belki ilginizi çeker
  1. · bitişik nizam
  2. · kontrgerilla ve ergenekon
  3. · bitişik nizam
  4. · yerinde dönüş
  5. · eksiksizuyum
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · yeşim salkım
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · okan bayülgen
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · emule free angel mod
  9. · tuttuğu notları dağıtan öğrenci

yanaşık düzen  

1. (guest8644, 13.08.2005 12:47)
  2. yapıların bir cephelerinin ortak olduğu yapı düzen şeklidir.
    ing. attached
    (nora lee, 05.01.2007 22:02)
  3. asker de disiplinin sağlanması için yapılan bir eğitim şekli.
    (alaturka, 05.03.2007 15:25)
  4. askerlerin uygun adım yürümesinden tüfek asmasına, koşmasından yemek yemesine, kapı çalmasından selam vermesine kadar her türlü konuda eğitilmesine verilen ad. askere giden kişi ilk önce acemi birliğine gider ve yanaşık düzen eğitimini alır. yanaşık düzen eğitiminden sonra ihtisası varsa o eğitimi alır. sonra dağıtımı yapılır. eğitim birliği ne kadar kötü görünse de usta birliğine gidince eğitim birliğindeki günler çok aranır.
    (emrahman, 04.10.2007 18:12)
  5. (bkz: sıksaf)
    (adrian, 04.10.2007 18:24)
  6. usta askere verilecek en büyük cezalardan biridir. komutan kişisi bir şeye kızmıştır. "çavuş! bunlara yanaşık düzen eğitimi ver" diye gürleyen bir sesle ortalığı titretir. ardından kısa dönem çavuş ne yapacağını bilemez halde "evett beyler yapıp gidelim bak" falan gibi sıcak bir mod da askerlerle arkadaş olan komutan edasında 3-4 kişiye "sağa dön" "sola dön" komutlarını sıralar. sonra komutanın kızgınlığı geçer gibi olunca yanaşık düzen eğitimi de biter.
    (ginseng, 22.03.2008 10:51)
  7. copy center'da gelinen son noktadır.
    ankara kızılay'da bir kırtasiyenin kara harp okulu'nun 'bitişik nizam' ders notlarını öğrencilere sattığının belirlenmesi üzerine, adı geçen kırtasiyeye yapılan baskına da bu isim seçilmiştir.

http://www.haberler.com/...

"kara kuvvetleri komutanlığı askerî savcılığı'nca yürütülen soruşturma, kara harp okulu'na ait ders notlarının piyasada çoğaltılarak satıldığının ortaya çıkmasıyla başladı. harp okulu'ndaki komutan öğretmenler, öğrencilerden birçoğunda fotokopi ile çoğaltılmış ders notlarını görünce harekete geçti. kara kuvvetleri komutanlığı askerî savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. fotokopilerle ders çalışan öğrencilerin, notları, necatibey caddesi'ndeki bir kırtasiyeden edindiklerini söylemesi üzerine dükkâna 'bitişik nizam' kod adlı operasyon yapıldı. gözaltına alınan kırtasiyeci, notları getiren öğrenciyi tanımadığını öne sürdü. dükkan sahibi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, savcılık öğrenciyi bulmak için okuldaki talebelerin yazılarını notlarla karşılaştırılacak."

muhtemelen yazısı güzel ve ticari zekası yüksek bu arkadaşı selamlıyorum. bu arkadaşı bulmak için yüzlerce öğrencinin el yazısına bakacak öğretmenlere de sevgilerimi gönderiyorum.

bence kırtasiyeden komisyon almak terine notlarını pc'de temize çekse ve bireysel olarak satsa daha çok kar elde edebilirdi. risk azalır, hizmet kalitesi artar ve hatta notları mail olarak da yollayabilirdi talep halinde.
    hatta özel bir simge koyup kendisini ispiyonlayan kişiyi de tehlike anında bulma ihtimali olabilir abartırsak. ve notlar hala askeriye içinde kalacağı için kırtasiyecinin de başı yanmamış olurdu.
    proje insanı olasım geldi birden.
    (tamam sustum)
    (ctrl z, 28.03.2009 03:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil