belki ilginizi çeker
  1. · yanlış numara diyalogları
  2. · akp nin eve telefon etmesi
  3. · eski sevgilinin bir buçuk sene sonra araması
  4. · anneden gelen terliğin sapma ihtimali
  5. · yanlış düşürmek
  6. · yanlış numara
  7. · kayser sozer i bile arar olmak
  8. · michael connelly
  9. · yanlış oldu
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · boylumlama
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · tuvalet deliğine takılan kapak
  9. · sil baştan

yanlış numara  

sayfa  / 2
  1. insanın kendisi çevirdiğinde geçiştirdiği hatta bazen yarıldığı, başkası tarafından kendisininki aynı sıfatta olunca köpürdüğü hatadır,
    sabah uyandıran kişi sizin yanlış numara olduğunuzu söyler belki bir de pardon gelir, sadece uynadırılmış bir yanlış numara olarak güne başlanılır
    (greeen, 25.06.2004 02:46)
  2. eksik rakam çevirmeyle görülebilir..süleyman demirel'in cumhurbaşkanı olduğu dönemde memleketteki her işi kendi başına yaptığı gibi,telesekreterlere de kendi mesajını bırakmıştır: "eksik raham * çevidiniz.. binaenaleyh telaşa mahal yoktur,demokrasilerde çareler tükenmez,tuşlar basmakla aşınmaz.2 tuşu basmıyorsa 1e 2defa basmakta fayda vardır."
    (close2death, 25.06.2004 02:56)
  3. sabahın beşinde çalmaya başladı
    iki saat içinde komşu aradı
    danagalağın bir tanesi yanlış düşür
    üç kuruşluk keyfimin içine ettiler

(bkz. grup vitamin)
    (okang, 25.06.2004 10:48)
  4. yapıldığı zaman yedirilemeyen numara öbeği
    (bkz. numara yapmak)
    (ephendy, 25.06.2004 10:50)
  5. telefon açılıp doğru numara çevirilmesine rağmen yanlış kişinin karşına çıkması olayı. zira redial yapıldığında doğru kişiye ulaşılmaktadır.
    (atlantis, 25.06.2004 18:25)
  6. -aloooooooow
    -alo?
    -orası kafemi?
    -hayır yanlış numara.
    -ama ben kafeyi aramıştım.
    -yanlış aramışsınız,kafe değil burası.
    -yaaww bacım kusura bakma sürekli rahatsız ediyorum ama sizin numara da kafenin numarasına cok yakın.
    -hıım tamam iyi gunler
    -sizin numara kaçtı?
    -???
    -4544545 dimi??
    -ewet
    -yok işte orası 4554545
    -tmm iyigunler
    -kusura bakma bacıım gerçekten yani.......
    -önemli değil iyigunleer.
    -hı tmm önemli değil de.........
    -çat !! (hala bişiler söliyordu sanırım)
    (absinthe, 22.08.2005 12:43 ~ 12:52)
  7. telefon numaramızı aldıktan sonra ailecek baya bir sıklıkla sarfettiğimiz kelime grubudur kendileri.ökkeş abisini arayan amcaya, ayşin'le konuşmak isteyen ve sanırım 3-4 kez de arayan turiste, bilmem bişe servisini arayan genç kardeşime,ramazan'a telefon açan şahsiyete ve en son da bugün konuşmasından hiç bir şey anlamadığım o kişiye durmadan söylemek zorunda kaldığım ve artık her telefon çalışında direk "alo" dan sonra söylemek için hazırda bulunduğum,bıktığım sözcükler...
    "yanlış numara!"
    (lee, 09.05.2006 21:01)
  8. gece yarısı çalan bir telefonun üç mânâsı vardır:

1) kötü haber.
    2) sesinizi duymak isteyen ve alkol almış eski bir arkadaş.
    3) yanlış numara.
    (stone cold, 21.09.2006 16:26)
  9. tuşlara yanlış basmak suretiylen yapılabilen dalgınlık örneğidir. yanlış arayan kişi 'yanlış numara' lafını duyduktan sonra çat diye kapatmamalıdır. hayvanlıktır. vakti alınan kişi arkasından bilimum küfürleri sayarken o ahizesi ağzına giresicedir.
    (morsmordre, 06.02.2007 16:33)
  10. nedense en olmadık saatlerde ya da en meşgul olduğunuz anlarda çalan telefon yanlış numaradır.
    (heliad, 06.02.2007 16:36)
  11. herkesin başına gelebilecek olağan bir vukuattır ama bazı denyoların adı üstünde denyolukları yüzünden koparır yarar.her nedense bu denyolar telefonu açınca kendilerini tanıtıp konuşmak istedikleri kişiyi sormazlar çünkü bunu yaparlarsa denyo değil normal birer insan statüsüne girerler ama yooook illa bir gıcıklık yapılacak değil mi.
    tamamen yaşanmış bir olaydır
    sakin bir akşam ödev yapmaktayım telefon çalar
    +alo
    -alo mereba naber??
    +(??!!)siz kimsiniz?
    -benim ya tanımadın mı höohohahha
    +beyefendi kimsiniz siz ne istiyosunuz???!!!!
    -tanımadın di mi eşşek sıpası(!) ben hede amcan hödöyü ver bana hoehhhehheoohe tanımadı!!
    +(pis bi sırıtış ama bunu o denyo göremedi)benim hede diye bi amcam yok burda da hödö diye biri yok !!
    -(o hohahhehhe lerin yenini öhöm böhöm ımm lar almıştır)öhöm öylemi yanlış numara heralde ımm iyi akşamlar çat!
    (fromtheinside, 09.02.2007 14:10)
  12. eşiniz yanınızdayken sevgiliniz aradığında kıvırmak için söylenen en büyük yalandır.ama ne eşiniz yer bu numarayı nede sevgiliniz anlar durumunuzu ve üst üste aranan yanlış numaralar nedeniyle eşiniz tarafından çakılır vaziyet. sonu kavga gürültü...........
    (jassmine, 09.02.2007 14:23)
  13. eğer sadece 1 rakamı benziyorsa yanlış yeri arama olasılığınız yüksek olan durumdur.

-ya o cafenin numarası kaçtı kartı bulamıyorum
    +ya işte şöyle bişeydi ama ben de tam hatırlayamadım eğer 3 olmazsa bi de 4e bas öyle dene
    -hımm

-aloo
    +iyi günler bilmemne cafe mi
    -bi öğrenemediniz zaten siz o cafenin numarasını (telefon bu tokat gibi laftan sonra hatta bekleyen garibanın yüzüne kapatılmıştır)

-abi yanlış numaraymış keşke ilk 4le deneseydik..neyse artık
    (miasma, 28.09.2007 20:05)
  14. 2 yıl önce başıma gelen bir olay:

doğulu şivesiyle konuşan bir adam gecenin 11'inde arar...

emir:alo?
    adam: alo
    emir: buyrun?
    adam: ha hüseyin!
    emir: yanlış numara aradınız sanırım.
    adam: yannış ney?
    emir yanlış numara yanlıııış..
    --çaaatt---

2 dk sonra yine arar...

emir: kardeşim yanlış numara
    adam: yanlışsa dorusunu söyle pezevenk!

olsa olsa türkiyede olur.
    (emir, 28.09.2007 20:18)
  15. bir de yanlış numara çevirdiklerini fark edip de, hattın diğer ucundaki mağdur insan evladına otuz kez alo dedirtenler var ki, onları da akabinde arayıp " kardeşim bi afedersiniz diyemiyor musun yaaaaaaavvvvv!" diye marazlamak işten bile değil.

(bkz: ben öyle yapıyorum da ondan)
    (tambatumbaesmerbomba, 28.09.2007 20:24)
  16. -alo orası kerane mi acaba?
    -değil ama olsa bile sen bu kibarlıkla bi bok yiyemezsin.
    -nasıl anlamadım efendim?
    -bak işte, bunu diyorum bende efendim falan dersen sermaye ederler seni
    -sizi anlamakta zorluk çekiyorum beyfendi
    -beni anlamada zorluk çek ama keranede acımazlar diyorum
    -orası kerane değil yani değil mi?
    -değil arkadaşım, bak anlayacağın dileden söyleyeyim, böyle kibar olursan keranede sikiverirler seni kuzum! oldu mu?
    -inanın çok mesudum anladım
    -ya herkesin dilinden konuşmak lazım tabiki, hadi eyvallah
    -bye şeker
    -ulan!!
    (diazepam, 26.11.2007 14:25)
  17. hiçbir zaman meşgul çalmayan numaradır.
    (karizmatik, 26.11.2007 14:30)
  18. bir michael connelly kitabıdır.
    ilginç bir şekilde konusunu hatırlamıyorum, o halde neremle okudum lan?
    ama mantık yürütebiliriz, bu adam polisiye kitaplar yazdığına göre, kitap ismi de yanlış numara olduğuna göre; adamın telefonuna kendisiyle ilgili olmayan, ama başka birinin hayatının tehlikede olduğuna ilişkin ipuçları veren mesajlar geliyor olması gayet olasıdır.
    (hopeless, 08.02.2008 23:52 ~ 23:59)
  19. evde ahmet yoksa uzatmayacaksın.

+ alüe ahmeeet!!
    - yanlışn (çotaa)
    *dııtt dıııtt dıttt
    + hayvannn!!

(bkz: itiraf et sende zevk aldın)

(bkz: @1845845)
    (alkolikikon, 09.02.2008 00:07)
  20. "her şey yanlış bir telefon numarasıyla başladı. aranan kişi o değildi. fakat aynı yanlışlık ertesi gece de yapıldı. ve böylece oyun başladı. kişi, aranan kendisi olmadığı halde, öyleymiş gibi davranırsa ne olur? bu rastlantı onu nereye götürür? rastlantıların onu götürdüğü yere sürüklenmeye neden razı olur? bu soruların cevabı yok. suda yayılan halkalar gibi birbirini izleyen olayların peşi sıra, kişinin ardına düştüğü şey, sonunda kendi hayatı, kendi geçmişi, içindeki ben, içindeki öteki olabilir."

(bkz: paul auster)
    (bkz: city of glass)
    (charlie, 30.05.2008 15:57)
  21. harika bir örneği vardır efendim.

http://www.youtube.com/watch?v=IkkRthIkYIQ
    (berkcel, 25.08.2008 00:48)
  22. heyecanla telefona atladığımda genelde olduğum şey.
    ben beklerim bi' allah'ın kulu beni hatırlasın, arasın, sorsun vesaire... çalar telefon -ve eğer mesajsa gsm şebekesindendir muhakkak- açarım ve anlarım olmuşumdur yine: yanlış numara. başarmışım ne mutlu!
    tabi gerçi ben bunu olurken edilgenim o ayrı. iyi ki edilgenim zaten. yoksa bunu olmak için uğraşır dururdum belki de, benim işim belli mi olur!
    cevabı gelmemiş kısa mesajlarıma, uzun mesajlarıma, bokunu çıkarıp uzun uzadıya yazdığım mesajlarıma bir de bu eklenirdi: yanlışlıkla olduğum yanlış numaralarım.
    artık telefonum kapalı; çünkü herkese yanlış numarayım. n'apayım?
    (nilay, 25.08.2008 22:44)
  23. (o6kara, 25.08.2008 22:45)
  24. yanlış numara her zaman başımıza gelen komik bir durumdur komikliği şöyle açıklayayım geçenlerde telefonum çaldı saat öğlen 1 civarı telefonu açtım sesinden tahmin ettiğim kadarıyla 35-40 yaşlarında bir abimizdi ve dediki :
    +(bağırarak)ahmet çıktı mı???
    ben ise hiç tepki vermeden :
    -evet çıktı !
    (muneccim fare, 30.10.2008 12:51)
  25. telefonda biri sizi ararken yada siz arama yaparken herkesin başına gelebilecek olaydır ama bahtsız bedeviyle akrabalığım olduğu için benim başıma gelince daha bir saçmalaşıyor.şöyleki;bundan yaklaşık üç ay önce telefonum çaldı tanımadığım bir numara açtım ve canım naber ben zeki dedi bende bizim köyde bir zeki var odur herhalde diyerekten aa naber zeki abi diye karşılık verdim ve biz yaklaşık on dakika ordan burdan hayattan benim hayırsızlığımdan onun aramamasından konuştuk ve onuncu dakika zekicim bombayı ee senin kocan neler yapıyor diyerek patlattı o kadar muhabbetten sonra bende benim kocam yok galiba yanlış numara demeye utandım ee iyi oda napsın çalışıyor dedim çocukları sordu ellerinden öper dedim en yakın zamanda görüşmek üzere telefonu kapattık tam olay kapandı unutmaya başlamıştımki bu sabah yine telefon çaldı yine tanımadığım bir numara ve yine tanımadığım bir ses telefondaki bayan canım napıyorsun ben kadriye yengen dedi bende hangi kadriye yenge diye sordum çünkü benim kadriye yengem yok zeki abinin karısı deyince içimden allahım yinemi dedim hıııı naber yenge napıyorsun diye bir cevap verip ağzımı tutup oturmam bir oldu başlamıştım bir kere devam etmeliydim bayramlarımızı kutladık ve yengecim bombayı patlattı bizde size gidecektik ama annen evdemi bilemedik halangilller burda toplanıp gideceğiz dedi bende ee o zaman annemin numarasını vereyim arayın evdedir herhalde diyerek annemin numarasını verdim.hemen annemi aradım anne bunlar beni böyle arıyor akraba gibi konuşup duruyoruz samimiyetide bayağı ilerlettik ben veremiyorum acı haberi sen anlat durumu çok utanmış de dedim ve annemden azar işitip kapattım.işin kötüsü kadriye yenge annemi aramış annem durumu anlatınca ay abla siz bizimle görüşmek istemiyorsanız açık söyleyin niye böyle numaralar yapıyorsunuz diye sinirlenip kapatmış.
    hani iş biraz daha ilerlese ailece görüşmeye falan başlayacaktık neredeyse aman efendim siz siz olun yanlış numaraya dikkat edin olmadık işler açılıverir başınıza.
    (minemineminemine, 08.12.2008 18:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil