belki ilginizi çeker
  1. · sevmek zor
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · ugg
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · öğretmenler günü
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · ayyuk
  9. · sigara paketlerinde soft ve box ayrımı

yapabilir misin  

1. kargo'nun sevmek zor albümünden enfes bir mşş parçası.

bana yağmuru anlat en içten yanınla
    göreceksin hiç ıslanmamışsın aslında
    bana renkleri anlat en içten yanınla
    göreceksin gözlerin kör olur bir anda

nefret etmek kolay
    sevmek kolay
    peki yalnız kalmak

yapabilir misin
    yapabilir miydin
    yapabilir misin
    söyle bana

bana dünyayı anlat en içten yanınla
    göreceksin dilin tutulur bir anda
    bana cenneti anlat en içten yanınla
    göreceksin öyle bir yok aslında

nefret etmek kolay
    sevmek kolay
    peki ya yalnız kalmak

yapabilir misin
    yapabilir miydin
    yapabilir misin
    söyle bana
    (siyah, 15.01.2006 23:48)
  2. direk gaza getirmek için söylenen bir laftır
    -abi bak adam ne güzel atlıyor sende yapabilirmisin?
    -yapmak ne demek amına bile korum
    şeklinde diyaloglarda da sık sık karşımıza çıkan soru öbeği
    (yako, 15.01.2006 23:51)
  3. (lillith, 16.01.2006 00:00 ~ 00:10)
  4. bir mşş şaheseri.

ayrıca an itibariyle kendime sorup durduğum gereksiz soru. ve her gereksiz şey gibi kafamı en çok kurcalayan..
    boğulduğunu, kapıların üzerine kapandığını hissettiğin anda ve kimse yetmediğinde; kimseye yetemediğinde bırakıp kaçabilir misin? yapabilir misin?
    seni ilgilendiren, ilgilendirmeyen herşeyden umarsızca uzaklaşabilir misin? ne kadar istesen de gözlerini kapatmaya yeter mi gücün?
    eskisi gibi umursamaz, ne olursa olsun diyebilir misin; yoksa bir yandan derken diğer yandan kendine yalan söylemenin saçmalığını mı hissedersin beyninde?
    karanlık bir bahçede; serin bir havada odanın bütün pencerelerini açıp, tüylerin diken diken olurken hem soğuktan hem sıkıntılarından, toprak kokusunun cazibesi iki adım ötendeyken üşenir misin eğilip koklamaya; ve boşver mi dersin, diyebilir misin?
    attığın her adımın ve vereceğin her kararın en iyisi olmasına alıştırmışken bunca yıl kendini; bocaladığın her saniyede yol ayrımında kaldığında ve arada kaldığında kendin ve başkaları arasında, kendini seçebilir misin, düşünmeden önce ben diyebilir misin?
    gece bütün karanlığıyla üzerine gelirken bir ay ışığından mı yardım istersin yüzünü aydınlatması için; yoksa karanlığa daha mı gömersin kendini karanlıktan korktuğunu bile bile?
    bütün bu çelişkilerin beyninde cirit atarken, kalbin başka şeyler başka duygular için çarparken; saymayabilir misin onun ne dediğini? yoksa ondan da mı vazgeçesin gelir, kalbinden, yapabilir misin?

diye diye de sorduğum ve ;

yapabilirsin.. ama yapmayacaksın. hayat herkese kolay olacak diye birşey yok, bazen gerektiğinden fazla sorumluluklar yüklenebilir; taşırım diyebileceksin, diyeceksin ki ab ı hayat olmanın bir anlamı olsun, bir şeyler ifade etsin birileri için, ölümsüzlük versin suyum, yaşatsın diye de cevapladığım soruların yüklemi..

ve bilinmezliklere alışacaksın artık yavaş yavaş..yapabilirsin..bütün çıplaklığınla bekleyeceksin sana dolu dizgin koşan hayatı..kucaklayacaksın..
    yapabilirsin..
    (ab ı hayat, 16.07.2009 03:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil