belki ilginizi çeker
  1. · cogito
  2. · enis batur
  3. · televizyon yazarlığı
  4. · yky
  5. · kazım karabekir
  6. · binbir gece masalları
  7. · türkiye de deneysel edebiyat antolojisi
  8. · hüsnü arkan
  9. · hüyükteki nar ağacı
  10. · eşik
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · prison brake
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · yeşim salkım
  8. · buzda dans
  9. · alihan samedov

yapı kredi yayınları  

sayfa  / 2
  1. taksim'deki şubesi alternatif gençliğin dinlenme ve yolda yürüyen insanlara pis bakışlar fırlatma yeridir.
    (drenchrome, 16.07.2005 23:56)
  2. yapı kredi bankasının yayınevi, bugünkü nitelikli pozisyonunu enis batura borçludur.
    (petersellers, 18.12.2005 15:47)
  3. (bkz: yky)
    (lethromar, 07.02.2006 14:26)
  4. narnia günlüklerini çıkaran yayınevi.
    (ben de öyle biliyordum, 07.02.2006 15:11)
  5. tenten serisini gayet güzel bir çeviri ve baskıyla yayınlayıp arşivlememi sağlamışlardır
    94te başlamışlardı sanırım
    (felis, 07.02.2006 16:48)
  6. özellikle kâzım taşkent klasik yapıtlar dizisi ile dikkat çeken yayınlardır. ayrıca tezer özlü'nün tüm eserlerini basarak gönlümde ayrı bir yer edinmiştir kendileri.
    (jellicle, 11.04.2006 20:45)
  7. koç birleşmesinden sonra bu eserleri web sitelerinde bulunduranlara hukuki işlemler yapılmasına neden olan eserler bütünü.
    (kubilay, 16.01.2007 23:44)
  8. ara güler in şairleri yakın portreden sigara objesi ile beraber çektiği resimleri her ne hikmetse kitap kapağında kullanmaktan vazgeçmeyen yayınevi
    (ışığım ve gölgem, 08.03.2007 22:16)
  9. inanılmaz güzel kitaplar basan ve kapak tasarımları başarılı yayınevi. insan ister ki tüm kitaplığı yapı kredi yayınlarından olsun, simsiyah olsun, müthiş olsun.

kafamı kaldırıp biraz yukarıda duran rafa bakıyorum, turgut uyar/büyük saat, cemal süreya/sevda sözleri ve lale müldür/anemon yanyana duruyorlar.. ve öyle de güzel görünüyorlar ki..

ha, yapı kredi yayınları pahalıdır ama. bunu da söylemeden geçmemek lazım.

edit: kitapların arasından "o kitabın ayracı" çıkıyor ya, hastasıyım bunun. aklıma geldi şimdi, bunu da söylemeden geçmemek lazım pek tabii ki.
    (blue danube, 17.06.2007 12:28 ~ 22.06.2007 13:06)
  10. yayınlarının eski sayıları için yapılan başvuruları ve mailleri önce yky'nin online alışveriş sitesine yönlendiren, ardından bu alışveriş sitelerinde stok sıkıntısı çektiklerini belirten yayınevi. yayınları diğer alışveriş sitelerinde daha rahat bulunuyor.
    (poolsoffools, 15.07.2008 05:24)
  11. takdire şayan birkaç yayınevimizden biridir.sabahattin ali, yusuf atılgan ve amin maalouf gibi yazarların kitapları yapı kredi yayınlarından çıkar.insana huzur veren, çoğu zaman kusursuz bir basımları vardır.
    (harputi, 05.01.2009 17:45)
  12. meridyen yayınlrı adı altında bir seri kitap satmaktadır.

geçtiğimiz günlerde bir modadır aldı, yayınevleri ufak boyutlu, cep kitabı boyunda, kitaplar basmaya ve daha ucuza satmaya başladılar. iyi de yaptılar. yaklaşık 10 tllik bir rayici vardı ki işin 9.90'dan satıldı bu kitaplar. daha ucuzları da vardı. 12-14 liraya çıktığı da oldu. ancak insanların rahatlıkla satın alabilecekleri ve kolayca okuyabilecekleri yayınlar olarak bence takdire şayandı.

bu memlekette korsan kitap, orijinallerin pahalılığı yüzünden ortaya çıktı. kitabın fiyatı düşünce, satışlar da artıyor. ucuz bir kitap, çok satarak da kazanabiliyor. kendine güvenen yazar ve yayınevleri bunu yaptılar ve kazandılar. yapamayanlar da var. neticede bugün piyasada bir kitabı yaklaşık 15 tl'ye bulabiliyorsunuz. hadi diyelim ünlü bir yazar, kazıkçı bir yayın evinden yeni kitabı 19 tl'ye çıktı... hadi olsun. boyut olarak da 21 santim boyunda. 5 tl daha fazla verince kimi kitapların sert kapaklı özel basklılarını bile alabiliyorsunuz.

yky'nin meridyen yayınlarının birkaç kitabını gördüm. cep kitabı boyunda. ecnebi bir yazarın gerilim dolu romanı. sayfa sayısı 400 küsür. 9.90lık emsalleri gibi. fiyatı da 25 tl. yani emsallerinin 2,5 katı. merak ettim, sayfaları karıştırdım. sayfalar gümüş varak değil, kağıt. moleskine defterlere baktım, hani asidi alınmış, sarı güzel kağıt falan... yok öyle de değil. alelade kağıt. yazılara baktım. onlar da altın yaldızlı değil. bildiğin kara matbaa mürekkebi. e peki nedir bu 15 tllik fiyat farkı?

bu epey kafamı yoruyordu. yolda karşılaştığım bir adama da içimi döktüm. durup dururken bana bir hikaye anlattı. sanırım kafası da güzeldi...

fakir bir köyün bir orospusu varmış. hasat vakti mahsulü kaldıran köylü, bir ziyaret edermiş. kadının bir çocuğu olmuş. çocuk büyüdükçe, sadece nnesinin mesleğinden dolayı değil, ayrıca karakterinden ötürü de insanlar tarafından "orospuçocuğu" diye çağırılır olmuş.

köy fakir ya, köyün fırıncısı bakmış ki köylüde para yok. gelip bir bütün ekmek bile alamıyor. o da somunu bölüp yarı fiyatından satmaya başlamış. köylü sevinmiş. yarım da olsa ekmek alabilir olmuş. bunu gören orospuçocuğunun da kafasında bir şimşek çakmış.

orospuçocuğu komşu köyün fırınından ekmekler almış. bıçakla kesmiş ortdan. sonra kendi köyünün fırının yanına tezgah açmış, satışa başlamış. fakir köyün fırınında yarım ekmek 10 kuruş. orospuçocuğunun tezgahında 25 kuruş.

köy kahvehanesinde ahali sarmış muhtarın etrafını, anlatmışlr durumu. muhtar gülmüş. "25 kuruşluk ekmeğin bir kerameti var" demiş. "nedir?" diye sormuşlar. cevap gelmiş:

"orospuçocukluğudur!"

türkiye'nin saygın bir yayınevinin yayınlarından bazılarına biçtiği fiyat ile ilgili kafa karııklığımı açtığım adamın neden böyle bir hikaye anlattığını ben anlayamadım. sarhoştur herhalde dedim. saygın bir yayınevini bu hikayenin kahramanları ile bir tutmak uygun olabilir mi hiç?
    (azwepsa, 04.05.2009 15:46)
  13. son zamanlarda saçma sapan kitaplar basmasalar, maceraadlı koftan bir romanı bir pazarlama dehasıyla edebiyat severlerin gözüne gözüne sokmasalar, bastıkları güzelim şiir kitaplarının fiyatlarını böyle abartmasalar, daha çok severdim.

ama elbette ki türkiye'deki en iyi yayınevleri listesinde top 5'de zirveye oynamaktadır.
    (usuyitik, 25.07.2009 16:34)
  14. (bkz: nibelunglar destanı)

bir tane meclis kütüphanesinde, bir tane de bende mevcut *
    (ursus, 25.07.2009 16:36)
  15. ibn battuta seyahatnamesi için altmış türk lirası isteyen, acımasız yayınevi.
    (harputi, 08.08.2009 20:54)
  16. her ay seçtiği yazarın kitaplarında yüzde 25 indirim yapan yayınevidir.
    (araftaki, 08.08.2009 21:03)
  17. orhan veli ve nazımın serilerini yayınladıkları için gözüme giren yayınevi.üstelik fazla pahalı da değil. takdir ederim ve yeni birine yer verirse, param yettikçe alırım.
    (anathema se, 08.08.2009 21:25)
  18. (bkz: ygy)
    (ustasına posta koyan jedi, 08.08.2009 21:31)
  19. harry potter kitaplarını yayımlayarak en mantıklı ii yapmış ve parayı kırmış yayın evidir
    (brachiopod, 08.08.2009 22:19)
  20. popüler kitapları "da" çıkarır marjinal kitapları "da"
    (kendinenudist, 08.08.2009 22:24)
  21. şahsımı garip ruh hallerine çelişkilere sürükleyen yayınevidir. şöyle ki nazım hikmet ran ın şiirlerini tekellerine alma girişimleri yüzünden kendilerine epey kızgınımdır. şahsi görüşümce kendilerinde biraz önüne geleni basan, belirli bir tandanstan yoksun bir hal bulmaktayımdır.ayrıca bu tarz arkası destekli yayınevleri zar zor ayakta duran daha küçük yayıncı kuruluşların sektör içinde tutunmasını da baltalamaktadır ki bu nahoştur amma velakin işin içinde yusuf atılgan,sabahattin ali, yaşar kemal vardır o yüzden artislik yapıp daha da alışveriş etmem diyemem. daha on gün öncesi kasada bankadan yayınevi olursa böyle olur diye küfrederek nazım ın bütün şiirlerine hem de %25 indirimdeyken öğrenci halimle 70 milyon bayılmışlığım vardır.
    (elastigirl, 09.08.2009 01:19)
  22. (bkz: cogito)
    (aglaures, 24.08.2009 17:05 ~ 17:09)
  23. her kitaba özel yapılan ayraçları ayraç koleksiyonerleri için sinir bozucu olsa da yayınladığı eserler çok özel ve taksimdeki merkezi insanı başka alemlere taşıyan bir mekandır... keyiftir
    (olea, 31.08.2009 02:22)
  24. kitap mı almak istiyorsunuz, buyrun önce bunu (bkz: kol) alın diyen yayınevi. arkadaş adamlar iyi hoş güzel kitaplar basıyorlar, yayınlıyor. yok kağıdı, kalitesi falan kaliteli. iyi tamam da bu kitap dediğin şeyi sadece zenginler mi okuyacak, sadece zengin mi kültür sahibi olacak. hiç unutmam evliya çelebi'nin seyahatnamesini yayınladı bunlar iki sene önce. hevesle almak istedim. ne güzel araştırmış etmişler deyu. toplam da on cilt. lakin tek cildi seksen liraydı efenim, yani hepsi sekiz yüz lira, ee öğrenciyim. e sana yok o zaman kitap.

eklenti: otuz beş liraya düşmüş seyahatname, ne değişti diye sormak lazım. teknoloji değil ki bu modası geçsin. işte bir hevesle almak isteyenlere ne kadar geçiririz derdi.
    (dadundan yinmazz, 06.09.2009 04:33 ~ 04:38)
  25. son dönemde personel çıkarmakla meşgul büyük yayın evi.(ağustos ayında 10 kişi arkasının da geleceği söyleniyor.) hayır yapı kredi markası arkanda nasıl bir kaygı ki bu?banka sahip çıkmazsa kim çıkacak bu kültür emekçilerine merak etmiyor değil insan...
    (alik, 11.09.2009 19:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil