belki ilginizi çeker
  1. · banker yakup
  2. · makina
  3. · 2007 mtv müzik ödülleri
  4. · platonik
  5. · ankirockfest
  6. · jacob
  7. · refik
  8. · yaprak ciğer
  9. · arzu oş
  10. · karanlıkta
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · yeşim salkım
  5. · okan bayülgen
  6. · author
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · kopma sebebi kemal sunal replikleri
  9. · okan ünver

yakup  

sayfa  / 2
  1. ilk albümlerini(şunu bunu)piyasaya yeni sürdüler.90'larda kaan'la beraber mad madame adlı bir grup kurduktan sonra beraber seattle'a gitmişlikleri vardır bi de.
    (fausta, 29.10.2005 10:21)
  2. duman'dan kaan tangöze ve batuhan mutlugil ile birlikte 'karanlıkta' adlı bir single yayınlayan şarkıcı.

ayrıca türkiye'de duman'ın yarattığı bir 'tarz' olduğunu ve kendisinin bu tarz müzik yaptığını, kesinlikle dumanı taklit etmediğini söylemiştir.
    (siyah, 16.01.2006 21:45)
  3. (bkz: kaan yakuphanoğullarından)*
    (sükun, 16.01.2006 21:49)
  4. asmalımescit sokakta bir meyhane.
    (aurorix, 28.06.2006 19:05)
  5. grup, kaos adlı yeni albümlerini sitelerinden ücretsiz olarak dinleyiciye sunmuş bulunmakta. sitelerinde yaptıkları açıklama :

"arkadaşlar son yıllarda ülkemizde durumu giderek kötüye giden müzik kurumları (plak şirketleri, dağıtımcılar, cd/kaset mağazaları etc.) biz müzisyenlerin sanatlarını icra etmesini ve yayınlamasını dolaylı olarak zorlaştırmaktadır. korsan ve internet faktörlerine bağlı olarak gelişen bu durum sanatçıların zaten para kazanamadıkları cd satışlarını baltalayıp sona erdirmektedir. yakup grubu olarak bu önlenemeyen çöküşün içerisinde çabalayıp bir süre sonra bu kurumlarla birlikte boğulmaktansa müziklerimizi biz ve siz dinleyiciler arasına hiç bir aracı koymaksızın daha hızlı ve ücretsiz şekilde yayınlamayı en uygun çözüm olarak görüyoruz. ayrıca bu şekilde ortaya koyduğumuz işin sanat içeriği hiç bir kurumsal ve ya grup dışı etkiler yani ticari kaygı üzerine kurulu düşünceler olmaksızın sizlerle paylaşılmaktadır.

sizlerinde anlayacağı gibi emı şirketinden ayrılıp masrafları tamamıyla bize ait olan bu albümü ve video kliplerini şirketlerden bağımsız internet sitemizden yayınlamaktayız. bizim bu girişimimiz karşısında sizlerden tek beklentimiz konserlerimize olan katılımınızdır ki ancak bu şekilde müzik hayatımızı devam ettirebileceğiz. öte yandan sunu bunu ve karanlıkta isimli çalışmalarımızı yasalar gereği ancak ve ancak bizim sitemiz www.yakup-rock.com adresinden ücretsiz indirebilirsiniz. üzücü bir gerçekte olsa müzik piyasasının su anki kötü durumunun kökeni siz müzik dinleyicilerine dayanmaktadır. ancak ekonomisi zayıf ve çalkantılı bir ülkede müzik satın almak lüks/masraf olduğu için sizleride korsan ve ya bedava müzik tercih etmeniz konusunda hakli görmekteyiz. amacımız endüstrideki tersliklere ve eksikliklere rağmen sizlere müziklerimizi ulaştırabilmektir. türkiye’de ki rock müzik camiasına batı rock müziği bazında güncel bir albüm sunmaktayız, zevkle dinlemeniz dileğiyle..."

yakup

vokal - yakup trana
    gitar - ceki levıkatan
    bas - reha hendem
    davul - cagdas yapıcılar

http://www.yakup-rock.com
    (dice man, 02.05.2007 17:59 ~ 17:59)
  6. vokalistleri şu anda makina'da yeni albümlerini kendi sitelerinden ücretsiz yayınlanma kararları hakkında gayet mantıklı açıklamalar yapmakta. en azından bu isteklerini yerine getirip albümü indirmek gerek.

albüm şurada: http://www.yakup-rock.com/...

edit: bu dijital bir albümmüş. swf uzantılı yani (nasıl bir şeyse artık). sitede mp3 formatlı halleri de bulunmakta. sonra mesaj atmayın "lan bu ne" diye...
    (langstrand, 01.07.2007 04:04 ~ 18:25)
  7. makina'da duyurulan ve sitelerinde ücretsiz yayınlanan albümün bombası patlamıştır...
    (bkz: dijital albüm)
    kotalıya reva mı bu bilader?
    (steinmetz, 01.07.2007 04:44)
  8. allahım yarabbim, yakın geçmişte gördüğüm en kötü müziği yapıyor.

bir de müzik piyasasının sıkıntılarından dem vurarak yarım saat fakir edebiyatı çevrildi, "tepki olsun diye albümümüzü internet'ten yayınlıyoruz" dedi. şuna "bu albümün satmayacağını düşünüp böyle bir atraksiyona girdik" desene.

söylediğine sen inanıyor musun allah aşkına?
    (wondrous, 01.07.2007 17:23)
  9. sitelerine koydukları mp3'lerin taglarına* dikkat etseler, düzenleseler daha güzel olacak. hiç mi kullanmadınız yahu winamp falan, herkes uğraşıp düzeltmiyor işte, halbusi yapsalar her dinleyenin bilgisi last.fm'e falan gidecek oysa...
    (sycrone one, 01.07.2007 17:30 ~ 17:30)
  10. alıştım tarzına şarkıları bir harika.
    ''sen ısırmayı seven
    sen acıtmayı bilen
    sen gönül eğlendiren
    sen sokunca öldüren gülen çeken giden
    sen yok musun bulaştım sonunda
    sen yok musun alıştım tarzına
    sen dolaplar çeviren
    sevimli geçinen
    sen sorunca vermeyen
    tadınca isteyen yiyen içen çeken''
    (sengotra, 02.07.2007 13:57)
  11. solistinin yakup tranaolduğu grup.
    evet,aslına bakılırsa yakup bir tek kişi değil gruptur,yakup trana ise solistidir.
    yakup trana,üniversite yıllarında seattle'da kaan tangöze ile tanışmış ve oralarda bir grup kurmuştur.ses tarzı da kaan tangöze'yi çağrıştırır zaten.türkiye'ye döndüklerinde yolları ayrılmıştır bu iki güzel insanın ve kendi yollarını çizmiş,kendi gruplarını kurmuşlardır.
    yakup'un ilk albümü şunu bunu ismiyle çıkmıştır,fakat sevgili mp3 piyasamız sağolsun kıymeti bilinmemiş ve çok az insan tarafından dinlenilmiş bir albüm olmuştur.halbuki içinde birbirinden güzel şarkılar bulunmakta.daha sonra yakup trana,albümlerini hatta kaan ve batuhan ile birlikte çıkardıkları karanlıkta isimli single çalışmalarını da internet üzerinden,hiç bir ücret talep etmeden piyasaya sürmüştür.aslında en güzelini yapmıştır ve son albümü kaos da binlerce dinleyici tarafından henüz promosyonu bile yapılmadan indirilmiştir.son albümü gerçekten başarılı olmuştur zira.kendi imkanlarıyla kaydetmesine rağmen..
    bize bu şekil bir güzellik sunan sevgili müzisyen abilerimize ancak konserlerine giderek ve belli başlı şekilde destek olmaya çalışarak yardımcı olabiliriz.yoksa müzil piyasayı hepten indirilme ile kalır ve ölür...
    (angelic lover, 02.07.2007 15:50)
  12. http://www.youtube.com/watch?v=eh_v1ixgjbk

bilmece şarkısının klipleri bu linkte. şarkı muhteşem olmuştur. www.yakup-rock.com sitesinden bu şarkıyı indirip kayıt etmeden bilgisayarınızda dinleyebilirsiniz. ayrıca web sitelerinin tasarımı'da çok güzel olmuştur.
    (seanpenn, 08.07.2007 14:56)
  13. dumanla yaptıkları karanlıkta klibiyle ilk kez dinlediğim yeni rock müzik şarkıcısı. son zamanlarda dinlediğim en kötü şarkıydı. belki bu müzik türünü çok sevmediğimdendir diye düşündüm ama kiminle dinlesem çok kötü olması konusunda hemfikir olduk. son zamanlarda yaptığı son şarkıları da dinledim. gerçekten bana felaket geldi. internetten yayınlıyoruz albümü, çok tepkiliyiz imajları da, yaptıkları müziği başarısız bulduğumdan heralde, hiç inandırıcı gelmedi.

özetle, bana kötü gelen bu şarkılarından dolayı, gözümde zengin çocuk bir gün uyanır, "ben albüm yapıcam olm" der ve etrafında hiçbir arı bulunmadığından "yakup (bkz: ybsg)" dememiş, gibime gelen kötü sesli müzisyen.
    (genetic superior cell, 04.09.2007 00:35 ~ 00:36)
  14. (bkz: platonik)
    (hepberaber, 06.09.2007 15:09)
  15. cenk özakıncının platonik adlı muhteşem kısa filmini, imkansızı başararak, felaket bi hale getiren, hatta içine eden müzik topluluğu. bravo demek istiyorum...
    (barneystinson, 06.09.2007 15:41)
  16. son günlerin adam akıllı yeni çıkan isimlerinden. klibi de muhteşem olmuş. albümü almalı ve dinlemeli mutlaka.
    (nina, 14.09.2007 01:10)
  17. avrupa’nın yeni sesleri” kategorisinde türkiye’yi temsil edecek en başarılı ve yetenekli isim olarak seçilmiş grup.
    (eazy, 26.09.2007 14:48)
  18. avrupa'nın yeni sesleri ödülünü good charlotte çakması estonya'lı gubidik bir grup olan bedwetters'a kaptırmışlardır. hakikaten bu gubidik grup hakkında bir fikrim yoktu dün geceye kadar, tipleri görünce içten içe "lan lan yoksa?" şeklinde kendime sorular sorarken ödülü kazanmaları ve şarkıya başlamaları sonrası kendimi kaybetmişim. isimlerinde bile meymenet yok m.k. .

yakup'un yerinde olsam orada çıldırıp vip lounge'u basar dave grohl'ün sürekli konuştuğu o güzel bayanı alır kaçardım.

neyse oraya çıkmaları bile kendileri açısından iyidir sanıyorum.
    (sycrone one, 02.11.2007 10:01)
  19. jacob isminin islami versiyonudur.
    (ad hoc, 02.11.2007 10:22)
  20. (bkz: jacob)
    (celibon, 02.11.2007 10:26)
  21. 23 aralık pazar günü lokal anestezi sayesinde tanıdığım grup.konuşmaya başladıklarında tiksindiğim ama ilerleyen saatlerde ve şarkılarını dinledikçe hoşlaştığım grup,daha fazla alkol ve sigara tüketirse sesinin kıçına kaçabileceğini de düşünüyorum yakup trana için.
    bilmece şarkısına bayıldım gerçekten.

(bkz: bu sadece benim düşüncem)

(bkz: ben de alkol ve sigara tüketiyorum)

(bkz: bilinçli kullanıcı)
    (missi34, 24.12.2007 16:11)
  22. ikiye ayrılırlar. çağrılanlar ve çağrılmayanlar. çağrılmayanlardan biri bilbildiğimiz kadarıyla bu sözlükte yazardır. diğeri de o şiiri okuyan pek çok kişinin ruhunun bir köşesinde kendisiyle özleştirdiği ikincil benliktir. çok kişinin bir yerinde bir çağrılmamışlık "yanığı" vardır. işte o yanık, o şiiri okuyunca ortaya çıkar.

bilmeyenler hangi şiir diyorsa (bkz: edip cansever) (bkz: çağrılmayan yakup)
    (kaynak kişi, 04.01.2009 23:07)
  23. latin kökenlli dillerdeki versiyonu jacop'tur. ülkesine göre yakop, jakob ya da jekıp şeklinde telafuz edilir. onlarınki mütemadiyen çağrılıyor mu acaba?
    (kaynak kişi, 04.01.2009 23:10)
  24. taksim asmalı mescid civarında bir meyhane, takılanların yaş ortalmasının neredeyse 50 olması, e genel de herkesin rakıyı adabıyla içtiği, taksim de ağız tadıyla rakı içilecek nadir mekanlardan birisi.
    (salane, 05.07.2009 23:28)
  25. platonik aşk isimli şarkılarının videosuna tam not veriyorum.
    not: hayır, izleyeli çok oldu.
    (small, 08.08.2009 00:09)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil