yabancı turist zannedilmek   

adana çık aradan

1. genellikle yalandır ve insanlar arasında karizma yapmak için söylenir şöyleki:

-osman geçen sultanahmetteyiz
    +boşver sultanı ahmedi garıya bak olum..
    -hay sikiyim sultanahmette şey sandılar off ya amına koyayım osman
    +bu garı ne zikilir lan off..
    (leo, 11.07.2006 03:12)

2. her türkün başına gelebilecek bir durumdur.şöyle ki örneklendirmek gerekirse bir keresinde barmenden alkol istemem sonucu wasser,wasser (bkz: su) demesi sonucu gülmüştüm ve abi alkol yok mu dememle adam şoke olmuştu.komik yanı ise benim acayip derecede yanık bir esmer tene sahip olmamdı.
    (bkz: tatil köyü)
    (bkz: hepsi gerçek)
    (orcus, 18.01.2007 15:09 ~ 15:12)
  3. sarı saça, mavi gözlere ve beyaz tene sahip her kişinin başına gelebilecek bir hadisedir. hele ki turistik bir mekanda gündüz vakti elinizde bira kutusu ile geziliyorsa "hello my friend" diye seslenenlere "ben türküm bilader" demekten gına gelir.
    (devil, 18.03.2007 15:54)
  4. sultanahmetten eminönüne doğru ara sokaklardan doğru yürünmektedir, kafada yuvarlak şapka, biraz spor giyinmiş geziyorum, yanımda da bir arkadaşım var ve hazırlık okuduğumuz zamanlardayız, ingilizce alıştırması yapıyoruz kendimizce.konuşup giderken bir satıcı laf atar ve olay başlar;

-hey hhey, hello

+yes(içimden geldi)

-(elindekileri göstererek) 30 yuro 30

+abi kaç lira ediyo o

-vay kardeşim 10 ytl

+abi valla 8 ytl bozuk var

-canın sağolsun be kardeşim
    (the13thwarrior, 26.08.2007 14:43)
  5. turiste benzeyen bir yanınız yoksa garip olaydır. güneydoğu anadolu bölgesine geziye gittiğim zaman yaşamıştım. beş altı tane çocuk yolun karşı tarafından "hello! heellooooo!" diyerek bize doğru koşmaya başlamıştı. ilk önce neye uğradığımızı şaşırdık. etrafta turist göremeyince de "yok biz türküz yavrum" deyip çocukların oradan boynu bükük bir şekilde ayrılmasını izledik.
    (sphinks, 26.08.2007 15:19)
  6. kimileri için övünç kaynağı
    (bkz: tiki gençlik)
    (eoron, 26.08.2007 15:29)
  7. gecen gun bir dükkanda kuveytliye benzetilmemdir. hayır ben hep esmerliğimi meksika-brezilya havasında sanırdım, ama gel gör ki kuveyt- arabistan civarında takılıyormuşum.
    (choochoo, 26.08.2007 16:09 ~ 16:09)
  8. özellikle beyazıt sultanahmet dolaylarında böyle bir olayla karşılaşılması kuvvetle muhtemel.bir de dükkan sahiplerinin ya da garsonların hangisi tutarsa mantığıyla turist zannettiği kişiye beş altı dilde seslenmesi de komiktir ayrıca.

(bkz: tecrübeyle sabittir)
    (mytilusedulis, 26.08.2007 16:13)
  9. turistik yerlerde olası durum. heralde o kadar fazla turist oluyor ki esnafın da kafası karışıyor. antalyada dondurmacıya gittiğimde hangisini alacağıma karar vermeye çalışırken dondurmacı abimiz hello dedi, bende bakıp gülümsedim şu vanilyalı mı dedim. aaa türkmüş dedi daha bi sevecen verdi dondurmayı.
    (cilekprenses, 26.08.2007 16:22)
  10. tipim icabı tatil yörelerimizde sık sık başıma gelen hadisedir.olayı savuşturmak için bakkaldan alınan hürriyet gazetesi göstere göstere gezilir.buna rağmen elimdeki gazeteyi görmeyip hello hello diye çığırtkanlık yapan esnaf parçalarına'' hürriyet gazetesi gezdiriyoruz yanımızda yine mi hello ?'' şeklinde ince ayarlar da verilir.
    (denizbalinası, 22.08.2008 05:50)
  11. (bkz: hayata dair iç burkan detaylar/@1663937)
    (alik, 22.08.2008 05:53 ~ 05:53)