yalan söylemek   

adana çık aradan

1. bazen hayat karartan,bazen hayat kurtaran olay.insanoğlunun vazgeçemediklerinden...
    (skubidu, 10.06.2005 12:27)

2. bir de bunun pembe olanları vardır ki insanın başına ne gelirse onlardan gelir.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 10.06.2005 14:28)
  3. dersler nasıl diye soran her insana*** bu dönem gözetimdeydim ona rağmen iki dersten kaldım, okul uzar bu gidişle bayaa deyip nasihat bombardımanına tutulmak istememek iyi iyi demek
    (dawsan, 10.06.2005 14:38)
  4. iyi bir hafıza gerektiren eylem, yoksa kötü sonuçlar doğurabilir.
    (raiser, 10.06.2005 23:40)
  5. en kötüsü karşındaki insanın gerçeği bilip bilmeme ihtimalini düşünmeden söylenenidir.
    (woodpecker, 17.11.2006 13:54)
  6. birinin en sevdiği insana söylediği ilk yalan...

- bir şey soracağım, ama söz ver doğru cevap vereceğine.
    - ne zaman yalan söyledim ki...
    - hiç ağladın mı ben gittikten sonra?
    - hayır, ağlamadım. ne var ki ağlayacak...
    ......

ağladım, ağlamaktan yiyemedim, içemedim, konuşamadım, uyuyamadım, aldığım nefesten tat alamadım... sen gittin ben hep ağladım; çünkü... çünküsü yok... ben sadece ağlayabilirdim ondan da eksik kalmadım...
    (endoplazmik retikulum, 01.01.2008 14:20)
  7. laf tanrısının, müteşebbislerine söyleyeceği şeyi unutturarak önüne geçmeye çalıştığı eylemdir. bu yüzdendir ki "bir şey diyecektim unuttum" diyenlere "demek ki yalan söyleyecekmişsin" demek âdettendir. âdet olmayan ise mesajlaşma programında karşı tarafa ulaşmayan mesaja karşılık "demek ki yalan söyleyecekmişsin" demektir.
    (ali kamber, 28.05.2008 22:29)
  8. bazen mantığının köpeği olmanın bir sonucu yalan söylemek! beyninin yönettiği şekilde durumu kurtarmak için girmen gereken tek yol. sevdiğim kıza, artık benim için diğer insanlardan bir farkın yok dedim. iyi mi yaptım bu yalannı söylemekle, onun için iyi midir bilemem ama kendim için en iyisini yaptığıma inanıyorum. ayrılırken bana hiç yalan söylemediğini söyledi ne yazar, yaşananlar yalanmış. yalanı yaşamak yerine en iyi alternatif arada dürüstlüğü elden bırakmak belki de! ben de ona hiç yalan söylememiştim, o ana kadar. dedim ki içimden, herşey yalansa niye hissettiğimin ne anlamı varo kadar basit ve o kadar büyük bir yalan ki sevmediğini söylemek. kendim dahil herkese aynı yalanı söyledim ki nefret ederim yalandan. bunu buraya yazmam da çaresizlikten değil, sonuçta benim yazar adımı hiç öğrenmedi, meçhul insan meçhul kalacak. o benim için ağladı ben onun için ağladım, ya sevgi yalandı ya da ayrılık. ben sevginin yalanlığına inanmak istedim, kötümserlikten değil, boş bir insanı sevdiğim için. boşluğu sevgisizliği yalanı da bu. istediğin kadar yalan söyle olmayan bişeyi yaşamak daha adidir. o sebeple seni sevmiyorum dedim, o sebeple baharı sevmiyorum dedim. artık yalancı benim, en azından hayatı doğru yaşıyorum.
    (akarui, 04.07.2008 03:32)
  9. resmen zorunluluk. "msn'den yazdın açmadım, gtalktan cevap vermedim, gün içinde 50.000 kere aradın ama açmadım di mi? saat 20.00'den sonra da iş almıyorum kardeşim. çalışmak istemiyorum, hastayım aldığım ilaçlar feci uykumu getiriyor dahası canım istemiyor çeviri yapmak arggh." diyemeyeceğiniz bir arkadaşınıza "kusura bakma duymamışım." ya da "aaa tel başka yerde kalmış." tarzı bir yalan söylemek zorunda kalmak. o değil boşu boşuna günaha gireceğim. oef.
    (maia, 12.09.2008 20:00)