yanıyorum 

adana çık aradan

1. kardeş türküler'in bahar albümünde ferhal öney ile neşet ertaş'ın birlikte seslendirdiği, neşet ertaş'ın bağlama girişiyle hemen tanındığı, sözü müziği neşet ertaş'a ait olan türkü. sözleri;
    bahçe duvarından aştım,
    sarmaşık güllere dolaştım,
    öptüm sevdim halelleştim

yanıyorum, yanıyorum yanıyorum,
    mail oldum gonca güle,
    acem şalı ince bele

bir bakışta yaktın beni,
    dert ile bıraktın beni
    yaktın beni yaktın beni

yeter naz eyleme bana
    gel göreyim kana kana
    aşık oldum gülüm sana..
    (palantir, 28.11.2005 14:25)
  2. barda gördüğünüz süper taş hatunun yanınıza şuh bakışlarla yaklaştıktan sonra
    evin yakınlarda mı? cümlesinden hemen sonra sarfetmesi için ölüp biteceğiniz cümlecik
    (super bi insan, 28.11.2005 15:20)
  3. neşet üstadın sesi ve sazıyla kardeş türkülerin bahar albümünde hemen dikkatleri çeken eseri.insanın bu eseri duyunca kalkıp oynayası geliyor vesselam.kardeş türkülerin bu gibi üstadlara kasetlerinde yer vermeleri ve onların bu toprakların değerleri oldukalarını bir kere daha hatırlatmalarından dolayı teşşekkürü bir borç biliyoruz.
    (all of nothing, 05.02.2006 04:30)
  4. önce feryal öney giriyor türküye o bildik güzel sesiyle:
    "bahçe duvarından aştım,
    sarmaşık güllere dolaştım,
    öptüm sevdim halelleştim
    yanıyorum, yanıyorum yanıyorum,
    mail oldum gonca güle,
    acem şalı ince bele "

sonra tanıdık bi bağlama sesi ve neşet ertaş... öyle giriyor ki türküye...
    "bir bakışta yaktın beni,
    dert ile bıraktın beni
    yaktın beni yaktın beni"
    sadece güzel söylemiyor başka bişey var burda. şov diyebiliriz, ders diyebiliriz. türkü nasıl içten okunur dersi. hareketli bir parçayla insan nasıl içeriden bi yerlerinden yakalanabilir dersi.

daha sonra birlikte devam edip bitiriyorlar:
    "yeter naz eyleme bana
    gel göreyim kana kana
    aşık oldum gülüm sana.."

tekrar tekrar dinlenecek bir türkü. şiddetle tavsiye edilir.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 22.01.2007 15:57)
  5. oynamak için belli bir promil eşiğinin aşılması gereken bünyemde bu kaideyi birden yıkıveren müthiş neşet üstad eseridir. kardeş türküler'den dinlemek de ayrı bir taddır. ertaş ustanın girişini heyecanla beklerken bir yandan kan kaynamaya çoktan başlamış olur.
    (galak, 09.09.2007 15:11)
  6. neşet'in (hayır, asker arkadaşım değil kendisi; kırşehir'de 7'den 77'ye herkes neşet der neşet ertaş'a) bağlaması ve ardından "derdinen bıraktın beni" demesi ile apayrı bir tad veren türkü.
    (ruya butun cektigimiz, 10.05.2008 00:02 ~ 00:03)
  7. genelde adana bölgesine ilk kez giden turistin,acılı adanayı yediğinde sarfettiği sözcük.
    ateri gençliğinin "yanma" ifadesine bakış açısı da ayrıdır tabi. şu dialog geçebilir:
    -haydar bu ne olum öldün yine?
    -sorma abi paso yanıyorum.
    (exclurel, 10.05.2008 00:11)
  8. ilk etapta nilüferin haram geceler adlı şarkısını hatırlatan yüklem.
    (blondie, 10.05.2008 02:00 ~ 02:00)