belki ilginizi çeker
  1. · her beğenmediğini it diye yaftalayan insan
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · author
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · i am not a girl not yet a woman
  9. · 2 zamanlı motor

yaftalama hastalığı  

1. öyle bir hastalıktır ki bu domuz gribinden kuş gribinden daha çok, daha hızlı nüfus eder vücuda ve topluma. mesela ne zaman bu ülkede bir konu ciddi şekilde tartışılmaya başlansa hemen iki tarafın kılıçları çekilir.sonra hemen popüler bir kaç sözcük etrafında (bu sözcükler içini bir güzel doldurarak) karşı tarafın düşünceleri ve düşünenleri idam ettirilir beyinlerde..sonra hemen alevli tartışmalar,yükselen tansiyon,ağır hakaretler ..ve bütün enerji, sonu aslında başından belli olan garip tartışmaların içine akar..sonra "olum bu tartışmaları bizi dış güçler yaptırıyor" diyenler vardır tabi..nese..

ne zaman bu garip hastalıktan kurtulur birbirimizin kusurlarını düşüncelere veya başka şeylere itham etmez ya da genelleme yapmaz, " başörtülü hırsız bankayı soydu" felan gibi nereye vurgu yaptığı belli olmayan garip cümleler kullanmayız bilmiyorum ama..sorunun onda bunda değil ilk önce kendimizde aramak mecburiyetinde olduğumuz apaçık ortada.daha ailemizden herhangi birinin ya da yakınımızın farklı düşünmesine katlanamıyorsak ve ona karşı hala tahammülsüzlüğüz ve baskıcı tutumuz devam ediyorsa ,bilmem nerenin totaliter rejimini eleştirmeye ya da düşünce özgürlüğünü savunmaya ne kadar hakkımız var.. kendi hayat tarzımızı korumaya çalışırken başkalarının üstüne baskıcı tutum sergilemeye hakkımızın olmadığı gibi bu durumda buna da hakkımız yok..durup dinleyelim..düşünce özgürlüğünü savunurken bütün aykırı düşüncelerinin özgürlüğünü de savunmanın bi zararı yok..

(bkz: bi düşün lan)
    (bkz: bu da mı gol değil be)
    (endefinononebonjorno, 10.09.2009 03:14 ~ 16:52)
  2. zihin tembelliği ve tecessüs eksikliğinin mukadder sonudur..
    (raem, 10.09.2009 03:39)
  3. aşağıda dizilmiş çok da yabancı olmadığımız cümlelerde mevcut hastalıktır.

-kürtse dtp'lidir, dtp'liyse pkk'lı.
    -ne mutlu türküm diyene! dedi bu sözü kullandıysa kesin bana laf sokuyor.
    -başörtüsü var;öyleyse şeriatçi, yobaz, örümcek kafalı.
    -karl marks dedi, bak şu allahsıza!
    -mhp'ye sempatisi varmış, kesin faşist.
    -edip akbayram'ı seviyorsa solcudur abi.
    -nazım'ı seven devrimci, fazılı seven islamcı
    -...
    -..

dur bir! bu kadar hızlı gitme be dostum.ah bir de niyet okumayı durdurabilsek de, konuşarak anlaşsak. konuşarak anlaşmaya müsaade edicek saygıya sahip olsak. aaah ah!bir gün bir başarsak...
    (bkz: güzel günler göreceğiz çocuklar)

ekleme: bakınız edip akbayram'ın şarkısından. o zaman solcuyum.
    (identity, 10.09.2009 03:48 ~ 31.10.2009 21:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil