görseller
yakari 

belki ilginizi çeker
  1. · 80lerin sonunda 90ların başında çocuk olmak
  2. · çocukluk dönemi vazgeçilmezleri
  3. · çizgi film karakterine aşık olmak
  4. · haydi silver ileri
  5. · büyük kartal
  6. · apaçi müziği
  7. · sahibine göre kişnemeyen at
  8. · ismi hatırlanamayan çizgi filmler
  9. · 80 lerde çocuk olmak
  10. · ilke büyükduman
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · yasaklanması gereken şeyler
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · apertura 2009
  6. · boylumlama
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · dodurga
  9. · interview with the vampire

yakari  

1. tek kanallı televizyon yıllarında çocuklara ihtilalin soyut yüzünü göstermek , bir çeşit işkence yapmak amacıylan yayımlanmış çizgi dizi , ayriyeten şizofrenik yan etkileri olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
    (skuba, 25.05.2004 04:14)
  2. küçük bir kızılderilinin maceralarını anlatan çizgi film
    (pyrotechnician, 25.05.2004 10:13)
  3. ayrıca bu küçük kızıldereli'nin hatırladığım kadarıyla beyaz bir atı da vardı. kim bilir bu beyaz at neyin simgesi idi. o saf çocukluk yıllarımızda nasıl da hedef kitlesi haline gelmişiz meğer bilinçaltı emperyalist savaşların? hala kulaklarımda çınlayan ve çocuklar için ayrı güzellikler taşıyabilecek bir de melodisi vardı bunun.
    (fempusay, 18.01.2005 14:13)
  4. bir de kartal vardı ki "gagari gogari go" gibi bir şeyler söyler, yakari de hemen anlardı. utancimdan seyredemezdim böyle saçma bir çizgi filmi. (bkz: vahe kılıçarslan) (bkz: dekodizayn)
    (spartacus, 14.12.2005 07:06)
  5. nesil sayısı yükseldikçe hatırlanma ihtimali gittikçe düşen, eski bi çizgi film karakteri.
    (16v, 11.03.2006 23:36)
  6. atının kişnemesi halen kulaklarımda olan çizgi film; aeııhhhhyaeeeaaahhh gibiydi, irkilirdim hep. bunu bana unutturmayan o zamanki trt yetkililerine şükranlarımı sunarım; 80'lerde çocuk olanların sizlerden alacakları var. bir de pazar günleri sabah yayınladığınız keman seslerine karışmış klasik müzik vardı, nefret ettirdiniz çok sesli müziklerden, yurttan sesler korosu da cabası!
    (gülümsün, 11.03.2006 23:44)
  7. yakkariiiii şeklinde bir jenerik müziği olan çizgi film.
    ancak orada dikkat edilmesi gereken bir tavşan vardır ki, yakari onun kulaklarını gördüğünde peşi sıra gider.o tavşan da yakari'cazımı itin götüne sokar.
    (bkz: pazar konseri)
    (abozek, 05.06.2006 01:26)
  8. yakarinin bindiği ata oranı yaklaşık 1/1 dir.
    (skuba, 07.07.2006 04:36)
  9. dünyanın en yavaş çizgi filmidir,ben hala bu çizgi filmin bize ağır çekim olarak sunulduğu kanaatinde olsamda 80 ler döneminin unutulmayacak çizgi filmlerinin başında geliyor.
    (genius kusagami, 03.02.2007 17:21)
  10. atının ismi şimşek olan kızılderilidir.
    (genius kusagami, 03.02.2007 17:22)
  11. yakari biz küçükken bizim yaşımızda olan beyaz atı olan bir çizgi film kahramanıdır ben bu yakarinin tek bölüm olduğundan halen daha şüphe duymaktayım bir de unutulmaması gereken takribi"vasati"on dakikacık olan bu çizgi filmin başlangıç cingılı yani oo ooo yakariiii takribi üç buçuk dakika bitişi ise yie takribi üç buçuk dakikadır yani olayın geçtiği zaman yalnızca üç dakika kalmaktadır ki zaten az olan kanal ve çizgi film (o zamanlar ki)seçeneğimizde elimiz mahkum o üç dakikacığı bekleri dururduk
    (takashi, 26.02.2007 18:13)
  12. etraftaki envai çeşit hayvanlarını ne dediklerini anlar her şeyi şaşkınlığa verip tekrar yoluyla ne dediklerini bize anlatırdı.
    samurlar:hımınınmooınını homhımımımhnınh
    yakari:ne o samur kardeş!!! baraj mı yıkıldı?
    (bergerac, 11.05.2007 12:01)
  13. bunun da jeneriği, celementine gibi fransızcaydı.. ondan mı soğuduk bu çizgifilmlerden acaba?
    (nuage, 11.05.2007 12:35)
  14. her mahlukun kendine özgü bir konuşma şekli olmasına karşın -kartal: agogora magogora, tavşan: mıhıyhıyhıy- gerek bu mahlukatın kendi arasında, gerek yakari ile olan temaslarında en ufak iletişim problemi yaşanmazdı. onlar öyle kendileri çalıp kendileri söylerken fransız kalması da bize düşerdi. tek tabanca trt, saf ve masum çocukluk günleri, ekmek karnesi falan bunlar güzel şeyler tabi ama, flütle icra edilmiş oynak melodisi de olmasa tek kanal döneminde bile izlenecek nane değildi yemin ediyorum.
    (tembel, 29.02.2008 15:12)
  15. tek seven benim sanırım bu çizgi filmi.

yakaricim öyle börtü böcekle, bilumum mahlukatla konuşurdu ( hamamböceğiyle konuşmasını çok isterdim misal; göremedik ama içimizde kaldı) biz de izlerdik. atına binerdi falan saçları uçuşur misal , izlerdim ben de. asıl psikopat olan clementine di . imkanı yok manyaklıkta clementine le yarışamaz; şeytandı, cadıydı ne ararsan vardı be zavallı clementine de paso uğraşırdı onlarla. hatırladım da acıdım iyice .
    (eleanor, 29.02.2008 21:40)
  16. gençlik testi.

hani derler ya bir yaştan sonra herkes bir. komple yalan. 2 sözlük yazarı üzerinde test ettim bir kaç dakika önce. * *

dedim ki, buyrun size yakari introsu. bilmiyorsanız eğer bunu, çocukken izlememişseniz, ben sizin teyzenizim.

bilmiyiz dediler hep bir ağızdan. işte o an anladım ki, ben aslında çok yaşlanmışım. siz de bu testi uygulayın. moraliniz çöksün.
    (kitiara uth matar, 20.01.2009 02:47)
  17. ne idi o öyle
    jenerik müziği çizgi filmden daha uzundu.
    kurt, kurbağa, bitki, börtü böcek insan dışı tüm canlılarla dosttu..
    konu felan yoktu, kızırdelili bir kabilenin kırma şoparıydı,
    sevimli gelirdi bizlere, bembayaz atı güzeldi..

şimdilerde etrafımdaki çocuklara yakariyi biliyomusun diye sorduğumda yakari topmu diye cevap veriyorlar..
    hey be eskilerin yakarisi hala hafızamdasın..
    (nayganat noyan, 02.03.2009 17:22)
  18. tam olarak şöyleydi,

http://www.youtube.com/...
    (asymmetry, 15.10.2009 10:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil