|
|
- süper bir isyan
- sözleri sezen aksu ve meral okay'a ait olan bestesini fahir atakoğlu'nunyaptığı türkü.
şimdilerde cakkıdı kompile diye inleten sezen aksu'dan beklenmeyen bir güzelliktendir şarkı,gerçi bunda en çok fahir atakoğlu'nun payı var ama yine enstürmanlarla daha fazla harmanlansa salt kendisi üzerine kurulu bir film çıkarılabilir dediğim şarkı.insanın içini acıtır.
martılar havalandı çığlık çığlığa
bir ağıt yaktılar
küheylanımı üç beş kafir şafakta
yol ağzına attılar
hava ağır nemli, aylardan şubattı
simsiyah bir mermer misali
yüzün caddeye aktı
gece sağır, gece dilsiz
korkuya yattı
çifte pusu kuruldu
yetişin halim vuruldu
bir kahpe hançer
ucunda kanıyor gülüm
yaktılar halim'imi yaktılar ah
halim'imin seyrine baktılar ah
- ağıttır.
- sezen aksu'nun 1995 yapımı ışık doğudan yükselir adlı albümündeki;11.şarkıdır..albüm genel havası itibari ile oldukça ağır ve bir o kadar içtendir..fakat bu şarkıya gelindi mi,insan ayrı bir hüzünlenir ayrı bir dertlenir...
- abdi ipekçi'ye yazılmış şarkı.
şimdilerde ortalığı "çakkıdı", "komple" diye inleten sezen aksu aynı zamanda "ben sana küsüm aslında", "ciğerim yanar" diye de inletiyor.
bu şarkının olduğu albümde de "bana ne beni al onu alma" gibi bir şarkı da vardı.
sezen sürekli yas, sürekli ağıt, ya da sürekli hoppidi şarkı yapmıyor ne de olsa.
bu şarkıda en çok dikkat edilmedi gereken yer, "martılar havalandı" kısmında arkadan gelen martı sesleridir, şu dünyanın en özel enstrümanlarından biri çıkartır o sesi, onun adı "ney"dir.
|