-cem abi dışarda bilim kurgu çekiyorlarmış sen napacaksın?
-bilim burgu!
-vahşi batı filmlerine ne diyorsun?
-yahşi batı!
-fantastik filmler de revaçta?
-pat! lastik film!
-post apolakiptik?
-pes katalitik!
-savaş filmi?
-seviş hilmi!
demem o ki cem abi, yeter artık olanı çarpıtacağına [kesin sonu -si ya da -izm le biten bir adı vardır bunun] özgün bir şeyler yap. varsın hokkabaz olsun kimseler gitmesin ama aş artık şu olanla dalga geçme ekolünü.
isim itibari ile itici ve basit görünse bile yine de cem yılmaz'ın espirileri ile hepimizi gülmekten geçirteceği film olacaktır. çekimleri bitse de gidip izlesek diye insanı sabırsızlandırıyor.
ömer faruk sorak ın batırdığını düşündüğüm arogdan sonra ümitsiz bekleyiş içinde olduğumu söyleyemeliyim. arog güzeldi ama sinema filmi olmamıştı, inşallah bunda aynı hataları yapmazlar.
edit: ulen ardarda eklenmiş skeçlerden oluşan arog filmini eleştirdik diye yaptığınız muameleye bak. cem yılmaz ya kimse eleştiremez, o herşeyin en güzelini yapar. mesele çamur atma değil, neyi iyi yapmışsa iyi deriz, kötü olana da kötü deriz ki bi faydası olsun.
set fotolarının sabahtan gece yarısına kadar tüm haber bültenlerinde arka plana grup vitamin'den törkiş kovboylar vb. komiklikli şakalı müzikler koyarak defalarca ve bıktıracak uzunlukta yayınlandığı film. sempatik türk uzayda, sempatik türk tarih öncesinde serisinden sonra arif'ten kurtulsak da yaban diyarda garip gezen sempatik türk'e gülmeye devam edeceğiz anlaşılan. turist ömer de komikti. yahşi batı da şüphesiz komik olacak. ama recep ivedik'ten sahneler halen aklıma gelip beni güldürürken gora ve arog'un pek hareket yaratmaması sadece benim odunluğumla alakalı değil diye bir şeyler düşünüyorum kendi çapımda. ülkedeki bir numaralı komedyen olması ayrı mesele. usta, üstad vs diye götünü kaldırıyorlar cem yılmaz'ın, ben bir başyapıt veya zengin bir filmografi görmüyorum bu ünvanları hak etmesini sağlayacak. maksat reklam olsun, yapımcılar para kazansın.
tahminim yine güzel olacaktır, yine güldürecektir. eğer filme altımıza sıçalım diye gitmezseniz siz de gülersiniz diye tahmin ediyorum. ya da yarısında çıkacaklar varsa onlar da hiç gitmesin yarısında da çıkmaya tenezzül etmesin. umarız güzel olur, öncekilerden daha güzel bir film olur.
şu anda adını hatırlayamadığım bir gazetede okuduğum haberden hatırladığım kadarıyla hikaye itibariyle bir "il buono, il brutto, il cattivo" parodisi olacak film.