam:
her gün manşetlerde aslanlar
yakıp yıkıp kulak toplayanlar
üniformasında buldu kendini
soluksuz, tarihsiz olanlar
oy yapma, oy yapma
ayaklanır duygularım ayaklanır
şuramda bir kuş kanatlanır
kiminin elleri kiminin gözleri
her gün pencerenizde dalgalanır
oy yapma, oy yapma
kara çalındı adsız kitaplara
ölüm sıradanlaştı çocuklara
elim, avucum, gözlerim kan-revan
kar yağar baktığım yamaçlara
oy yapma, oy yapma
- mazhar alanson'un türk lokumuyla tatlı rüyalar albümünden sözü, müziği kendine; düzenlemesi bilgehan erten'le kendisine ait bir şarkı
yıkıldı gönül sarayları
dargınım haberin var mı?
söylediğim sözler felsefe sanıldı
aşığım dedim neşter yarasıydı
yapma bunu bana yapma
bir haber gönder bari de ki boşuna
yapma bunu bana yapma
her gün her dakika beraberiz ya
yan yana yabancı olunca
kırdım gönlünü
laf olsun diye koklamam gülü
desinler diye dinlemem bülbülü
neler beklerken hayattan
kovuldun aşkın kovanından
arı toplarken balı çiçek çiçek
senin ruhundan her gün bir şey eksilecek
- günlük konuşma dilinde bulunan 100 kelimeden biridir ve genellikle ünlem olarak kullanılır.
muhtemel geyik bir cevap için:
(bkz: yapma değil hakiki avrupa)
|