|
|
- insanın yaşamı içerisinde, gerçekliğini ispat için sadece birkaç dakikasını ayırabileceği gerçekten çok sağlam ve doğru bir önerme.
(gerçek) müslümanların genel özelliklerine bakalım:
- bir (gerçek) müslüman çevresine karşı çok sıcak davranır ve diğer insanları yaratan'dan dolayı sever:
doğrudur. öyle ki, hz. isa adlı peygamberimiz de bunu, "yalnızca sizi sevenleri severseniz fazladan ne yapmış olursunuz" önermesiyle anlatmak istemiş olmalı. zira, bir müslüman, kendisini sevenleri çok sevmeli. müslüman erkeklerde gördüğüm genel hava şu şekilde: müslüman olan bir erkek etrafındaki insanlara sıcak davranır, yapma davranışlarda bulunmaz.
gelgelelim, siz hiç gerçekten insanlara sıcak davranan bir bayan gördünüz mü? göremezsiniz yoktur. 4 yıl boyunca kızlı bir ortamda bulundum ve kızların bırakın sıcak davranışı, 4 yılda benimle konuşmaları bile 10 dakikayı geçmez. kaldı ki kötü bir davranışta asla bulunmadım.
yolda gözünüz 2-3 metre çevresindeki bir yere gelse, "ne bakıyon be sapık" diyecektirler. gerçek bir müslüman böyle olamaz.
- (gerçek) müslümanlar diğer (gerçek) müslümanları çok sever
--- dikkat, bu bölüm, hadis sahih değilse doğru olmayabilir ---
hadis: "birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız!" (tirmizî, et'ime 45, kıyamet 56)
sayın sözlükçüler, görüldüğü gibi, insanın iman ettiğinin gerçekten anlaşılabilmesi için diğer müminleri sevmesi gerekmektedir. bu durum da yalnızca erkeklerde görülür. bir erkekle gidin konuşun, sizi hiçbir zaman terslemeyecektir. aşırı sıcak ve güzel davranışlar göreceksinizdir, gerçek bir müslümansa eğer.
gelgelelim, siz gerçekten diğer müslümanları seven bir kadın gördünüz mü? işte bu yüzden, bir kadın müslüman olamaz. ha, diyeceksiniz ki sen de kadınları sevmiyorsun, iman etmiş olmazsın. iyi de hadise dikkatli bakın, birbirinizi diyor. yani müslümanları. kadınlar müslüman mı ki seveyim.
bir nokta daha, bana cehennem halkı gösterildi çoğu kadınlardı diye bir hadis daha bulunmaktadır. sahih olduğunu zannetmesem de, gerçekten bu hadiste ne denmek istendiği açıkça bellidir.
--- dikkat, bu bölüm, hadis sahih değilse doğru olmayabilir ---
- (gerçek) müslümanlar, diğer müslümanlara hayvan gözüyle bakmaz
efenim, tipik bir kadın, insanlara sapık ve hayvan gözüyle bakmaktadır. sadece 20 yıl yaşamış bir insana sorun, bir kadınla toplamda kaç dakika konuşmuş. %90'ından alacağınız cevap 10'u geçmeyecektir. zira, bir önceki maddede belirttiğim gibi, müslüman olanlar diğer müslümanlara karşı sıcak davranırlar. bu da, gerçek müslümanların erkekler olduğunu açıkça gösteriyor.
- (gerçek) müslümanlarla konuşmak için kendisinizi kasmanıza gerek yoktur:
doğrudur. gerçek müslümanın götü kalkık olmaz çünkü... götü hep aşağıdadır. konuşmak için yanına gelir ve "selamun aleyküm" dersiniz, tanrımızın kuran'da emrettiği gibi, ya selamı alır, ya da "daha güzel bir şekilde" selam verir. böylece iletişim kurmuş olur ve konuşursunuz. asla sizi aşağılamaz ve hep alçak gönüllü davranır.
gelgelelim, hiç böyle bir kadın gördünüz mü? göremezsiniz. konuşmaya başladığınız andan itibaren tecavüzcü bir sapıksınızdır onun için (ne kadar düzgün biri olsanız da).
ben şahsen, kadınların neden başörtüsü taktıklarını da çok merak ediyorum. zira, başörtüsü takmalarının işe yarayabilmesi için önce müslüman olmaları gerekmez mi ey sayın sözlükçüler.
eğer gerçekten bu şartlara uyan kadınlar varsa özür diliyor, onları kastetmediğimi belirtmek istiyorum.
kızların diğer ikiyüzlülükleri (riyakarlıkları) için:
(bkz: sekse iğrenç diyen kızlar)
(bkz: mastürbasyona iğrenç diyen kızlar)
- (bkz: şamatayı gör sen şimdi)*
- müslüman: gerçek anlamıyla, islam dininden olan kimse, muhammedi, müslim.
mecaz anlamıyla: doğru, haktan ayrılmaz kimse.
güzel, hepimiz biliyorduk zaten gerçek anlamını az çok. ibadetini yerine getirendi, falandı filandı bir dünya ekleme de yapabiliriz, sahibiz o kapasiteye çok şükür de ben hastayım mecaz anlamına şu kelimenin be.
doğru diyor adam, dosdoğru, bildiğin dürüst adam, kimsenin hakkını da yemez, çalmaz çırpmaz da, etiketlemez de insanları benim bildiğim doğru adam. namazını kılarken alacağı sevabı saymaz, bir kadir gecesinde ibadet 80 yıllıkmış vay efendim bilmem kaç kadir gecesi gördük çok şükür ooho doldurduk biz keseyi de demez. dememeli değil mi?
ben müslümanım diye basbas bağırmaya bile ihtiyaç duymamalı hatta kanımca. ben onlardan iyiyim demeye tenezzül bile etmemeli. yarışta değilsin ki canım kardeşim, maneviyatsa bu işler, elle tutulmuyor, gözle görülmüyor, yarışı mı olur?
neyse, kadınlar fesat yaratıklar, kendimden biliyorum. onu çekemez bunu çekemez, illa ki birinin bir şeyini kıskanır. napacaksın, kaburganız biraz hasarlıymış demek(!).
islamın felsefesine uymaz belki bazı yaptıkları da cinsiyet kriterleriyle genellemeler yapılıp etiketler yapıştırıldığında. iyi, hoş da, türlü hırsızlığı, fitne fesatı sokuşturup, kafadaki kıl parçasından türlü fanteziler üreten, onun bunun kızına orospu deyip her gördüğünde elini şeyine atan erkek vatandaşlarımızın var olduğu gerçeğini nasıl yadsıyalım? e o zaman bu dini penise olanlara yollamış allah, he mi la?
ne diyeyim canım kardeşlerim, ilk taşı günahsız olanınız atsın da görelim bakalım.
- (bkz: abow)
(bkz: çelişkili bakınız)
- 94 yaşındaki bir kadına tecavüze yeltenen erkekler bunun en güzel örneğidir.
- (bkz: bok yemekten karnı ağrımak)
- az buz ilmihalleri karıştıran, dur bakalım din hanemde müslüman yazıyor da acaba müslüman ne demektir, diye bakan insanlara komik gelecek önerme. neden mi; müslüman demek islamdan türemiştir. s, l, m kelimeleri arapçada bize kelimelerin kökenlerini göstermek için bu örnekte olduğu gibi yardımcı olmaktadır. şimdi gelelim yalnızca erkekler gerçekten bir müslüman olabilir meselesine. buna kim karar verir kuzum? sen mi ben mi? saçma. abi sen çok müslüman adamsın insanlarla muhabbetin çok iyi. süper geyik adamsın senin yanında kasmıyorum ben, mi gösterir bize bunu. ilahi dinlerin hatta ve hatta bircok felsefenin temelinde insan sevgisi vardır. kimseyi küçük görmemek, yardım etmek. şu dönemde ne yazık ki türkiye sınırları içerisinde olan pippa'nın vahşice ölümünü konuşuyoruz. pippa'nın dini inanışıydı neydi bilemiyorum ama insandı en azından. barış için yola çıktı. iğrenç bir şekilde öldürüldü. kadınlar iğrençtir, götü kalkıktır, konuşmuyorlar bizle müslüman olamazlar, ineğe tapıyorlardır bence saçmalıklarından vazgeçin. saçmalamayın.
- doğru olan önerme. memeleri yeni belirmiş tazeler verilecek onlara cennette, bu birinci kanıt. cehennem halkının çoğu kadınlardanmış, bu ikinci kanıt.
allahtan korkmasam bir güzel söverdim bu zihniyete de, allahtan aynı allaha inanmıyoruz...
- ciddiye alınmaması gereken önerme..
peygamber efendimize ilk iman eden bir kadındır (bkz: hz hatice)
- tersini iddia edenlerin kanıtlayamadıkları önerme. hatta kızların eksi vererek beni daha haklı çıkardıkları önerme.
çamur atmakla olmaz bu işler. eksi verilmesi umrumda değil.
(bkz: heh heh hadi bakalım)
- "gerçek müslüman kadınlara o gözle gözle bakmaz, onları sadece o açıdan görmez, oysa erkekler kadınları sadece o açıdan görür, dolayısıyla ancak kadınlar gerçek müslüman olabilir" tipinde karşıt çeşitlemeleri de yapılabilecek önermedir. bir kız bir erkeğe ters davranabilir, belki bu lüzumsuz sırnaşan bir görüntü vermek istemediği içindir ve kız arkadaşlarına aynı şekilde davranmıyordur. belki biz erkek olduğumuz için tam bir neutral point of view'dan göremiyoruzdur olayı. düzgün, iyi arkadaş kız diye bir kavram olabilir. bana yüz vermeyen kızlardan hareketle bütün kadınlar hakkında genellemelere gitmem ben yani. ortada insanlık adına yerine getirilmesi gereken misyonlar var, türümüzün devamı isimli ulvi amaç için onlara muhtacız biz.
- bizim topraklarımız ve şeriat isteyen topraklar için geçerliliği ilelebet olmayacak önerme. kadın kelimesinden bihaber olup, onun üzerinden ezbere müslümanlığını yaşayan insanlar anca birer hokkabaz olabilir.
- eğer yalnızca erkekler gerçek birer müslüman olabiliyorsa, o zaman yeryüzündeki iki cinsten yalnızca biri için gerçekten mümkün olan bir islam var demektir, bu durumda da kabahati kadınlarda değil sadece erkekler için mümkün olduğu için islamiyette aramak lazım. çünkü kadınlar olmadan yaşayamayız, ama islamiyet olmadan da pekala yaşayabiliriz.
- düz mantıkla, pek bi düşünmeden bakıldığında, kadına bu kadar günah yasak varken erkeğe her şeyin mübah olması yüzünden gündeme gelmesi normal önerme
- "muhammed'in ilk mucizesi: hatice-t-ül kübrâ."
cemil meriç, bu ülke.
"bu da mı gol değil?"
arif, gora.
ek: "lütfen mantıklı olalım."
ageylan, itüsözlük.(ageylan, 21.04.2008 20:39 ~ 20:41)
|