belki ilginizi çeker
  1. · yanlışlıkla öpüşmek
  2. · rusların dudaktan öpüşmesi
  3. · yanaktan öpüşürken dudak dudağa gelmek
gündem
  1. · aşk
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · 2012
  7. · okan bayülgen
  8. · yaz sıcağında simsiyah giyinen gotik hatun
  9. · sünnetten sonraki ilk tuvalet

yanaktan öpüşmek  

1. türk gelenek ve göreneklerinde yer edinmiş bir öpüşme şekli. kafaları tokuşturanları ayrı bir kefeye koyarsak * yanaktan öpüşme, genç yaşlı erkek kadın demeden herkesin samimi bir şekilde duygularını ifade ettiği bir şekildir. zaten genelde yanak öpülmez. yanaklar birbirine değdirilir ve yanağın değdirildiği taraftaki kulağın duyma şiddetine çok yakın bir desibelden muck şeklinde bir ses çıkartılır. bazı abazan bünyelerin yanağı değdirmesine rağmen dudağı yanağın değdiği tarafa doksan derece döndürerek gerçekten yanağı öpme çabası içinde olduğu rivayet edilir. mazallah insan yüz felci geçirir. tehlikelidir.

bir de o ülkede trafik ne yönden akıyorsa yanaktan öpüşme de o yönde başlar şeklinde bir teorim var. daha ispat aşamasına gelemedim ama bu teorime de genelde ilk tanıştığım ingiliz kızlarla çıkmak zorunda kalmaktan vardım.

(bkz: yanlışlıkla öpüşmek)
    (hansvoralberg, 11.07.2006 11:45)
  2. ilk tanışmalarda, ilk buluşmalarda komik anlara meydan veren hadise. planlama olmadığı ve karşı taraf tanınmadığından kim ne yapacağı belli olmaz, ya rezil olursunuz ya da vezir.
    (arinna, 11.07.2006 11:49)
  3. karşıdaki kişi uzun saçlı olup, sizden uzun olduğu ya da yüksekte durduğu için eğildiyse bir yığın saç öpmeye neden olan şey.
    (nighttimebird, 11.07.2006 11:55)
  4. (bermuda, 11.07.2006 11:57)
  5. hiç sevmem hiç de beceremem. daha bugün başarısızlığımı kanıtladım yine. stajım bitmiş pek sevimli mühendislerimizle vedalaşıyorduk. figen hanım var pek bi' kibar pek bi' sevimlidir. gülüşü pek bi' komiktir. garip güler ama dalga geçmelik garip değil. kendine has bir gülüşü var. hani o güldü mü ahahaha gülüşe bak diyerek güleceğim gelir ama dalga değil. uzamasın. velhasıl önce büyükten başlayalım dedik önce ona doğru yöneldik arkadaş öptü möptü sarıldı. sıra bana geldi. sağ elimi uzatıp nazikçe elini tuttuktan sonra sol elmacık kemiğimi kadıncağızın sol kaşına patlatıverdim. hemen özür diledim ardından. kadın güldü müldü ama kesin sinir oldu. yani ı ıh sevmiyorum beceremiyorum yanaktan öpüşmeyi. yanaktan öpüşmek yasaklansın. sadece tokalaşılsın.

yazık oldu kadına.

not:
    1) o değil eşi de mühendis
    2) o değil daha staj notum da verilmedi
    3) son günde de olmaz ki
    4) neyse de
    5) abartmıyorum da takıntılıyım bu konuda.
    6) amaaan da
    (meln, 07.09.2007 18:38)
  6. samimiyet göstergesi olarak yapılan eylem ama yazın antalya sıcaklarında hiç çekilmiyor..
    (mermaid, 07.09.2007 19:00)
  7. öpüşmenin esas oğlanı olan dudakların pasif kaldığı, bazen öptüklerine dair 'mcuk mcuk' sesleri çıkarttığı öpüşme şeklidir... ki askerde aldığım derslerden biri de 'asker mcuk mcuk sesi çıkartmaz!' olmuştur. acemilik döneminin sonunda takım komutanı ile vedalaşırken şapur şupur öptüm sanırım. uyarısı geçikmedi. o gün bugündür dudaklarıma kilit vurmuşumdur, mcuk a dair.
    (sehrikalp, 07.09.2007 20:25)
  8. (galliani, 07.09.2007 20:27)
  9. daha kötüsü de olabilirdi dedirten eylemdir.
    (bkz: rusların dudaktan öpüşmesi)
    (mcmurphy, 07.09.2007 21:22)
  10. yeni ayrıldığınız sevgilinizle arkadaş kalma çabası içinde görüştüğünüzde yapıldığında, içinizi fazlasıyla acıtan eylemdir. soğuk bi şekilde yanaklarınızın birbirine deymesi eskilere götürür sizi.
    (bkz: eski sevgili)
    (bkz: başa eski sevgili kadar taş düşmesi)
    (capibara, 07.09.2007 21:36)
  11. afrikada bir kabilede hakaret sayılan eylem. çünkü yanaktan öpüşmek sözü geçen kabileye yılanların avlarını öldürmeden önce yalamalarını hatırlatır ve ölüm tehdidi olarak görülürmüş.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 07.09.2007 21:38)
  12. genellikle akdeniz ülkelerinde uygulanır sıcaklık iyi niyet belirtisidir. avrupa ülkelerinde ise görülmez hatta öpüşen kişileri görünce gay , lezbiyen diye dalga geçerler.
    (cyclops1988, 07.09.2007 22:13)
  13. hiçbir zaman doğru taraftan öpmeyi başaramadığım için ''ay düzelteyim,napıyorum ben lan''gibi şeyler söylerken kadın-erkek affetmeden dudaktan öpüşmeyle sonuçlanmasını gelenek haline getirdiğim,bir türlü doğrusunu beceremediğim geleneksel türk selamlaşması.
    (rampada lambada, 07.09.2007 22:51)
  14. şimdi millet olarak kanıksadığımız için yanaklarımızı birbirine sürttürerek havaya muah yapmak bize çok normal geliyor olabilir. üstelik ritüel gereği bunu iki kere yapıyoruz. bir de bunu üç kere yapanların bize ne kadar garip geldiğini düşünün ve kendi yaptığınızı sorgulayın lütfen.

yanaktan öpüşmek iğrenç birşeydir ve derhal yasaklanmalıdır. çünkü insanoğlu doyumsuz bir hayvan, sürekli bir kademe ötesini istiyor. ben de yıllar yıllar evvel görmediğim, bir daha da görmek istemediğim bir arkadaşımdan öpüşmek adı altında kafa yiyince bu işten soğudum açıkçası.

şimdilerde kız/erkek fark etmez biri üzerime atlamaya yeltendiği zaman geri çekilip araya mesafe koyuyorum. hatta mesajı çakmayıp ahtapot gibi kollarını boynuma dolayanlara elle müdahale ederek etkisiz hale getiriyorum. öpmeyin lan beni, hoşlanmıyorum işte. yapış yapış oluyor her tarafım, ayıp olmasın diye silemiyorum da kalıyor öyle. bir de kadınların ruj sorunu var değil mi? günün akşamında kocaman kırmızı dudaklı bir yanakla dolaştığınızı farkedip sövüp sayarsınız ama boşunadır.

insanlarla samimiyet söz konusu olduğunda 'dokunma' faideli bir aktivite olabilir ama yalama bunun içine girmez. insan gibi tokalaşırız, birbirimize soyadlarımızla hitap ederiz...ben böyle bir dünyada yaşamak istiyorum, çok şey mi istiyorum?
    (elladan tinuviel, 30.08.2008 03:20)
  15. yapılması taraftarı değilim ben. yapılıyorsada son derece dikkatli ve yavaş bir şekilde yapılması lazım. bundan üç sene önce çarşıda dişi bir arkadaşımla karşılaşmıştım. ikimizde tokalaşıp yanaktan öpmek istedik birbirimizi. fakat ikimizde hızla aynı yöne eğilince dudak dudağa geldik. gerçi bu güzel şeylere vesile olmuştu ama hafazan allah neneyle falan da dudak dudağa gelinebilir böyle. aman diyim.
    (bay sıtkı sıyrıl, 27.02.2009 12:00)
  16. tse' nin bir an önce el atıp, standartlarını belirlemesi gereken eylem.

nice babayiğit telef oldu bu olay yüzünden. nicesi evine kapandı, hayata küstü. dudaklarını iğne iplikle diken bile var lan!

şimdi arkadaşım dediğim gibi tse bu işin nasıl yapılacağını anlatması lazım. karşıdan uzatılan eli tuttun, yüz temasına doğru ilerliyorsun. tam o anda aklında şu geçiyor: " lan önce sola mı hamle yapsam yoksa sağa mı? " büyük olasılıkla karşındakinin aklından da bu geçiyor. eğer şanslıysanız farklı yönlere doğru hareket edip güzel güzel öpüşüyorsunuz. lakin herkes bu kadar şanslı olamıyor maalesef. sonra bir anda adamla dudak dudağa geliyorsun mesela. toparlamaya çalışması da ayrı mesele. bu kez de diğer yöne yine aynı anda hareket ediyorsunuz. ve evet yine dudaklar birleşir gibi oluyor. çevredekiler kahkahalara boğuluyor. "lan oldu olacak bari yapışayım şu dudaklara amına koyim" şeklinde birtakım düşünceler oluşuyor rezil olmuş olmanın verdiği sinirle fakat onu da yapmıyorsun haliyle. yalandan bir iki gülümseme ile çevrede size bakıp gülenlere bir kaç kaçamak bakış. akabinde konuyu değiştirme çabası tabi ki.

halbuki herkes önce kendi sağına sonra da soluna şeklinde yapsa bu öpme olayını hiç problem kalmaz. ya da tam tersi, önce sol sonra sağ.

bir şey yapmalı.
    (oehh, 27.02.2009 17:03 ~ 28.02.2009 02:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil