erdal özyağcılar, arif ekin, sumru yavrucuk, nehir erdoğan, akademi türkiye'den özgür'ün ve de zeki alasya'nın başrollerinde oynadığı kanal d dizisi.
ulan yarın da dif sınavı var ama * olsun bu dizi izlenir dedirten dizi.
antepli kaçak türk kızı ile yunan balıkçı niko'nun komik hikayesini içermesi her bölümde böle olacaksa, artık cuma akşamları the oc öncesi de izlenecek dizim var dedirtti bana.
gökhan kırdarın yerine sevemem tadında müzikleri için bile izlenebilecek, erdal özyağcıların baklava yaparken göbek atmasıyla yerlere yatıran, ama kanal dnin geçmişte adı aşk olsun gibi dizileri gösterimden kaldırdığını düşünrsek muhtemelen çok reyting almadığı için gösterimden kaldırılacak dizi.
daha önce okul filmi ve sır dosyası*** dizisinden bilinen taylan biraderlerin yönetmeni olduğu dizi. onları korku ve gizemli konular dışında bir yapımda görmek ilginç oluyor.
biraz baktım ve çocuk zaman zaman rumlar gibi konuşuyor (bilindik konuşma tarzı tüm rumlar böyle mi türkçe konuşur o da tartışılır bir konudur) zaman zaman türk gibi anlam veremedim hiç.
gökhan kırdarın en güzel parçalarından birinin yer aldığı dizi..
(bkz: üstüme basıp geçme)
bıraksanda elimi
sevgin bana yeter
susarım öpüşüne
avunurda söyleyemem
belki yalandır oyundur
derim ya, yine de korku basar
yazık ki ağır ağır
çökmüş yüreğime
nefret değil mi bu
yalan sevişmeler
sen değilsin sanki yarısı yatağımın
üşürüm sarılsam bile
isyanım yanışıma ölüm bile
susuyor
ardına dönüp giden sen misin
a kadın
gururum yere düşer
yeter ki bak yüzüme
üstüme basıp geçme
yar
ikinci baharın modifiye edilmiş hali.bakmışlar eskiye demişler ki aha bi tane yabancı çocuk olsun bunlan kızı aşk birleştirsin bi de geleneksel yemek sektörüne çalışan sempatik bir baba olsun neşeli diyaloglar falan.yarı uykulu halimle bile izlemek istemiyorum yok ben bu dolmayı yemem.
jenerik müziğinin iki versiyonunu da -biri keman mix, diğeri başka bi "mix"- adları hırt olsa da dinlemekten alıkoyamıyorum kendimi. zaten isimden; yankı uyandırmayacak, yarım sezonda rafa kaldırılacak bir yapım olmadığı sezilebilirdi ki, osman yağmurdereli patlattı yine demek ki diziyi. ne ballı adam len bu adam, kıskanıyorum tontonu.
yarıda bırakılmış, acısı içimde bir dizi olarak (bkz: cesur kuşku)
yunanistan'da mega kanalında yayınlanan ve de reyting rekorları kırdığını gözlerimle gördüğüm, gündüz programlarının da konuşulan dizisi.
ayrıca yunanlara da türkçe öğretmesi cabası *
b:- ee.. damadımız ne iş yapıy.. hmm.. yau hanım. bu damat bana yabancı gelmedi..
a: - ay ayol ablam hüsniye 'nin fikri bu !
b: - nea ?!
k: - fikri, dur! biz kardeşiz, evlenemeyiz !
d: - olmaz, verdin bi kere.
b: - n'oluyo lan ?!
a: - ay ben böylesini seda sayan'da görmüştüğğm, enfes ilişki diyolardığğğı.. boyu devrilesiceler, bunun neeresi enfeeğğğs ! böhühüüğğğ !
b: - merve, açıklama istiyorum ulan !
k: - gençlik ateşi !
d: - valide doru sölüyo ama, enfesti.. muamelesi iyi bunun.
kaliteli oyuncu kadrosu için seyredilen ama artık kabak tadı veren dizi. nikonun hafıza kaybından sonra nazlı da kör olursa diziyi uzatmaya yönelik tüm krediler kullanılmış olacak.
genel olay örgüzünden ziyade hem ana hem de ara karakterlerin ilişkileriyle ayakta duran dizi. taylan kardeşlerin detaylara, diyaloglara verdiği önem kahkaha krizlerine sebebiyet vermekte. uzun soluklu olması ve kendini yenilemesi temennimdir.
üç sezendur nehir erdoğan'ın hala konuşmayı öğrenemediği dizi. uzun cümleler kurarken takılıp kalıyor, ses tonu değişiyor. o kadar usta oyuncuların yanına salatalık koysaydın şimdiye cacık olmuştu çoktan.