|
|
- motor ve müzik gibi iki ayrı bölümde üretim yapan yabancı firma.
- özellikle bass gitarlarının oldukça kaliteli olduğu müzik markası. gitarları ise ne kaliteli ne kalitesizdir. klasik gitarlarından kesinlikle uzak durulmalıdır. ayrıca amcalar anfi yapmaya da çalışıyorlar ama oda fazlasıyla berbat. sadece elektro ve bass yapmaları bizim için kafi aslında.
ayrıca web sitelerinden katalog isteyince taa japonyadan üşenmeyip ücretsiz olarak yolluyolar evinize.
(bkz. http://www.yamaha.com)
- müzik aleti olan davulda pek iyi işler yapamayan firma.
- flüt yapıyorlar bir de bunlar..gıpta ile bakılacak flütler..
dön yıllar öncesine..dön..
yıl 1998 mi ne, güzel bir bahar günü (bunu da yazıyor olabilirim, ama geri kalanı doğru), ortaya karışık, yüksek oranda gürültü diye tabir edilebilecek bol desibelli ve baş ağrıtan flüt sesi 2-b sınıfından yükselmekteydi..herkes harıl harıl çok önemli (!) müzik sözlüsüne çalışmaktaydı..o sahnede, marka özentiliğinin insan hayatında nasıl büyük bir yer edindiği yine gözler önündeydi..nasıl beden dersinde nike ayakkabısı olan bir çocuk ister istemen ön plana çıkartılıyorsa, nasıl geometri dersine abisinden / ablasında kalmış cillop gibi pergel setleri ile gelen çocuk hocanın gözünde prim yapıyorsa, nasıl resim dersinde bilmemkaçlı pastel boya takımı ile şov yapan kız sürekli bir boka benzemeyen resimleriyle her derse göğüs dekoltesi ile (gereksiz bir detay ama olsun aklımda kalmış madem) gelen öğretmenimizden 100 alıyorsa, flüt sözlüsüne yamaha marka flüt ile hazırlanmak aynı değerde bir olaydı..
efsaneler ışık hızı ile sınıf içinde yayılmıştı bile;
-hasstr, olm erol'ün yamahası var..kesin 100 alacak..
-olm o yamahalar manyak!! (çok seviyorum bu "manyak" kelimesinin, etki bırakıyor o yaştaki çocuğun üzerinde) böyle başka notayı çalsan bile fazla anlaşılmıyormuş (sınıfın sürekli yazan çocuğu bu)
-benim de yamaham olsa ben de çalardım bee (ya sen de bi sus artık)
sonuçta helvacıoğlu da halkın flütü idi, hem ucuz hem de lezzetliydi walla..ısırırdık dayanamayıp..flüt ağızdan düşmesin diye heyecan yapınca çalarken dişler ile kıstırırdık flütü..abartırdık, diş izleri çıkardı plastiğinde..(ben test ettim, yamaha'nın tadı daha güzeldi ama)
yıllar geçti..ne oldu?? ne değişti..müzik sözlüsü bi boka yaramadı yahu..olan o.."yamaha" diyince aklıma gelen sadece flüt oldu..tadı güzel flüt..
- piyanist şantörlerin tercihi, düğünleri demirbaşı, vazgeçilmezi.
(coban, 08.01.2006 01:16)
- fender'in jazz basslarının yerini tutmasa da fiyatından ve boyutundan dolayı bassları tercih edilebilecek marka. zira bir hanım olarak fender'in basslarını taşımak için ayrı bir egzersiz programı hazırlayıp,güçlenmek ve kol boyunu bir şekilde uzatmak gerekmektedir.
(tricky, 08.01.2006 16:32 ~ 25.05.2007 13:18)
- (bkz: yasin)
(bkz: mahmut)
(bkz: harun)
(bkz: yumatu)(camel, 08.01.2006 16:35)
- müziğin her enstrümanından motorsiklete, motordan software'e kadar her dalda rastlayabileceğimiz marka. bisikletleri de vardır. şimdi mutlaka söylemeyi unuttuğum birkaç dal daha vardır. adamlar dur durak bilmiyorlar. herşeye ellerini atınca tabi en iyisi olamıyor malesef.
- valentino rossi'nin motogp'de adına yarıştığı dünyaca ünlü motosiklet üreticisi.
www.yamaha-racing.com
www.yamaha-motor-europe.com
- motorları hakkında fikrim yoktur ama müzik aleti bakımından yabana atılmayacak bir firma.
efekt aletleri orta seviyedir. fülüt ve piyanoda baya büyük bir firmadır. gitarları da tatmin edici performans verirler.(jellyjam, 24.10.2006 19:26 ~ 15.08.2007 10:09)
- kardeşimin rbx serisinin 5 telli bir modeline sahip olduğu gitar markası. benim eski fender bullet strat klonu gitarımın klavyesinden daha rahat bir klavyeye sahip bir bass. çok anlamam bass gitardan ama güzel bir alet olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.
- (bkz: yabancı madde hasarı)
(bkz: fod)
- ürettikleri mikserlerden 02r2 , 01v , 01x , mrw10 (sanırım böyleydi) hakkında fikirlere sahip olduğum ve bu fikirler doğrultusunda kesinlikle mikser üretmeyi bırakıp bu işe harcadıkları zamanı ve emeği motorsiklet yapımına eklemelerini talep ettiğim herşeyi üreten bir firma.bir de behringer var bunlara çok benzeyen.tabi o bu kadar ünlü değil şimdilik ama yakında çatal bıçak takımından basketbol topuna kadar herşeyi üretebilecekleri de bir ütopya değil.en azından yamaha taklitçi değil.böyle bile olsa karın ağrıları çektiren mikserlerini kınıyor , valentino rossi ye başarılar diliyorum.motorsikler üretin bırakın bu işleri.
- ortaokuldaki müzik öğretmenimin kompleksleri yüzünden güzelim yeşil flüdümü bırakıp yamaha almak zorunda kalmıştım.ama bunda tükürük temizleme çubuğu yoktu mesela dikkatimi o çekmiştir her zaman.önceleri bayağı kinlenmiştim sonra bir onu bir diğerini üfleyince kalitesini anladım tabi.bunun stresi,heyecanı azaltanı yok muydu peki??yokmuş.kadına yamaha bile fayda etmedi müzikle aramı bozmak istemişti belli ki ama ben yamahama bağladım beste bile yaptım hatta.çalamıyorsanız ayrı ama çok güzel düttürülür kendileri..
- harika yan flütler üreten firma .
- ev sineması kategorisinde amfi-receiver ve subwoofer konusunda iyi firmadır.
amfi-receiver 'ları ev sineması için çok çok iyi olsa da müzik dinlemek hususunda biraz yavan kalır.
ama subwooferları müzik dinlerken de kulağı bir hayli tatmin eder. kendimin de kullandığı yamaha subwoofer diğer hoparlörlere uyum konusunda da bir problem yaşatmaz. ( iyi netice için seçim yaparken hoparlörlerin güç, hassasiyet ve frekans cevaplarına dikkat etmek lazımdır )
subwoofer 'larını özellikle house ve trance tarzı şarkılardan hoşlanan bireyler diğer markalar yerine rahatlıkla tercih edebilir. rock, jazz, klasik vs müzik dinlerken de iyi netice verir. kesin, abartısız ama yeri geldiğinde bir o kadar derin bass üretirler. bu da hem sinema izlerken kesin etkiyi hem de müzik dinlerken doğallığı sağlıyor. bir sub ile iki kuş vurmak derim.(luto, 18.11.2007 20:20 ~ 21.11.2007 21:22)
- (bkz: ybr 125)
|