dünyanın en hüzünlü şarkısı. ağlamak için dinlenecek şarkıların bir numarası.
bugün cambaz la coşan mvö fanları bu şarkının gizemini ve muhteşemliğini, içindeki hüznü asla anlayamayacak
mor ve ötesini çok dinlenmek, piyasa grup olmak gibi sevdalara kapılmadan çok çok önce yaptığı süper bir parçadır. dinledikçe keşke hep öyle kalsalarmış demek gelir insanın içinden.
olasılıklar, şanslar
olaylar neden hep senin tersine
bunu hala sorma
yanlış yer ve yanlış zaman
bunlar hep aldatmaca
bunu artık anla
belki bir gün güneş doğar mezarının üstünden
sen sessizce uyurken
uyanınca üzülme gerçek bu işte tesadüfen yalnızsın
henüz yolun başındasın
tesadüfen yalnızsın
gerçeklerin farkındasın
kelimeler sokaklar ve evler
ne kadar da boş şeyler
sen gizlice ağlarken
biraz umut biraz sevgi
ne çok şey demek oysa
senden, uzakta
ama kimbilir belki bir gün
o yaşarken sen ölmezsin
acılar akıp gider
uyanınca üzülme gerçek bu işte
tesadüfen yalnızsın henüz yolun başındasın
tesadüfen yalnızsın gerçeklerin farkındasın
son bir iki albümden sonra yalandan mor ve ötesi dinlemeye başlayan niyetleri müzik dinlemekten çok harun tekine vermenin hayalini kurmak olan gençliğin pek bilmedikleri mvö şarkısı. gelmiş geçmiş en güzel ve dokunaklı mvö şarkısıdır kanımca. son albümleri de pek tabi ki çok güzeldir ve zevkle dinlemişimdir ama yine de popüler olan kötüdür. evet.
"kelimeler, sokaklar ve evler; ne kadar da boş şeyler; sen gizlice ağlarken"
kendini mor ve ötesi fan'ı olarak nitelendiren şahışlara sorduğumda "o da ne lan" dedikleri. mor ve ötesi'nin en iyi şarkısıdır. kerem kabadayı ,derin esmer, harun tekin , alper tekin olarak kurulan grubun, bozulmamış haliyle çıkarttığı ilk albümden bir parçadır. klibi ayrı bi vurucudur.
ve bu şarkı yalnız olmaya mahkum bi şarkıdır. çünkü böyle bir şarkının benzerine rastlamadım diyebilirim.
bu parçayı herkes bilmeli - bu parçayı kimse bilmemeli ikilemi yaşadığım, kendimen çok şey bulduğum , hatta kendim gibi gördüğüm bir parçadır.
biri bu şarkıya bir laf söylesin, incinirim sanki bana söylemişler gibi.
şimdi oturup ağlamama sebebiyet veren şarkı.yıllarca da her dinlediğimde içimden başka birşeylerin kopup gitmesine ve daha da "ben"leşmeme neden olacak biliyorum.öyle ki mor ve ötesi yapamadı bir daha böyle bir şarkı.belki de bir daha böyle şeyler yaşamadıklarından kaynaklanıyor olabilir.ama 17 yaşındaki bir kişinin böylesine ilahi tutabilmesi kalemini...yazarken neler yaşadılar,neler yaşattılar ve bu kadar mı tahlil edip,bulabildiler doğru cümleler,doğru kelimeleri.
bu şarkı için ne kadar şey söylense,ne kadar şey yazılsa azdır.hayatım değişti bu şarkıyla.acizliğimi farkettim ve ağladım.
günlerce...
harun tekin verdiği bir röportajda bu şarkıyı o zamanlar aşık olduğu bir kıza,daha doğrusu o kızın ona yaşattıklarına yazdığını söylemiş ve eklemiştir: "hala görüşürüz ve hala bilmez yalnız şarkıyı ona yazdığımı..."
hayatta sizin bir suçunuz olmadığını hatırlatan ve
"ama kim bilir belki bir gün
o yaşarken sen ölmezsin, acılar akıp gider
uyanınca üzülme gerçek bu işte" kısmıyla içinizi tüm karanlığına karşın umutla dolduran mor ve ötesi şarkısı.
yavuz bingöl'ün seslendirdiği bir şarkıdır. dinlenesi bir melodiye sahip, sözleri harika, bir de yavuz bingöl seslendirince tam olmuş.sözleri şöyle:
aşk hüzün gece uzun
ne yana dönsem yüzün
bir yanımda sevda ateşi
bir yanımda küllerin
karşı kıyıda uyusa güneş
gönlüme gece yağar
sen hiç dinlemedin ki beni
sözlerim öksüz kalır
niceleri buna sevda dedi, aşk dedi, düş dedi
kimileri de böyle aşk olmaz unut dedi
bu yüreğim çarpıyor seninle senin için
bir tek o seni benden de çok seviyor
niceleri buna sevda dedi, hayal dedi, geç dedi
kimileri de böyle aşk olmaz unut dedi
bu yüreğim çarpıyor seninle senin için
bir tek o seni benden de çok seviyor
benim için vazgeçilmez ve bıkmadan dinlenilesi mor ve ötesi şarkısıdır.harun tekinin rolling stone dergisine verdikleri röportajda bu şarkıya dair şu cümleleri sarfetmesi daha da bağlamıştır beni yalnız şarkıya:"benim hoşlandığım kızlar genellikle benden hoşlanmıyordu.bir tanesine çok fazla üzülmüştüm...ona değil ama,onun yaşattığı deneyim için yazmıştım.hala görüşürüz ve hala bilmez.'yalnız şarkı'yı onunla ilgili yazdığımı."
'uyanınca üzülme gerçek bu işte'
adı gibi yalnızdır bu şarkı. onu yalnızlığınızdan çekip kendi yalnızlığınıza almak istersiniz. siz dinlerken onu hayallere dalarsınız, uzaklara çok uzaklara derin bir geçiş yaparsınız.çünkü bu şarkı sizi anlatır ve siz sadece onu dinlersiniz. sizin birşey anlatmaya ihtiyacınız yoktur çünkü o herşeyi en güzel şekilde anlatır. kelimeler yetersiz kalır...
öyle duyguludur ki bu şarkı şimdi bile bu kadar iyi şarkıları yok bu adamların. belki de gençliğin verdiği heyecan kaybolunca bütün büyü kayboluyordur.