ya sigara ya ben 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. sigara içmeyen ve nefret eden sevgilinin söyleyeceği gayet eblek seçim cümlesi. seni seçsem sigara tadını vermeyeceksin, sigarayı seçsem sen bir daha vermeyeceksin. ne bok yesem de bu işin içinden çıksam cevabı verilmesi olağan soru. en iyisi sevgiliyi sigaraya başlatmaktır.
    (syntaxerror, 12.05.2008 15:31)

2. (bkz: sen)
    (karpuzsever, 12.05.2008 15:58)
  3. oldukça keskin ve bu yüzden de muhatabını her zaman yanlış seçime sürükleyen cümledir.
    (memento, 12.05.2008 16:36)
  4. muhtemelen sigara içtiğini göre göre ilişkiye başlamış sigara içmeyen sevgilinin ilişkinin ilerleyen zamanlarında sarfettiği ya da sarfedeceği sözler.

cevabı çoğunlukla "tabi ki sen" olsa da iş uygulamaya gelince yan çizmeler başlar. "senin için her şeyi yaparım" diyen sevgiliye "benim için bir şey yap" dediğinizde o sözlerin anlık hislerle söylendiğini anlayıp hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmazdır. (bkz: aynası iştir kişinin lafa bakılmaz)
    (buz dağının görünmeyen yüzü, 12.05.2008 17:15)
  5. (bkz: bi siktir git)
    (breaks, 12.05.2008 17:23)
  6. ya içki ya ben şeklinde versiyonlarının da mevcut olduğu göz önüne alınırsa, içki sigara ve sevgili üçgeninin asla aynı düzlemde olamayacağının göstergesi olan ve içki içerken sigarasını üfleyip de sevgiliyle sonsuz bir muhabbete varılamayacağının ispatı olan söz öbeği.

(bkz: ya beşiktaş ya ben)
    (bkz: ya arkadaşların ya ben)
    (bkz: ya benimsin ya toprağın)
    (bkz: ya allahım ya niye ben)
    (syntaxerror, 12.05.2008 17:29 ~ 17:30)
  7. ya sigara ya özgürlüğünü kısıtlayan ben cümlesiyle aynı orantıdaki söz öbeği. tabiki sigara en azından o benim en haz aldığım şeyden beni mahrum etmeye çalışmayacak.hatta bana ayrı bir haz vercek,yemekden sonra bana bıdı bıdı yapmak yerine beni rahatlatmaya çalışcak, beni sinirlendirmek yerine benim sakinleşmemi sağlıycak.tamam belki fiziksel zararları senden daha fazla olcak ama özgürlüğüm bende kalcak en azından..o yüzden tabiki sigara denmesini gerektiren söz öbeğidir.
    (noomeckriel, 12.05.2008 17:36 ~ 17:38)
  8. an itibariyle sevgilinin seçilmesiyle sigaranın bırakılması sonucunu doğurmuş seçim.

(bkz: abi napiim deli gibi rahatsız oluyodu)
    (bkz: hem sigara sağlığa zararlı)
    (bkz: yok lan yok valla canım istemiyo)
    (syntaxerror, 14.05.2008 21:58)
  9. dakika ve skor bildirdiğimizde, elimizde patlamış seçimdir. iki gün kalemleri kemirdikten sonra dün gece atılan bir ufak rakının ardından gelen cila birası sırasında yeter ulan denilerek yakılmış ve akabinde filtresinden çekile çekile, içilmiştir. velhasıl sevdicek hala gözümüzün bebeği, kuzumuzun kınasıdır.

(bkz: ispiyonlayanı oyarım)
    (bkz: ispiyoncuların dikkat etmesi gerekenler)
    (bkz: syntaxerror ankaradan bildirdi)
    (syntaxerror, 16.05.2008 08:53)
  10. hayatın hiçbir döneminde "ya o ya ben" dememek gerekir. o, bir arkadaş ta olabilir bir eşya da. karşısındakini böylesi bir seçime zorlayan insan zaten bazı şeyleri aşamamış insandır ve o seçimin sonunda her daim kaybeden insandır. ayrıca hem sigara hem sen de pekala geçerli bir cümledir ki ben sigara kullanmayan bir insan olarak bunu burdan haykırıyorum. hayatımızdaki insanları oldukları gibi kabul edelim zaten asıl marifet nefret edilen şeylerin onda güzel durmasını görebilmektir.
    (mercimeğebenzeyenbitki, 16.05.2008 09:13)
  11. doğacak bir bebeğin,doktoru aracılığıyla sigara içen anne ve/veya babasına verdiği ultimatom..genelde başarıyla sonuçlanır..
    (mnemosyne, 16.05.2008 09:18)
  12. ya alışveriş ya ben diye karşı atağa geçmenin savuşturmak için yeterli olacağı soru. anında vazgeçecektir. hoş böyle bir soruyu soruyorsa o kızdan zaten vazgeçilmelidir en baştan, o da ayrı mesele
    (estarabim, 16.05.2008 10:00)
  13. ilişki başladığında sigara içmeyen kişiler olan taraflardan birinin yavaştan sigaraya başlaması sonucu söylendiğinde gayet mantıklı olan cümledir. nitekim 3 senelik birliktelikten sonra sevgilinin ağzı artık sigara kokuyodur. o güzelim dudakları öperken içinden iğrenç bir koku ağzımıza girmektedir. ve sakız çiğnemekle yada diş fırçalamakla geçmiyodur çünkü taa ciğerlerden gelmektedir... üstelik her seferinde "içme yoksa sonumuz kötü olacak" denmesine rağmen sevgili "istediğim zaman bırakırım ben bağımlı değilim ki" demiştir ancak artık çok geçtir...
    ...ve ilişki biter...
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 16.05.2008 10:39)
  14. sevgilinin dudağıyla değil tamamıyla aşk yaşayanlar için gündeme gelmeyecek sorudur.
    (estarabim, 16.05.2008 10:42)
  15. sigarayla değil sevgiliyle aşk yaşayanlar için cevabı çok basit olan sorudur...
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 16.05.2008 10:48)
  16. sigara içmeme rağmen kimi sabah kendi dudaklarımdan bile tiksinmeme sebebiyet verdiği için sevgilinin sormasını sapına kadar haklı bulduğum sorudur. "bu kişi zaten bunu soruyorsa hemen ayrılınmalıdır" şeklindeki algılara rağmen ısrarla benim iyiliğimi düşündüğüne emin olduğum, sigara içtikten sonra öpüşsek de bundan hiç iğrenmediğini bildiğim, lakin sigara kokan leş gibi bir ağızla onu öptüğüm için içten içe üzüldüğüm bir sevgili uğruna da bırakmayı başaracağım bir saçmalıktır sigara.
    (syntaxerror, 16.05.2008 10:50 ~ 12:05)
  17. hadi şimdilik bıraktım diyelim.ama sen gidince daha pis başlayacağım , daha çok içeceğim akabininde de maddi olarak batacağım.belki farkında değillerdir ama sevgiliniz ve sigaranız hayatınızdaki şu malum elma'nın iki yarısıdır, belki!
    (ruhani oyun havaları, 16.05.2008 11:04)
  18. sevgilimin sigara içmeyen bana söylediği daha doğrusu ima ettiği hede...
    söyle gelişti olay:

konu nerden gelmişse oralara kadar amerikan filmlerinde sigara içmenin çekici gösterilmesini konuşup gülüşürken ben sigara içen kadın oyuncu taklidi yapınca
    - bu şekilde hiç şansın yoktu açıkçası diye bir tepki aldım
    + nasıl yani?
    - sigara içiyor olsan manasında
    + sigara içmiyor oluşum bir artıydı yani biz beraber olmadan önce beni değerlendirirken
    - hala da öyle
    + nasıl yani
    - bildiğin
    + yani sigaraya başlasam?
    - ama başlamayacaksın...
    + diyelim ki çok kötü bir dönem geçirdim ve o sırada içmeye başladım
    - o zaman bırakmana yardım ederim
    + ya bırakamazsam
    - zorla söyletecek misin
    + bence söyleme
    - sormasan?
    + soruyorum!!!!
    - o zaman ilişkimizi gözden geçirmem gerekirdi sen benim bu kadar nefret ettiğim birşeyi içmekte ısrar ediyorsan haklı olurdum
    + ama ama ama (ağlamaklı yüz)

(bkz: gıcık)
    (bkz: aşkın gözü kör diyenin yerden göğe kadar hakkı var)
    (medium, 16.05.2008 11:05)
  19. ciddi bir ilişki (bkz: evlilik) düşünenler için önemli olan sorudur... şöyleki;
    (bkz: hamileyken sigara içmek)
    hatta bu soru şu şekilde de geliştirilebilir,
    ya sigara ya da ben ve çocuğumuz
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 16.05.2008 11:13 ~ 11:14)
  20. iki aforizmayla bitirilecek sorudur;

1-) benim en iyi dostum içkim sigaram
    2-) benim için yanıp kül olan başka ne var ki?
    (burju, 16.05.2008 11:32)
  21. sigarasına karıştığı için sevgilisini siktiredebilecek kişilerin, sigara içtikleri için siktiredilmeleri halinde kabahati hala daha sigarada değil sevgilide arayacakarı durumdur.
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 16.05.2008 11:50)
  22. +irfan ya sigara ya ben!
    +off aylin ya sus da bi sigara ver
    (kukumavkuşu, 16.05.2008 17:25 ~ 17:25)
  23. genelde sigaranın seçildiğine şahit olunan ikilem...
    (demouser, 17.05.2008 01:19)
  24. bir sevgilinin diğerine söyleyebileceği en itici cümledir.tamam iyiliğimi düşünüyorsun da,benim yaşım başım malum,aklım eriyor,bi karışma be insan!!yahu senin söylemenle sigarayı bırakacak olsaydım bu yaşa kadar,annem var babam var kardeşim var,kankam vs vs var,onların da bir demesiyle bırakırdım zaten,eğer iş sevdiğin bir insanın sana sigarayı bırakman uğruna diretmesiyle çözülecek olsaydı.hele de sabahları hadi şimdi sigara içme,daha yeni kalktın öğleye doğru içersin demen yok mu,çıldırtıyor beni.biyolojik saatime de el attın.hem ne alaka sabahla,öğlenle.sabah sigaramı içmeden ayılamıyorum ki ben yaa...sigara içmeyen insan bilmez tabi,içki ortamında muhabbet de varsa,sigaralar uç uca eklenir,muhabbetin en koyu,içkinin en keyifli olduğu gecenin ortalarında.2 sigarayı uç uca yaktığımda üçüncüyü yaktırmıyor,paketi eline alıp saklamaya çalışıyorsun ya..."hadi biraz nefes al,sonra içersin"diye.bir insanın yapabileceği en uyuz harekettir herhalde dünya üzerinde.
    yahu tamam iyiniyetine hakikaten laf ettiğimiz yok,sigaranın zararları konusunda haklısın da.ama yaptığın şeylerin benim sigarayı bırakmamı teşvik edici hiç bir unsuru yok,daha çok deli ediyorsun beni.

(bkz: ne doluymuşum da haberim yokmuş demek)
    (sakıncalı piyade, 17.05.2008 02:05 ~ 18.05.2008 14:53)
  25. (bkz: ekmek şarap sen ve ben)
    unutmadan
    (bkz: bir de sabahın dördü)
    (itirazım var sayın yönetici, 19.05.2008 00:14)
 sayfa  / 2