görseller
yanniyanni
yanniyanni
belki ilginizi çeker
  1. · asansör müziği
  2. · in the morning light
  3. · new age
  4. · live at the acropolis
  5. · love is all
  6. · one man s dream
  7. · yanni chrysomallis
  8. · chariots of fire
  9. · whispers in the dark
  10. · karen briggs
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · disko kralı
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · sevgiliyle uyumak
  9. · itü sözlük 3 yaşında zirvesi

yanni  

sayfa  / 2
  1. yunanlı klavye ,piyano ustası yaptığı bir çok eserle dünyada bir numara olmuş ve ülkemizde de büyük bir hayran kitlesi kazanmış müzisyen.
    (axel fox, 19.07.2004 09:25 ~ 10:18)
  2. (bkz. chariots of fire)
    (excalibur, 19.07.2004 11:26)
  3. ilk albümünü 1987 yılında çıkaran, harika bestelere imza atmış olan new age müzisyeni. yaptığı müziklerde genellikle piyano ve klavye ön planda olsa da, 1993 acropolis ve 1997 tribute konserleri senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleştirilmiştir.
    (aqua, 20.12.2004 23:58)
  4. (bkz: love is all)
    (digitallart, 29.10.2005 03:00)
  5. her dinledigimde beni alıp götüren kanımca newage muzigin şu an için dünya üzerindeki en büyük ismi.yunanlı olması ülkemizde yanni severlerin az olmasının belkide en büyük nedenidir.konserlerinde kalabalık bir müzisyen topluluğuyla çalar.özellikle live at the acropolis konserinin dvd sinin her arşivde bulunması gerekir.
    (diego, 10.11.2005 17:51)
  6. tam adı yanni chrysomallis'tir. düzgün bir tipe büründüğünde idare eder ama o bıyıklı halleri direkt ferhat güzel mode on'dur. akropol tanrıları çarpar adamı valla.

live at the acropolis albümü tavsiye edilir, ama kendinizi "türkiye imar bankası, çok kazandıran banka" diye mırıldanırken bulabilirsiniz.

başka tavsiyem? hmm;

(bkz: one man's dream)
    (bkz: felitsa)
    (bkz: once upon a time)
    (rasmus, 16.04.2006 20:40 ~ 24.11.2008 19:21)
  7. eserlerinin isimlerini bilmesenizde anlatmak istediğini gayet rahat anlayabilirsiniz. nota bilmediği, kendine has bir nota sistemi kurduğu söylenir. in the morning light özellikle tavsiye edilir, güneşli bir pazar gününde elinize kahvenizi alıp uzaklara umutla bakabilirsiniz bu şarkı ile.
    (gibigibi, 07.09.2006 17:56)
  8. her daim, yalan rüzgarı'nın viktır'ına benzetesim gelen, dinlemesi de izlemesi de pek keyifli sanatçı.

viktır için:
    http://www.dramahome.net/...

yanni için:
    http://photos.lacoccinelle.net/...
    (guest8644, 07.09.2006 19:05)
  9. new age deyince akla gelen ilk isimlerden olan, hatta ilk isim olan bir müzisyendir yanni. sadece müzisyen değil süper bir kompozitör bunun yanında yerinde kararlar veren bir orkestra şefidir.
    ilk ünlü olduğu zamanları pek bilmiyorum lakin acropolis konserinin * çıktığı dönemden sonrasını yakından takip ettim yanninin. orkestrasını kurarken ve icra ettirirken fikirlerinin ve müziği nasıl iyi okuduğunun farkına varmamak mümkün değil. okuduğu psikoloji eğitimini müziğine yansıttığını düşünüyorum. nasıl derseniz öyle yerlerde öyle müzikal oyunlar var ki * * * bir an bile şarkıdan kopamıyorsunuz. bütün albümlerini dinledim, bulabildiğim konserlerini izledim ve bir tane e yeter artık dedirten parçasına rastlamadım. hepsi kararında. bunun yanında akıllı bir hareketi de orkestradaki elemanlarının hepsinin enstrumanında virtüöz olmaları. tabi bu yanni gibi ender kişiler tarafından olumlu bir şekle sokulabilir. çünkü orkestrasına çok iyi hükmediyor. kimse fazladan bir nota bile çalmıyor. yeri geldiği zaman hepsine gerektiği yerlerde ve gerektiği kadar solo verip yüceltmesini biliyor.

son dönemde (2007) yaptığı orkestra değişikliği şahsi olarak bana eski yanni soundunu aratsa da yerinde bir karar. çünkü bütün dinleyicileri orkestranın artık nerede ne yapacağını biliyordu. ve dönem dönem yapılan değişiklikler her zaman faydalıdır. lakin beste ve düzenleme konusundaki fikirlerini gözden geçirip soundunu aynen korusa benim gibi düşünen hayranları çok daha mutlu olabilirdi. ama gönlümden koparak diyeceğim şey şudur ki, bıyığıyla, bıyıksız haliyle, eski veya yeni orkestrasıyla, nasıl olursa olsun sounduyla kısaca herşeyiyle her halini seviyoruz bu dahinin.
    (jellyjam, 27.11.2006 20:09 ~ 14.07.2008 23:06)
  10. bir pembe dizi kahramanındansa, ferhat güzel'in uzun saçlısına benzemektedir kanımca. tabi yaptıkları müzikler arasında dağlar kadar fark vardır o ayrı. üniversitede psikoloji eğitimi görmüş, piyanoyu kendi kendine öğrenmiştir. nota bilmediği gerçektir ve kendine özgü nota sistemi oluşturmuştur, eserlerinin düzenlemeleri daha sonra bildiğimiz müzik yazısına uyarlanmaktadır. bir yeteneğe tanrı vergisi diyebileceksek, bu popstar yarışmalarından çıkan abuk sabuk insanlara değil, hiç eğitim almadığı halde dünyada bir numara olabilmiş, medya tarafından şişirilmemiş, grammy ödüllü yanni olmalıdır.

müzik evrenseldir, türkü yunanı olmaz.
    http://www.yanni.com resmi sitesidir
    (yamukyumukpirenses, 06.12.2006 20:59 ~ 20:59)
  11. büyük bir tutkuyla müziğine sarılmış büyük usta.
    (ciociosan, 13.12.2006 12:12)
  12. acropolis konseri her eve lazımdır.özellikle kemancı ablanın o muhteşem solosundan sonra orkestra şefinin elindeki çubuğu atıp kemana sarılması ve beraber atışmaları harika.
    (manha de carnival, 13.12.2006 12:16)
  13. lisedeki manyak ingilizce hocası tarafından bütün dönem konferansa salonunda toplanır yanni konserinin videosunu izlemek için.tabi kanı kaynayan gençler pek izlemek ve dinlemek izlemezler böyle bir şeyi ve uyumayı tercih ederler.tabi hoca da bu sırada boş durmaz, gider uyuyanları teker teker uyandırır ve zorla izletir bu konseri.
    (kolpatusubasa, 13.12.2006 14:48)
  14. youtube'da bir şarkısının altında (bkz: one man s dream) "cennet diye bir yer varsa, arka planda çalınan müziği yanni bestelemiş olmalı" diye bir yorum okumuştum.
    (saçmaladı yine bu, 05.01.2007 22:34)
  15. harkulade bir adamdır bu cine-5 bunun canlı performansını yayinlar mutlu eder bizi.
    (dream endless, 12.01.2007 19:45)
  16. tac mahalde verdiği tribute albüm konseri ile beni benden alan, bunu besteleyen insan olamaz dediğim sanatçı.
    (mikeyx, 12.01.2007 21:38)
  17. vangelis gibi yunanistanın bağrından kopup gelmiş new age ustası.ama kitaro ve vangelis kadar iyi degildir.once upon a time ve until the last moment gibi güzel parçaları vardır.
    (cengiztüzgen, 31.01.2007 05:15)
  18. (bkz: karen briggs)
    (bkz: ric fierabracci)
    (manha de carnival, 24.03.2007 16:55)
  19. tribute adlı albümü ve konseri sık sık business channel de yayınlanmaktadır..özellikle renegade ve deliverance şarkıları bambaşkadır..renegade deki kemancı ablaya dikkat..harika bir orkestra, şarkılar, melodiler, herşey muhteşem..nasıl toplamış bu adamları, dedirten bi adam..
    (zephyr, 12.06.2007 16:05)
  20. kendine has bir tarzı olan yunanistanlı müzisyen.
    şarkılarının çoğunun sözleri yoktur , sözleri olmasına gerek de yoktur. şarkılarını dinleyen her insan kendine göre bir şeyler bulur. bazen hüzün, bazen neşe, bazen heyecan , bazen özlem...
    monoton günlük hayatın bir an olsun dışına çıkabilmek için şarkılarını dinlemek yeter. bazı şarkıları o kadar etkileyicidir ki " bu şarkıyı nasıl bestelemiş böyle " diye düşündürebilir, hayretler yaşatabilir. kişi kendini kaybedebilir, ancak şarkı bitince kendine gelebilir.
    güzel parçalarından bazıları : jivaeri, deliverance, rainmaker, keys of imagination, one mans dream, swept away...
    orkestra eşliğinde verdiği konseri dinlemeye değerdir.
    (kagan7558, 12.06.2007 20:28 ~ 15.03.2008 21:17)
  21. şarkıları ile bütün türk-yunan ilişkilerini unutturan,dinleyicilerini başka alemlere,boyutlara uçuran yunanlı müzisyen.gecenin bir yarısı bunalmış bir erkeğin yaşadığı sorunları unutması için yalnızca bir fincan kahve yapması yeterlidir.bir rivayete göre etkili bir içkiden bile daha etkili olan şarkılarının olduğu söylenmektedir.ayrıca herhangi bir müzik okulu bitirmemesine karşın ,bu denli etkileyici müzik yapabilmesi onun yeteneğinin en büyük kanıtıdır.bir kızın piyano çalan erkek arkadaşından alabileceği en güzel doğum günü hediyesi,bu şahsın one man's dream adlı parçasını piyanodan canlı dinlemesi olabilir.fakat bu etkili silah sadece zor durumlarda kullanılmalıdır.aksi taktirde ayrılamama gibi zor sonuçlar doğurabilir.
    (lucas, 17.08.2007 00:19)
  22. http://www.youtube.com/... adresindeki british airways reklamının müziği bu herife aittir. yıl 1989, 18 yıl önce.
    (wondrous, 01.12.2007 19:38)
  23. (bkz: samvel yervinyan)

http://www.youtube.com/...
    (manha de carnival, 06.01.2008 18:39)
  24. yunan bir isim olan yannis'in sevecenlikle söylenen versiyonu (bkz: captain corelli's mandolin)
    (nomennocry, 06.01.2008 19:02)
  25. asansör müziği akımının en büyüklerinden
    (kornish, 06.01.2008 19:20)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil