görseller
yalvaç uralyalvaç ural
yalvaç uralyalvaç ural
belki ilginizi çeker
  1. · miço
  2. · sermet erkin
  3. · bilim çocuk
  4. · kaset üzerine ses kaydetmek
  5. · miço
  6. · lunascape
  7. · radyodan kayıt yapmak
  8. · espri yapamayan kız
  9. · pit10
  10. · çocukken yanlış bilinen şeyler
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · ataköy cumhuriyet lisesi
  9. · hepimiz x iz

yalvaç ural  

1. özellikle ilkokul çağında ki çocuklarımızın beynini saçma sapan esprilerle doldurmak suretiyle çocukların zihinsel gelişiminde büyük zararları olan kişi...
    (where is my mind, 10.04.2004 16:51 ~ 11.04.2004 22:10)
  2. pos bıyıkları, iğrenç esprileriyle son 20 yılda birçok çocuk dergisinde editörlük yapmış kişi.
    (spyder, 10.04.2004 20:34)
  3. çocuklar için hazırladığı pek çok kitap, dergi vs nedeniyle "dünya çocuk edebiyatının şövalyesi" olarak lanse edilen kişidir
    kendisinin yeteneğine ya da bu işe verdiği emeğe saygımız büyüktür

lakin kendisinin yazdığı bilmece kitaplarında çocuklara empoze etmeye çalıştığı mizah anlayışı ürkütücüdür

bir nesil sırf bu kitaplar yüzünden garip garip espriler yapmış ve alemin geyik malzemesi olmuştur
    ayrıca bu espriler yalvaç ural odaklıdır ve cevabını bilmeniz imkansızdır

örneğin şöyle bişiler vardı

-kim aynı anda dans edip hoplayıp zıplayabilir
    cevabı-yalvaç ural

şimdi bu çeşit bilmeceyi birine sorup cevaba da yalvaç ural derseniz bi daha arkadaş bulabilme olasılığınız ne olur onu bilemem
    (undeuxtrois, 05.03.2006 23:52)
  4. ressamlar neden palet kullanır? - yüzme bilmedikleri için
    en hızlı 10 hangisidir? - jeton
    en çok u harfi bulunan ilimiz hangisidir? - bolu
    ayarında cin laf oyunlarıyla körpe dimağları ilkokul yıllarından rezil esprilere hazırlama görevini üstlenmiş zat-ı muhterem. sonra ülkem mizahı neden fatih solmazlara tayfun güneyerlere kaldı diye düşün dur arpacı kumruları gibi. yazık yazık.
    en bilinen eseri temcit pilavı deyimine yeni boyutlar kazandıran tembel tenekeler serisidir. her türlü yayınının talim terbiye kurulu tarafından yasaklanması gerektiği anatemalı, muhtelif komplo teorisi, coca cola, israil ordusu, sabetay, neptünyum, toryum, somalili aç çocuklar vb. ögeler içeren forward mail kampanyası başlatmayı düşünmüyor değilim.
    (soulforged, 08.04.2006 21:43)
  5. iğrenç espiri jeneratörü kişilik. benimse tamamen tesadüf sonucu okumayı söktüğümde ilk kez ders kitapları dışında okuduğum lanet kitabın yazarı olma ünvanını da taşır (bkz: fil hafızası). bu kitabın tek getirisi, (ki azımsanmayacak miktarda) ilkokul çağında sorulan tüm soğuk amerikan espirilerine saniyesinde cevap verebilme skill'ime +5 verip, dexterity'mi -2 düşürmesiydi. misal:
    -filler neden gözlük takar?
    -tanınmasınlar diye.

(bkz: öl artık yalvaç ural)
    (keyif pezevengi, 24.04.2006 02:43 ~ 05.07.2009 12:10)
  6. en son ismini 2000 yılında çıkmış conan serilerinin aksoy yayıncılıkta çalışan genel yayın yönetmeni olarak görmüşlüğüm vardır.
    (peng, 11.05.2006 19:32)
  7. çocukluğumuzda bilinçsizce beynimize kazınmış iğrenç esprilerin yaratıcısı ...kitaplarını okuyan zavallı çocuklar çoğunluktadır ...
    (tremonti, 07.07.2006 17:20)
  8. zamanında çok teknolojik işler de yapan bir yayıncı.

şöyle ki; zamanında çıkardığı bilmece kitabının yanında bir de gözlük vermişlerdi.bu gözlük sayesinde sayfada normalde gözükmeyen cevapları görebiliyorduk.o zamanlar çok şaşırmıştık tabii...

işte bahsettiğim kitapta sadece bir bilmece aklımda kalmış,o da zaten bir mihenk taşı,masterpiece kategorisinde bir eserdi.kitapta çizilmiş küçük resimler vardır,onlar hakkında soru sormuştur;

bir deniz çizimi üstünde kocaman bir "n" harfi vardır.

soru;
    -denizin üstünde ne var?
    cevap;
    "n" var.
    dır.

o ufacık çocukların dimağlarını bunlarla doldurdu işte bu şahıs.kendisi suçludur,yargılanmalıdır.günümüz gençlerinde bulunan iğrenç espri yapma hastalığının nedenidir.ilerde çocuklarım olursa bush'tan önce korunması gereken kişi bu insandır...
    (sycrone one, 17.10.2006 17:44)
  9. x le y arasındaki benzerlikler temalı başlıkların artmasından dolayı bu adamın çocuklarının veya kendisinin sözlüğe dördüncü nesil yazar olarak geldiğinden şüpheleniyorum. yakında ilk girisi "10 çünkü onun arabası var." olan en hızlı sayı diye bi başlık görürsem emin olacağım.
    (snitch, 11.02.2007 13:53 ~ 13:54)
  10. meşhur 10'lu iğrenç esprileri ilk öğrendiğimiz adamdır:

-uçan 10?
    +balon

-tuvaletteki 10?
    +sifon

-içine su doldurulan 10?
    +bidon

-gözleri çekik 10?
    -japon

...böyle gider bu. bitmez....
    (8844455, 10.07.2007 04:15)
  11. bi aralar gazete eki olarak dağıtılmasından ötürü hayatın gerçeklerini karikatürler eşliğinde ve mizahi(!) bir dille yazdığını sandığım küçük beyin katili. misal ben bi ara köpekbalığının gerçekten havladığını veya kedi balığının miyavladığını falan sanırdım. kötü günlerdi.

sonraları bunların sadece mizah(!) olduğunu anladım. ve espirileri arkadaşlarım üstünde denedim. ve sırf bu yüzden ergenlik diye tabir ettiğimiz dönem ezik diye tabir ettiğimiz ruh haliyle geçti. dedim ya gerçekten kötü günlerdi.

ben bunu niye yazıyorum? ne bir yakınma, ne de bir intikam. yalvaç abi insan hiç '' birisi neyini kaybettiğinde benim o diye bağırır. cvp: mayo(my-o)'' diye birşeyi mizah diye millete yutturmaya kalkar mı ya? yalvaç abi son ver artık bu teröre. ben hala beynimde senin yarattığın tahribatın yaralarını sararken yeni fidanlara kanca atma. onları yaş iken eğip sonra eğri büğrü bırakma. türkiye çöl olmasın yalvaç abi.
    (ekraba, 11.09.2007 22:54)
  12. - itfaiyeciler neden kırmızı kemer takar?
    - mmm bilmem ki
    - pantolonları düşmesin diye ekiekikiki

- sana cem'in selamı var
    - hangi cem'in
    - sivilcemin hihohhahihusçkahiahuhihihi

gibi diyaloglar hala yaşanıyorsa bunun tek sebebi kendisidir efenim.
    (misty, 30.09.2007 20:47)
  13. küçükken komik gelen espirilerini bugünkü kafamla okuyunca baya bir soğuduğum insan. midesizmiş herifmiş ya.
    (emir, 30.09.2007 21:02)
  14. 0-3 yaş arası entellektüellerin idol mizahçısı. idolüm.
    (camel, 30.09.2007 21:06)
  15. küçükken kitaplarını okuyup ordaki diyologları gerçek hayat geçirmeye çalışırdım, bir türlü işe yaramazdı. ama o kitaplar sayesinde direnmeyi öğrenmiş olmalıyım ki hiç pes etmemiştim.
    (dide, 11.02.2008 21:35)
  16. türkiye'de bir neslin espri anlayışını mahvetmiş, belki de ülkenin geleceğini etkilemiş bıyık insanı.
    (yaratıcı nick bulamadım, 14.12.2008 02:29)
  17. bir röportajında "taşradaki çocuk harry potter'ı biliyor, ama yalvaç ural dediğin zaman aval aval bakıyor" diye yakınmış olan çocuk yazarı.

bu da benim en favori yani en iğrenç bulduğum yalvaç ural bilmecesidir.
    -maymun sizin olursa ne olur?
    cevap: yours-mun(böyle yazmıştı)

kusmaya gidiyorum.
    (ntcik, 14.12.2008 03:07)
  18. bir ara miço diye bir dergi çıkarıyordu. lanet olsun o dergiyle tanıştığım güne, etkilerini atabilmek için on sene uğraştım. insan ortaokulu bitirene kadar;

-- limonun yarısı nedir?
    ++ limbeş!
    -- hayır, yarım limon ekikiki!! şeklinde espri yapar mı ya? işte bu yüzdendir ki o dönemlerden hiç arkadaşım yok, hepsini liseden sonra edindim.

ayrıca sermet erkinle beraber boğaz köprüsünden atmak istediğim kişidir kendisi.
    (crawling, 07.02.2009 13:11)
  19. susam sokağından mahrum çocukların, gelişiminde rol üstlenip, onları susam sokağı kuşağına denk hale getirmeye çalışan/çalışmış yazar, bilmececi, bulmacacı.
    (calm of desolation, 22.02.2009 00:35 ~ 00:35)
  20. son olarak marsık yayıncılık'tan çıkmış olan leonardo da vinci imzalı bilinmeyen defter adlı kitabın editörlüğünü yapmıştır.
    (magicalbronze, 20.11.2009 09:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil