yale 

adana çık aradan

1. amerikada seçkin bir üniversite
    (okang, 16.04.2004 00:00)

2. bir kaç sene önce mba bölümü de zuhur etti. listeye (usnews) ondördüncü girdiğine inanıyorum.
    (fidelmiyo, 16.04.2004 00:05)
  3. amerika'nın en kaliteli üniversitelerinden biri. hukuk fakültesi meşhurdur. birçok ünlü mezunu vardır.* harvard ile aralarında bir rekabet sözkonusudur yıllardır. (bkz. ivy league)
    (spyder, 16.04.2004 00:58)
  4. kapılara takılır. böle yavaşça kapansın kapı, çarpmasın diye. kapının en kısa sürede çarpmadan kapanması için, sistemin sönüm katsayısını 1'e eşitlemek, yani sistemi kritik sönüm durumuna getirmek gerekir.
    (galileogalilei, 16.04.2004 02:06 ~ 19.11.2007 19:49)
  5. yanlış hatırlamıyosam bir kilit markası
    (12monkeys, 16.04.2004 02:20)
  6. connecticut'ta bulunan, sürekli harvard ile kıyaslanan üniversite. hukuk fakültesi dillere destandır, clintonlar buradan mezun olmuşlardır.
    (akaydo, 20.10.2005 22:53)
  7. eğitim kalitesini falan filan geçtim, sırf kampüsü ile olayı yarmıştır. o nasıl binalardır öyle?
    http://www.yale.edu
    (creepingdeath, 20.10.2005 23:04)
  8. şu anda türkiye'den 38 öğrencisi olan üniversite.
    (akaydo, 20.10.2005 23:13)
  9. namı diğer türk aynştaynı oktay sinanoğlu mezun olduğu ve prof. ilan edildiği üniversite. bildiğim kadarıyla sayın sinanoğlunun halen burada kürsüsü bulunmaktadır.
    (cursedpower, 12.04.2006 03:48)
  10. lux et veritas mottosunu kullanır bu güzide okulumuz.
    (thraki, 28.03.2007 02:30)
  11. george w. bush'un mezun olduğu okul. ayrıca kendisi harvard' da master da yapmıştır.
    (cecilia, 28.03.2007 11:49)
  12. ayrıca bu güzide okulu bitiren aşmış şahsiyetler yalie olarak anılmaktalar.
    (thraki, 29.03.2007 22:31 ~ 06.05.2007 23:40)
  13. cuma namazlarının bingham hall alt katta kılındığı üniversitedir.
    (thraki, 06.05.2007 23:30)
  14. undergraduate başvurusu için 100 ibt toefl(250 cbt) isteyen hıyar okul.1 puan bile eksik almışsanız başvurunuzu eksik sayarlar.
    (power of the right, 18.05.2007 22:30)
  15. web sayfasına hiç bakmayınız zira ertesi gün okula gitmek istememe gibi bir sonucu oluyor.
    (bouboulına, 18.05.2007 22:57)
  16. özellikle adana'da artık bir mesleğin (anahtarcılık) adı olan sözcük. (yale adnan, yale murat... gibi)
    (aytok, 18.05.2007 22:57)
  17. en ünlü mezunlarından biri de edward norton'dır.tarih bölümünü bitirmiş.
    (grace, 18.05.2007 23:02)
  18. gün itibariyle 2.73 ortalama ile kimya bölümüne mektup yazarak yolladığım,kabul edilme durumumu kibarca öğrenmek istediğim fakat gelen cevap e-mailinde ortalamamı dalga geçermişçesine 3.80'e yükseltmem gerektiğini söyleyen güzide eğitim kurumu.4.sınıfa geldim sen benlen dalgamı geçiosun diyerek bir cevap yazmayı planlamıyor da değilim açıkçası.hatta bu mektupları yollamaya harward yale mit gibi diğer güzide okullara da yollamayı düşünüyorum.
    (bkz: beni sizler yarattınız)
    (lucas, 21.08.2007 13:03 ~ 22.08.2007 14:47)
  19. aldığı toplam bağış miktarı* 22.5 milyar doları "aşmış üniversite".

(bkz: http://www.iht.com/...)
    (thraki, 29.09.2007 16:11 ~ 16:12)
  20. muhteşem kütüphanesinde aradığım her bilgiyi bulduğum, inanılmaz çimenlerinde pandik atmaca oynadığım-öğrettiğim, dünyanın dört bi yanından gelen öğrencilere "amına koyayım, ananı sikeyim" gibi küfürleri aşıladığım, meşhur kürek takımının sayemde harvard a fark attığı ve iki elimi yumruk yaparak ileri geri getirmek ve belimde tam tersi istikamette ileri geri oynatmak suretiyle 2005-2006 öğretim yılında "nasılda koyduk yarrağam" sloganımla popüler olmamı sağlayan, nobel ödülünüz varsa tüm çıtır öğrencilerin siz istemeden verdiği güzel okulum. bir gün yolunuz düşersi "the rose of istanbul" diyin, kime sorsanız gösterir beni. bi çayımı-kahvemi için yahu..
    (yaqui, 18.02.2008 16:21 ~ 07.03.2008 13:38)
  21. allahın köyünden gelme christopher isimli kuzey dakotalı gencin kız arkadaşıma yavşamasından ötürü olay çıkardığım canım okulum.

hayır ağzını yüzünü sikecektim de bizim maykıllar tuttu beni.
    (yaqui, 08.04.2008 14:42)
  22. ivy league e dahil olan köklü üniversite. "ivy" yani sarmaşık lig okulun duvarlarının sarmaşıklarla kaplı olduğunu, sarmaşığın bir binayı kaplayabilmesi için uzun yıllar geçmesi gerektiğini dolayısıyla eski ve köklü bir okul olduğunu simgeler.

sarmaşık kaplama, dış görünüş olarak muhteşem görünmesine rağmen derslikler böcek kaynamaktadır ve sık sık ilaçlama yapılır. ilaçlamayı yapan john ve stive amcalar çok kral adamlardır. mesela john amca kore gazisidir, türklerle birlikte savaşmıştır vakt-i zamanında. hatta türkçe "en büyük cimbom en büyük türkiy" demeyi öğrenmiş bizimkilerden kore de. stive ise tam bir hippidir. savaşa karşı olan stive i her gördüğümde "benim ülkemde nerde böyle ilaçlamacı" diye iç geçiririm.. orda herif ilaçlama yaparken "child in time" dinliyo, bizim burada cengiz-ibo. hay amına koyaydım ya... özlüyorum bazen..
    (yaqui, 09.04.2008 15:23)
  23. bir yalie olarak yani yale görmüş, burada okumuş bir birey olarak en mükemmel kısmının misafirhanesi olduğunu söyleyebileceğim, canım okulum demekten bıkıp usanmadığım canım okulum. (bkz: canısı)

benim kanki boy tahir, bir gün telden konuşurken "olum ben de gelmek istiyorum lan oraya" diye tutturdu. "iyi lan gel, gelirken de tereyağı, peynir, babannemin vişne reçeli, çökelek, dondurulmuş karnı yarık ve sütlaç getir, buradaki yiyecekler sikim gibi" dedim . sonra tarif ettim "new york tan connecticut aktarmalı geleceksin ha unutma" diye. dünden hazırmış bizim tarantula tahir, bir ay geçti geçmedi dibimde bitti hanzo. okulu gezdiriyorum ben buna, bak bunası long hall, efendime söyliyim burası cover hill filan diye. sonra oturttum bunu bizim okulun, yani yale nin muhteşem çimlerine, getirdiği tereyağı reçel ve trabzon ekmeği dilimlerinden bir buket sunuyorum kendime. ayı gibi yiyip geğiriyor, çimenlerde güreşmece, pandik atmaca filan oynuyoruz, eski günleri yad ediyoruz filan derken akşam oluveriyor. alıyorum bizim sikörtıl'ı o inanılmaz yale misafirhanemize götürüyorum. tabi kapıdan girişte bunun aklı şaşıyor, "öhh ananın amı" diye bağırıyor. allahtan türkçe bilen yok etrafta. neyse efendim, tahir'i daha önceden onun için ayarlamış olduğum muhteşem yale misafirhane odasına çıkarırken önceden aramızın bozuk olduğu (iki üst giri bilgilendirecektir) christopher isimli kuzey dakotalı kıro ile karşılaşıveriyoruz. tahir e "bu lavuk yengene sarktı lan biliyon mu" der demez bizim tahir girdiyo buna. bir yandan "sen benim karren yengeme nasıl sarkarsın lan silüetini s.ktiğimin evladı" diye bağırıyor değer yandan da burnuna burnuna, septum nasi bölgesine gömçürtüyor. ayı tahir derlerdi buna bizim mahallede, ayı gibi güçlü yani, ayıramıyorum o yüzden. derken bir patırtı gürültü kopuyor, muhteşem yale misafirhanemizin müdürü darren forgiven bey bizi dışarı attırıyor.

ah gerizekalı tahir, sonra gider o hostelde böcekli böcekli kalırsın işte.. yale nin, yani benim canım okulumun misafirhanesi pek güzel ve nezihtir..
    (yaqui, 15.04.2008 14:29 ~ 14:34)