genelde yanından geçtikleri kişinin saçına, sakalına veya dış görünüşüne gülen, zeka yaşları 5 civarı olan, genelde lise tayfası kızlardır. gülünen kişinin tepkileri değişebilir, kimi döner onlara güler, kimi döner "hamınızı sikiyim topunuzun" der, kimisi de başını öne eğer ve gider. ama bunlara verilecek en iyi cevap şüphesizki istifini bozmadan yürümek olacaktır.
(bkz:
evet genelleme yaptım)
buna uğrayan erkeklerin büyük bir çoğunluğu, kızların ne kadar şeytan olduğunun farkına varmaksızın (bkz:
bütün genellemeler yanlıştır), kendilerine gülen kızlara şekil yapma gereği duyarlar nedense. böylece onlara daha çok malzeme çıkartmış olurlar. yapılması gereken, ya dönüp birkaç ay boyunca unutamayacakları ağır bir laf etmek, ya da hiçbir tepki göstermemektir. bu insan toplulukları genelde dersanelerin başlama saatinden biraz önce yoğunlukla görülür. (bkz:
liseli kız)
insanı gıcık eden tiplerdir. ancak hemen susturulabiliyorlar. tekniği şu: eli fermuara atmak.
küçükken bir grup kız (hakikaten kız; daha 8 yaşında) bana bakıp bakıp gülüyorlardı. ben de anlamamıştım. meğer pantolonumun fermuarı açıkmış. o günden beri böyle zıpır, liseli, aval aval gülerek bakınan kızları görünce ister istemez elimi fermuarıma atmaktayım. sapıkça bir şey; sonra kendimden utanıyorum ama tik olmuş, elimi atmadan da duramıyorum.
hemen susuyorlar lâkin...
genelde lise öğrencisidir bunlar.
bulunduğunuz farklı durumlarda,kişiyi türlü sıkıntılara gark ederler.misal anneniz "oğlum markete git de hede hödö al" der.tıpış tıpış markete yönelirsiniz sonra.lakin markete yaklaştığınızda durum kabak gibi ortaya çıkmış,marketin dibindeki lisenin dağıldığı farketmişsinizdir bile.
dönmek olanaksızdır,zira anneye "lise dağılmış,utandım,döndüm" denemez.saçınız bir de uzunsa düzeltilip market kapısına doğru seyirtilir.göz teması kurmak,bu kızların on-off düğmesi gibidir.manasızca market önünde park etmiş arabalara bakılır.birde kafa kaldırılmadan,sadece etraftakilerin ayaklarına bakılır.(ulan halbuki neden kafanı indirion,kaldır "ohş yavrum" de.ama terbiye işte.)
aslında tüm liseli kızları da bu güruhun içine almamak lazım,bunların yanında gayet naif,şirin,güzel elf kızları da vardır.onlara laf yok.
neyse markete girilir,marketin çeşitli yerlerine dağılmış kızlara pek görünmeden alınacaklar alınır,görünülürse de cep telefonu vasıtasıyla sevgili ile konuşuluyormuş gibi yapılır."aşkım kaç tane yumurta alıcaktım?".böylece biraz sonra görüceğimiz birinci tip düşünce yapısının düşünülmesi sağlanmış olunur.sonuçta ödeme yapılır ve elde poşetler market dışına çıkılır.
işte bu noktada bu kızların hakkınızda sadece iki tür yorumda bulunması olasıdır;
1-"ayyyy ne kadar hoş çocuk,annesine yardım ediyor.tam evlenmelik çocuk" yada " ayyyy ne kadar hoş,üniversiteli herhalde,yalnız yaşıyor" gibi kişiyi yüceltici gurur okşayıcı cümlelerdir.
2-"ııııyk süt kuzusu,annesinin lafından çıkmıo,mıymıntı,pısırık" dır diğer düşüncede.bu düşünceyi takınanlar düşüncesini başlıktada konu edilen kahkahalarla süslerler.siz eğer çok yırtık ve olay çıkarmaktan korkmayan bir tip değilseniz kafa önce eve doğru yönlenir kendinize gülmediklerini farzedersiniz.ama hiç bir zaman başka şeylere gülmez bunlar.
"iki tane ekmek alcaktım dimi anne?"
grup halinde güldürülesi, memnun edilesi kızlardır.
(ya moor, 20.05.2006 20:14 ~ 19.10.2006 10:48)
genelde liseli olma özelliği taşıyan, yaptıkları hareketin saçmalığını anlayacak sayıda ya da işlevde beyin hücresi olmayan kız topluluğu olma özelliği taşırlar, takılmaması gerekir.
(dbk21, 20.05.2006 20:34)
alenen grup sekse davet mesajı veren kızlar
o gün özgüveniniz azsa, iyice içine sıçarlar üstelik.
ersin karabulut bir köşesinde bu tip kızlardan bahsetmiştir. olaylar şöyle gelişir;
ersin ve bir arkadaşı beyoğlu'nda (veya başka bir yerdi, hatırlamıyorum) yürürken karşıdan iki kız gelmektedir.
gotiktir bir de bu hatunlar. tam karşı karşıya geldiklerinde kızlardan biri işaret parmağıyla bunları teker teker işaret ederek sen öl, sen de öl der ve gider. (bkz:
direk iptal)
evrimini tamamlayamayan kızların grup psikolojisidir. yaptığınız küçük bir rezillikten kaynaklanabileceği gibi aralarında size kur yapan bir kızın cilve yapmak amacıyla yanındakileri de kışkırtması durumudur.
yaklaşıldığında eller iki yana açılarak; "hepinizi kucaklayamam ama" derseniz altta kalmamış olursunuz. tecrübeyle sabit
muhtemelen karşılarındaki erkeğin dedikodusunu yapan ergenlik çağındaki kızlardır.
molped reklamındaki kızlardır bu kızlar. nedendir bilmem ama çantalarında molped olduğu için yanından geçen erkeğe şuh kahkalar atarlar. kendi aralarında gülüşürler. bilmiyorum neden yapıyorlar. hem delikanlı kız yanından geçen erkeğe gülmez, o kadar!
asi kızlardır. bir yandan kendine erkek kapmaya çalışan bir yandan da bu yakışıklı değil şu yakışıklı kavgasına düşmeden önceki evrededir... bunun bir başka uç örneği de karşıdan geçen erkeklerin penisleri ile ilgili tahminlerde bulunmak olabilir...