|
|
- doğrunun zıttı.
- 3 ya da 4 tanesi 1 araya gelince 1 doğruyu götüren hede.
(anduin, 07.03.2004 23:24 ~ 15.02.2005 00:02)
- doğru olmayan, hatalı.
yalnış değil.(chete, 05.04.2004 23:14)
- genellikle yanlış yazılan kelime.
- (bkz. 4 yanlış 1 doğruyu götürür.)
- yanılmak kelimesinden türetilmiş olduğu için yanlış şeklinde yazılan kelime
- galat
- doğruyla buluşmaktan çekinen, doğrunun tam aksi yönüne giden, hata. ama burda bir virgül koymak gerekir; neye göre ve kime göre hata? her insanın kendisine göre eğrisi, doğrusu olur. kişilere özgü olan bu kıstasları yanlış diyerek kesip atmak ne kadar doğrudur?_bu da tartışılır_.
çevremizde, yaşadığımız şehirde, içinde bulunduğumuz mekanda ve hatta itü sözlük de bile bu gibi komplekslere rastlıyoruz. evet kompleks diyorum çünkü "ben bunu düşünemedim de sen nasıl düşündün" diye basit bir kıskançlık içine giriyor birileri. ya da yazarın girileri kendi düşüncesine, hayat felsefesine uymuyor diye hakszıca eleştiriler yapılıyor bu civarda.
asıl mesele senin doğrun, benim yanlışımsa eğer buna çözüm üretilemez. madem eleştirmek senin ruhunda var, eleştir bakalım ama bunu yaparken de ben her şeyi bilirimden uzak durmanın faydası var. belki bir gün doğrununda yanlış olabileceğini kavrarsın. belki senden başka insanların da varlığını kabul edeceğin zaman gelir, umarım gelir yoksa sen kaybedersin!
asıl mesele ne biliyor musun?
ben benim, sen de sensin.
- yarın buluşalım seni davet ediyoruz diyerek karşınızdaki insanın tüm işlerini ertelemesini sağlamak ve ardından -hangi bahane ile olursa olsun- buluşmayı iptal etmek bir yanlıştır, yapılmamalıdır.
- doğruyu bulmak için yapılması gereken olabiliyor bazen.
son zamanlarda ekseriyetle yanlış yaptığımı da göz önüne alırsam, çok yakında hidayete ererim gibi duruyor.
- türk eğitim sisteminde, kulis yaparak, sins sinsi dolanarak , içten içe gruplaşarak doğruları götürmek gibi bir misyon edinmiş kavramlardır.itina ile kaçınız bilmiyorsanız boş bırakınız*
- silgi yok ise yapılmaması gereken hede.
|