copy center'da gelinen son noktadır.
ankara kızılay'da bir kırtasiyenin
kara harp okulu'nun '
bitişik nizam' ders notlarını öğrencilere sattığının belirlenmesi üzerine, adı geçen kırtasiyeye yapılan baskına da bu isim seçilmiştir.
http://www.haberler.com/...
"kara kuvvetleri komutanlığı askerî savcılığı'nca yürütülen soruşturma, kara harp okulu'na ait ders notlarının piyasada çoğaltılarak satıldığının ortaya çıkmasıyla başladı. harp okulu'ndaki komutan öğretmenler, öğrencilerden birçoğunda fotokopi ile çoğaltılmış ders notlarını görünce harekete geçti. kara kuvvetleri komutanlığı askerî savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. fotokopilerle ders çalışan öğrencilerin, notları, necatibey caddesi'ndeki bir kırtasiyeden edindiklerini söylemesi üzerine dükkâna 'bitişik nizam' kod adlı operasyon yapıldı. gözaltına alınan kırtasiyeci, notları getiren öğrenciyi tanımadığını öne sürdü. dükkan sahibi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, savcılık öğrenciyi bulmak için okuldaki talebelerin yazılarını notlarla karşılaştırılacak."
muhtemelen yazısı güzel ve ticari zekası yüksek bu arkadaşı selamlıyorum. bu arkadaşı bulmak için yüzlerce öğrencinin el yazısına bakacak öğretmenlere de sevgilerimi gönderiyorum.
bence kırtasiyeden komisyon almak terine notlarını
pc'de temize çekse ve bireysel olarak satsa daha çok kar elde edebilirdi. risk azalır, hizmet kalitesi artar ve hatta notları mail olarak da yollayabilirdi talep halinde.
hatta özel bir simge koyup kendisini ispiyonlayan kişiyi de tehlike anında bulma ihtimali olabilir abartırsak. ve notlar hala askeriye içinde kalacağı için kırtasiyecinin de başı yanmamış olurdu.
proje insanı olasım geldi birden.
(
tamam sustum)