belki ilginizi çeker
  1. · sözlüğün gerçek hayata yansımaları
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · disko kralı
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · colin kazım richards
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · israil ordusu
  9. · genç parti nin izmir den yüzde on yedi oy alması

yaktın beni donna lee  

1. her basçı gelişiminin bir döneminde bir yerlerden gazı alır ve charlie parker a ait olan jaco pastorius tarafından bas gitara uyarlanan donna lee'yi çalmaya kalkar.

lakin :

perdesiz bas gitarla çalmıştıur jaco ve o eşsiz tınıyı jaco gibi vermek imkansızdır.perdesizle çalınırsa bir nebze yaklaşılır.fakat o kadar zor pozisyonu hızlı temiz ve entonasyon sorunu olmadan perdesizle çalmak zor iştir.

perdeliyle çalarken de köprü manyetiği üzerinden öyle bir tuşe ile çalmak gerekir ki o o punch ton gelsin.

sol elin pozisyon zorluklarından dolayı yaşadığı krampları söylemiyorum bile.jacoda upuzun parmaklar ve allah vergisi bir güç olduğu kesin denilir bu girişimden sonra.

ama en son sözler şunlardır:

yaktın beni donna lee...

yaktın beni jaco...
    (jellyjam, 28.12.2006 19:01)
  2. jaco pastorius,donna lee'yi bas gitara uyarlamak için bir kaç yıl çalışmıştır. gerçi jaco'nun oturup da "çalıştığını" pek düşünmüyorum ama, zor olduğunu anlıyoruz. burda hem jaco'yu, hemi de charlie parker'ı öpmek ve tebrik etmek lazımdır.
    (bkz: toprağı bol olsun)
    (albiceleste, 16.01.2007 20:20 ~ 14.11.2009 00:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil