çok tehlikeli bir açıklama bu. önümüzdeki günlerde, arka planda bir zamanlar orman olup, üzerinde dumanı tüten tepeler, ön planda ise eli kelepçeli bir şekilde basına demeç veren bir vatandaşımız:
''keneler çocıklarıimizi ısıriyordi, ben de kene olmasin diye ormani yaktim.''
eksik açıklamadır. yanan ormanlarda kene kalmadı, gönül rahatlığıyla buralara villa veya otel dikebilirsiniz şeklinde olması gereken açıklama. unutmuş tabi sayın müdür yardımcısı olası şeyler bunlar.
düzenleme : sanırım müdür yardımcısından daha ilginç bir açıklama yaptım. belki o meşhur olmak için yaptı ama.. bi dakka lan ben de meşhur olabilir miyim acaba ? sakın.
efsane olmaya aday bir söylemdir. bunu diyen insan nasıl bir psikolojiyle, nasıl bir ruh hali ile böyle ironik açıklama yapmıştır inanın merak ediyor ve gerçekten acil ihtiyacı olan biri için kullanılmak üzere beyin arıyorum.
"yanan orman arazilerinin üzerine güzel güzel otel, yazlık vs. yapılacak" denilemediği için söylenen söz. kenelerle mücadele amacıyla yakılmıştı zaten buralar. yanınca orman vasfını da yitirdi. hadi hadi koşun. ev yapın otel yapın bu güzel boş arazilere.
dünyanın en idiot çocuklarını biraraya getirin. bir yıl boyunca "ormanlar yansa nasıl bir açıklama yapardın" sorusunu sorun. yine de böyle bir cevaba ulaşamazsınız.
doğrudur, ayrıca karınca, yılan, fare, tavşan, kaplumbağa, kertenkele, çeşitli çiçekler, türlü türlü ağaçlar da kalmadı. orman** genel müdür yardımcısı bu noktayı atlamış.
-efendim yüzbinlerce hektar orman yandı ne düşünüyorsunuz?
-ama keneler de yandı!
-nasıl efendim?
-valla ne ben böcekleri de sevmem, şimdi tüm bocekleri de böylece halletmiş olduk.
-???
günlerce yangınla verilen mücadelenin yaratmış olduğu stres nedeni ile beyin işlevini yitirmiş, dünyanın akciğerleri olan ormanların yok olmasının kene sorunundan daha kolay çözüm bulunulabilinir olduğu düşünülmüş ve açıklama yapılmıştır.yandı her yer kenede kalmadı ormanda hadi iyisiniz.
antalya orman genel müdür yardımcısı mustafa kurutulmuş'un akıl almaz sözü..
binlerce hektar kül olmuş, 16 köy yok olmuş, hayvanlar ölmüş, sen yetkin konumda biri olarak çık ''yangının iyi tarafı kenelerin ölmesi'' de.. ülkemize yabancı değiliz allahtan, laz fıkrası tadında gülümsüyoruz sadece, ağlanacak halimize.. aziz nesin'i hatırlamamak mümkün değil ya..