yaban tv   

adana çık aradan

1. tematik yayın yapacak olan yaban tv'de, avcılık, balıkçılık, su altı sporları, doğa sporları, yaban yaşamı ve arazi araçları ile ilgili programlar, belgeseller ve söyleşiler yer alacak.

av ve keşif gezilerinden özel görüntüler ve yeniliklerin de yer alacağı yaban tv, kısa sürede bu alanlara ilgi duyan izleyicilerin buluşma adresi olmayı hedefliyor.

uydu : türksat 2a
    frekans : 12652.0 mhz
    polarisation : vertical-(dikey)
    symbol rate : 3900ksym/sec
    fec : 5/6

kaynak : http://www.hypertv.web.tr

dipnot : izleyecek birşey bulamadığınız zamanlar için ideal..
    (headbangbro, 04.02.2007 12:45 ~ 12:45)
  2. habertürk bünyesinde, iki masa ve bir kurgu odasından oluşan, tematik yayın yapan kanal.
    (cactus, 01.10.2007 21:54)
  3. en kısa zamanda kapanması gereken, kapanması için ne gerekiyorsa yapılması gereken lüzumsuz ve etik dışı kanaldır. balıkçılık ve kuş avcılığı gibi alanlar bir yana, düzenli olarak seyrettiğim günlerde her defasında fil ve kazakistan'da türü çoktan tehlikeye girmiş yaban koyunu gibi öldürülmemesi gereken türlerin katledildiğine şahit oldum, oluyorum, oluyoruz.

her şey bir yana, sanki tüm avcılar anlaşmış gibi, sanki "avcılık" buymuş gibi avlanan hayvanın başına geçip poz verme ve hatta ölmüş hayvanınbaşına geçip "hastalıklı" bulduğum bir şekilde tüylerini, kürkünü veya kafasını okşayan insanlar görüyorum, midem bulanıyor, insanlık nasıl buralara geldi kafam karışıyor.

bu kanaldan öğrendiğim tek şey, avcılığın bir gereksinimden çok, bir spor dalına dönüşmesi insanlığın "fazla" kapitalini, fazlasiyle fiktif bir "zevk" uğruna nasıl harcadığını, avcılık gibi primitif fonksiyona sahip bir olguya "incelik" atfederek bir zevk alanına dönüştürerek ciddi bütçe ayırdığını kavramak oldu.

18 yaş altına uyarı babında hiç bir uyarının yapılmadığı bu kanalı, bir adet televizyona sahip herkes, çoluk çocuk izleyebiliyor. en kısa zamanda önlem alınması gerektiğine inanıyorum.
    (neathien, 21.12.2007 00:03)
  4. ticaretteki arz-talep eğrisinin verilerinden kaynaklı olarak yayınına devam eden kanaldır. eleştirilebilir yönleri ciddi bir miktardadır.

lakin bir düşünmek gerekir;

- televizyonlarda birbirini sokak ortasında beceren popçu takımı kadar zararlıdır genç beyinler için.

- efemine görünümlerin cirit attığı bir sihirli kutudan çıkan bir yayındır av görüntüleri.

- lig tv'de 40.000 kişinin ana-avrat düz gittiği bir hakemi izleyen çocukları ne kadar daha olumsuz etkileyebilir?

- sabah programlarında ben allah'ım yemediyseniz peygamber de olabilirim diyen bir gerzekten daha mı zararlıdır toplum için?

- biz mehmet ali erbilin donları fora ettiğini görmüş bir milletiz. daha fazla ne görebiliriz ki bu televizyonların ekranında?

yanlış anlaşılma olmasın, hayvanları zaruri ihtiyacı gidermek dışında avlayanlara hele de bunu zafer olarak algılayıp poster pozu vermelerine karşıyız elbette. ama daha akşam yedim tavuk etini ve nasıl avlandığı hakkında hiçbir bilgim yok! ben araştıramıyorum her yediğimin kaynağını...
    (kara hilal, 21.12.2007 00:15 ~ 00:20)
  5. keşke her kanal bu kanal kadar doğal hayatın korunması,çevre kirliliği,kanuna uygun hareket etme propagandası yapsa dedirten ironilerle dolu ülkemin bir diğer örneği.ayrıca balık avına olan merakımı zaman zaman tatmin eden programlara imza atmaktadırlar ve ben katil değilim sadece balık avlıyorum,deniz çocuğuyum,böyle yetiştim...
    (cormanthor, 07.01.2008 12:38)
  6. insanların, rehberler, arazi araçlar, telsizler ve benzeri unsurlarla bir hayvanın yerinin tespit edilmesi, dürbünlü silahla yapılan atış sonucu kaçma ihtimali bulunmayan fil, bizon, koyun, keçi gibi hayvanları öldürmelerinin avcılık olarak adlandırıldığı tuhaf yayınlarla hastalıklı ( boynuzlarla rekor gösterileri yapmaları ) gösteriler sunanların kanalı.

tabi insanların orantılı güç kullanarak makul ölçülerdeveyasak olmayan hayvanları "delikanlı" gibi avlamalarındabi beis yoktur ama sırf bir rekor uğruna güzelliklerin katledilmesi insanlık dışı bir olaydır.
    (incebelii, 02.05.2008 14:54)
  7. sürekli olarak izlediğim iki tv kanalından biri.

belki de, beni de görmüşsünüzdür bu kanalda. kim bilir... tavşan bilir!

(bkz: avcılık)
    (lenineli, 02.05.2008 15:37)