ya karabağ ya ölüm 

adana çık aradan

1. (bkz: ya istiklal ya ölüm)
    (azureel, 02.12.2007 22:41)
  2. hocalı katliamı sonrasında bu eser yazılmıştır. sözlerinden faşizan anlam çıkartabilecek kadar bu konuda bilgili insanların 90'ların başındaki azerbaycan- ermenistan savaşını araştırmalarını öneririm. klavye başında oturup, sallamak, otu boku faşişt, faşizan öğe olarak algılamak ile eleştiri yapılmıyor.

ekleme: sözlerini dinledikten sonra "hadi katliam yapalım" gibi bir sonuç çıkmıyor, bir şarkıdan bu kadar rahatsız olmamak gerek.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.12.2007 23:12 ~ 23:19)
  3. " genç,ihtiyar,kadın,kız demeden kıyılmakta
    kolları kesilmekte, gözleri oyulmakta
    dalga-dalga semaya feryatlar yayılmakta
    bir şehidin mezarı bir taneden çok artık "

sözde faşizanca ilan edilmiş parçanın sözlerinden bir kesit de ben yapıştırayım. şimdi sormak gerek, ermeni askerleri veya ermeni gerillaları mı daha faşizan yoksa bu şarkıyı söyleyenler mi? konuyu hemen ozan arif gibi türk milliyetçiliğine zarar vermiş birisi üstüne getirip, bunun üstünden siyaset yapmamak gerek. eğer bir eleştiri yapılacaksa bu orada yapılan vahşet ve katliamlara olmalı, şarkıya değil.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.12.2007 23:25 ~ 23:33)
  4. konuyu ozan arif üstüne getirip, ondan sonra zeytinyağı- su ilişkisi oynamamak gerek. eğer ozan arif'e varsa tepkin yer burası olmamalı, ozan arif başlığına gidersin eleştirini yaparsın. burası rahmetli cem karaca'nın da başlığı değil. haa ben hocalı katliamından': *sonra konuyu kıvırmaya çalışan birisini görürsem, bu işin içinde art niyet ararım, peşini bırakmam.

şimdi lafın kime olduğu belli, saçmalıklarınızdan bıktım artık. eleştiri yapacağız diye tüm başlıkların içine ediliyor. kulaktan dolma bilgiler veya " bir şairi eleştireceğim " derken, bu yapılmamalı. kod adı bahtiyar'da hiç ahmet kaya'yı eleştirdiğimi gördün mü? bu arada edit ahlakı diye de bir şey var hatırlayım ki , düzeltme ve silme gibi işlemleri aklından geçirenler olmasın.

ekleme: (bkz: tartışmanın sidik yarışına döndüğü an)
    (dünyayı kurtaran adam, 02.12.2007 23:41 ~ 23:50)
  5. sıktınız artık! karabağ'da birilerine işkence ediliyor, ırkçılık yapılıyor diye başka birileri* çıkıp açıkça, aynı şekilde ırkçı söylemlerle laf kalabalığı yaratıyor ve siz de bu saçmalıkları sözlük formatı dahilinde, sözde akılcı, mantıklı savlarla savunuyorsunuz. bunun adı düpedüz ırkçlıktır ve savunulacak yanı da yoktur beyler. sözlük formatı dışına çıkmadan janjanlı cümlelerinizile kimseyi kandıramazsınız. eğer işkenceye, katliama karşıysanız bunun her türlüsüne karşı olacaksınız. sadece türk-müslüman kardeşlerinize yapılana değil. ortadoğu'da dökülen kana karşı olacaksınız mesela. sierra leone'da, liberya'da, ruanda'da hiç uğruna ölen çocuklara da üzülecek, şiirler yazacaksınız. çin'de, vietnam'da karın tokluğuna çalışan çocuklar için de iki satır karalayacaksınız. filipinler'de on, on iki yaşında zorla fuhuş yaptırılan sübyanlar için de bir şeyler yapacaksınız. şöyle yapacaksınız mesela:

''felluce'yim ben...
    yıkık, harap, mağrur ve asi...
    medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi...
    işgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım.
    evlatlarım ceset ceset yatar caddelerimde...
    ...dünyanın gözleri önünde...
    sofrasında yer aradığınız bir ziyafetin zor lokmasıyım.
    barbarların istilası karşısında şark'ın nefs - i müdafaasıyım.

* * *

bayramdı.
    çatışma vardı.
    cuma sabahı camide vuruldum.
    yerde can çekişirken bulundum.
    yaradan'ın evinde, yok - eden vardı o gün...
    aradıklarını söyledikleri kitle - sel imha silahlarıyla geldiler.
    kafama nişan alıp, beynimi deldiler.
    dağıldı kafam, parçalandı yüzüm.
    kızıla kesti dayandığım duvar;
    kendi kanıma gömüldüm.

* * *

tanırsınız beni...
    vietnam'da beynine kurşun sıkılan da bendim;
    filistin'de taşlarla kolu bacağı kırılan da...
    izmir'de ilk kurşunu atan da...
    hepsinde suçum aynıydı:
    işgalciye karşı ülkemi savunuyordum.
    ve kanlar içinde yattığım yerden dünyaya, unuttuğu bir yemini, "isyan"ı
    hatırlatıyordum.

* * *

fakat ne mümkün!
    katilim, benden çok önce dağıtmış dünyanın beynini...
    kara bir perde inmiş ademoğullarının gözüne...
    görmüyor, duymuyor, ses vermiyor.
    susuyor riyakarca...
    aslan tarafından parçalanan avın artığına göz dikmiş sırtlanların iştahıyla...
    ...susuyor, katliama ortak olma pahasına...

* * *

şimdi yalanlar söyleyecekler sana...
    "özgürlük götürdük, onun için öldürdük" diyecekler.
    bir tek yüzüm var, bunun karşısına koyabilecek.
    bu darmadağın, bu delik deşik, bu kanlı yüz, feneri olsun kör gözlerinizin...
    felluce adını, zulmün defterine yazın.
    ve asla unutmayın.
    dönerim bir gün; mazlumun ahı gibi çıkar gelirim.
    isyanlarla, sandıklarla... olmazsa, belime sarılmış bombalar, cephane yüklü
    kamyonlarla...
    "terörist" diye işitirsiniz manşetlerde adımı yine; büyüğüne tapar, küçüğünü lanetlersiniz.
    suçlunun savcı, mazlumun sanık olduğu bu sefil mahkemede, adım adım faşizme gidersiniz.
    ödersiniz bedelini sükutunuzun...
    bir gün pişman olursunuz.
    işte o gün hatırlayın beni:
    ben, felluce'yim.
    21. asrın kabristanı, insanlığın son kalesiyim.''

o zaman sizi de alkışlayacağız

http://www.candundar.com.tr/...
    (nokia şarzı, 03.12.2007 00:06 ~ 00:12)
  6. lafı hrant dink'e, hepimiz ermeniyiz'e getirip kırk takla atan demagogları görünce dayanamayıp dinlemediğim şarkı. sözlerinin ırkçı olmadığını iddia etmek için nasıl bir akıl sağlığını haiz olmak gerekiyor acaba?

ek: lafı hrant dink ve hepimiz ermeniyiz'e getiren zat uçurulmuş. kim demiş filan diye aramayın boşuna.
    (kronstadtlı ölü denizci, 03.12.2007 00:13 ~ 23:48)