belki ilginizi çeker
  1. · cahillikler kitabı
  2. · türkiye de tecavüzün suç olmaması
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · okan bayülgen
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · vuku bulanlar
  9. · tuvalette gitar çalmak

yanlış bilinen şeyler  

1. komünist'le sosyalist'in farklı şeyler olması.

efendim, marx abimizin ütopik bir tezidir bu sosyalizm ve komünizm meselesi. marx'a göre kapitalizm dibe vuracak, sonra sosyalist bir devrim olacak, devletin ideolojik aygıtları sosyalizm esaslarına göre yeniden yapılanınca da devlet denilen gereksiz şey ortadan kalkıp, komünizm hakim olacak.

sosyalist ile komünistin "solcu" üst başlığında toplanıp, ülkenin sağcı çoğunluğu tarafından yaftalanabildiği için, halkın büyük çoğunluğu bu farkı bilmemekte ve komünist'le sosyalist'i yanlış bilmekte. doğrusu: bunlar farklıdır...
    (şiirbaz, 05.08.2007 02:30)
  2. kelebeklerin ömrünün 1 gün olması.

national geographic'te izlemiş olduğum bir belgesel sonucu kral kelebeklerinin 8 haftalık göçünü izlemiş olup hala da ömürlerini bitirmemiş olduklarını görmüşümdür.

yani demem o ki kim sıçmışsa şu "bilimsel" gerçeği, iyi halt etmiş. herkesin dilinde, hayallerinde, yazılarında, şiirlerinde.. insanoğlu kandırılmış kısaca.

en azından dese ki "bazı türlerinin ömrü 1 günmüş"..
    (ven, 18.10.2007 15:46)
  3. girinizde bir kişiye hakaret ettiğiniz zaman eleştirilen (eksilenen) giriniz değil üslubunuzdur.

mesela şöyle bir giri;

"diazepam gerinin kralıdır, önde gidenidir. öyle girileri var ki salak demek bile iltifat sayılır ona. rezil, manyak ve bok birisidir. okuyanları anlamıyorum"

bu bir örnek tabii ki, bu tür bir girinin ünlü kişiler ile ilgili olarak da yapılması mümkün. işte o zaman eksi oy almaya başlayınca.

"diazepam'ı eleştirmek mümkün değil, o sözlüğün tabusu!!" demenin mantığı yoktur. eleştirilen sizin üslubunuz ve aşağılama gayretlerinizdir.

nedir şimdi bu? der gibisiniz. bu benim sözlükte sık gördüğüm bir şey. herhangi birisi, herhangi bir şey hakkında hakaretamiz ifadeler kullanarak girilen bir giri eksilenince yazarlarımız bunu o kişiyi, o şeyi eleştirdim diye yapıldı sanıyorlar. hayır sorun sizin tarzınız, üslubunuz.

ha sanane derseniz eyvallah ne diyim ki? canınız sağolsun böcüklerim benim. öperim.
    (diazepam, 29.05.2008 15:51)
  4. kolonya dezenfekte etmeye yetmez (standart olanlar). şeklinde ekleme yapabiliceğimiz şey.
    (speleofizik, 29.05.2008 16:11)
  5. ıspanakta bol demir bulunması
    (archangel tyrael, 29.05.2008 17:27)
  6. yılanların bacaklarının olmaması... bacak kalıntılarına rastlanmıştır.
    piton yılanlarının zehirli sanılması... değillerdir.
    (yok, 29.05.2008 18:11 ~ 18:11)
  7. yanlış bilinen:arabada yalnızken otostopçu almak kötüdür.
    doğrusu: hayır değildir. surattan mini bir karakter tahlili yapıp gideceği yeri sorup ön koltuğa buyur edersiniz.arka koltuğa oturtmayın ters bi hareket * yapabilir.nitekim çok çok eski bir tanıdığınız çıkabilir. *
    (lonestar, 29.05.2008 19:33 ~ 19:40)
  8. ankara kızılıayda kızların vermesi efsanesi. yalandır tamamen. şöyle deneyim edilmiştir ki,

"sene 2005, genç bir abaza olarak attım kendimi ankara sokaklarına.hedef kızılay meydanı tabi, içim içime de sığmıyordu velhasıl kelam gittik de meydana. ilk 10 dakika umutluydum, hakikaten de üniversiteli dişiler dolanıyordu etrafta. ilgi çekemeyince, göz kırpim dedim, kaş çıkardım.

o esmer olanın sevgilisi judocuymuş."
    (the godless endeavor, 29.05.2008 19:41)
  9. kısa kes aydın havası olsun.
    halk arasında aydın havası olarak bilinen bu isim tamlaması aslında aydın abasıdır. aydının geleneksel kıyafeti olan aba, yöre erkeklerinin giydiği bir çeşit şort benzeri kısa pantolondur. kısa sürmesini istediğiniz cümlelerin esas benzetilmek istendiği şey aydının havası değil abasıdır. bir de şöyle okuyun şimdi.

kısa kes aydın abası olsun.

tabi kimseyi yargılayamazsın ki. nerden bilebiliriz aydının kısa aba diye bir pantolon çeşidine sahip olduğunu. ama şu kabul edilir gibi değil

geçti bolunun pazarı sür eşşeği niğdeye.

ne alaka bolu ve niğde. ses benzerliği de olsa bolu ve bor nasıl karışır birbirine yahu. neyse taa acemi abisi deyip doğrusunu yazıyoruz hemen.

geçti borun pazarı sür eşşeğini niğdeye.
    (yediyelken, 15.07.2008 02:14)
  10. "çocuk" isteklerini gerçekleyen çiftlerin, özellikle erkek tarafının, aletin gerekli düzlemler arasında, tam orgazm süresince "eşhedü ellaa" ile başlayan şahadet cümlesini söylememesi durumunda çocuğun "piç" olacağına inanması. olmazmış meraklanmayın.

(bkz: işine bak sen)
    (karasazo, 27.02.2009 22:20)
  11. bob marley'in şarkısı olan "no woman no cry" ın anlamı "kadın yok ağlamak yok" değildir.

asıl anlamı "hayır kadın, hayır ağlama" dır.
    (babam bana git ekmek al dedi, 27.02.2009 22:25 ~ 22:25)
  12. cahillikler kitabından doğruları öğrenilebilecek şeylerdir.
    (brevibakter, 27.02.2009 22:27)
  13. ayakta yemek yemeği alışkanlık haline getirenin bacaklarının kalın olması.
    akşam kahve içenin bıyığının çıkması.
    (hurafeymiş, gerçek değilmiş.)
    (evinin kadını çocuklarının anası, 27.02.2009 22:29 ~ 22:29)
  14. evde kedi besleyenin çükünün düşmesi. (bkz: fırat)
    (fular, 27.02.2009 22:42)
  15. (brevibakter, 18.10.2009 16:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil